The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-25-2012, 06:29 PM
Myumyu440 Myumyu440 is offline
Registered User
Myumyu440's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
POST ID # = 621701
Myumyu440 Reputation: 10
Question H100 with "jet engine" syndrom

Hi!

I have a Corsair H100 installed in a rig, on top of an Asus Sabertooth X79. I've been having issues with the two connected fans running at full speed, all the time.

After reading through the numerous entries on this issue, I tried the firmware reset described, but to no avail. I've installed the CorsairLink dashboard software, Version 2.1.1, as well as 1.2.5: I cannot find the H100 in the list of devices, ever.

a) Does that mean that there is an issue with the device, or is this more likely an issue with the software itself?

b) How can I find out which version of the firmware I'm on?

Sorry for the these rather basic questions, but if anyone could help me out here, I'd greatly appreciate it!

Thanks!

P.S. The H100's lot number does not correspond to the one that was pointed out as being faulty in the official sticky thread, though the issues displayed are the same.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-25-2012, 10:37 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 621730
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Install LINK 2.1.7 and greater. Anything older than it will not detect the Hydro Series i coolers.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-27-2012, 04:13 PM
Myumyu440 Myumyu440 is offline
Registered User
Myumyu440's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
POST ID # = 621979
Myumyu440 Reputation: 10
Default

Thanks Toasted, but it's not an H100i, it's an H100.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-27-2012, 08:40 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 622052
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Do you have the LINK Commander unit?
If not, the H100 will not be detected in the dashboard.

Have you tried a different fan header on the H100 block?
Reply With Quote


  #5  
Old 12-28-2012, 10:57 AM
Myumyu440 Myumyu440 is offline
Registered User
Myumyu440's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
POST ID # = 622150
Myumyu440 Reputation: 10
Default

Hi Toasted! - No, I don't have the LINK Commander Unit. That explains why I cannot find the device then - thanks!

Does that mean though that I cannot find out which firmware version I'm on either, nor update it?

As for the fan headers: Yeah I tried plugging the fans into the 3rd and 4th slot on the unit, no luck unfortunately. (Right now they are plugged into and controlled via the Mobo, as the noise really started getting to me.)
Reply With Quote


  #6  
Old 12-29-2012, 05:34 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 622282
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Yes, you won't be able to update the firmware or find out which one its on.

Note: The H100 firmware is on 1.1.12 and there are no updates for it.

The H100 fan controller is probably faulty. If you have recently purchased the H100, contact your seller and ask if they can replace it for you. If not, request an RMA to replace it.
Reply With Quote


  #7  
Old 01-07-2013, 01:04 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 624166
RAM GUY Reputation: 10
Default

I'd try resetting the unit's controller;

To reset the firmware, use the following procedure:
1. While the computer is running, hold down the profile button for approximately five seconds
2. Wait one minute, while the unit continues to run
3. Shut down your computer
4. Press and hold the profile button for five seconds while turning on the power to your computer.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Tags
fans, firmware, h100, noise

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.