The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2018, 04:58 AM
Kasatome Kasatome is offline
Registered User
Kasatome's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 1
POST ID # = 982291
Kasatome Reputation: 10
Exclamation iCUE K95 update error.

iCUE states "There is a new firmware version available for K95 RGB PLATINUM 3.21. Do you want to update firmware now?" Upon hitting the update button it fails to "Failed to check for a firmware update." I don't understand. It already found an update, how does it fail to find it again? Is there just a file I can download and input manually? (I have unplugged literally all corsair equipment except for the K95 Platinum, so check that off the troubleshoot list along with reboots)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2018, 09:59 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 982476
Corsair James Reputation: 75
Default

What version of firmware do you have? I'll verify but I don't recall any issues.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #3  
Old 11-27-2018, 11:27 PM
Zelkin Zelkin is offline
Registered User
Zelkin's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 2
POST ID # = 982480
Zelkin Reputation: 10
Default

As I'm currently also encountering the problem, I'll reply as well.

Current onboard firmware is 1.07.123. Screenshot attached.


Last edited by Zelkin; 11-27-2018 at 11:39 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-28-2018, 05:23 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,767
POST ID # = 982611
c-attack c-attack Reputation: 104
Default

I would be wary of forcing these things. If you are stuck and can't update, let it go until more information is available. There is nothing in that firmware update that you need right now and no information has been posted about it at all. My update went smoothly, or so I thought. It had the unintended consequence of wiping the stored profiles on my K95P and resetting it back to factory defaults.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-28-2018, 09:12 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 982655
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
I would be wary of forcing these things. If you are stuck and can't update, let it go until more information is available. There is nothing in that firmware update that you need right now and no information has been posted about it at all. My update went smoothly, or so I thought. It had the unintended consequence of wiping the stored profiles on my K95P and resetting it back to factory defaults.
Firmware updates shouldn't wipe the profiles (FW is saved to EPROM but HWP are saved to Flash).

Quote:
Originally Posted by Zelkin View Post
As I'm currently also encountering the problem, I'll reply as well.

Current onboard firmware is 1.07.123. Screenshot attached.
I'll investigate this.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #6  
Old 11-29-2018, 07:07 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,767
POST ID # = 982695
c-attack c-attack Reputation: 104
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Firmware updates shouldn't wipe the profiles (FW is saved to EPROM but HWP are saved to Flash).
I was surprised as well. However I likely described the event too casually. I do not think it wiped the memory, but rather a reset was performed since HW1-3 went back to the original default spiral/rain/wave settings. I had taken the K95P off to work with my K70 for a bit and got red triangle when reconnecting. Restarted the service and app, but it did not work. Reconnected the usb and it did. No gremlins leaning on the ESC key during the process, but it appears it reset.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-30-2018, 01:38 PM
crayb08 crayb08 is offline
Registered User
crayb08's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 1
POST ID # = 982898
crayb08 Reputation: 10
Default Same Issue

K95 Driver update failing. Then removes my keyboard from my devices and I have to restart the program for it to show back up, then the update is shown available again, repeats the process. Anyone find a fix for it?
Attached Images
File Type: png update.PNG (3.21 MB, 509 views)
File Type: png Fail.PNG (3.06 MB, 438 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 12-02-2018, 01:57 AM
crazyboy1111 crazyboy1111 is offline
Registered User
crazyboy1111's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
POST ID # = 983079
crazyboy1111 Reputation: 10
Default same issue

i have the same issue with firmware update, everytime i click on update it will start loading and then my keyboard will disconnect from the computer. so i cant proceed with the update, then it will display the "update failed" message.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-07-2018, 02:16 PM
Jlamourx Jlamourx is offline
Registered User
Jlamourx's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
POST ID # = 984218
Jlamourx Reputation: 10
Default EXACT Same Problem!

I too am having the EXACT same issue down to the point where I attempt to update the firmware and it removes the K95 keyboard completely from iCUEwhich then forces me to restart so that I can even see it. Since this is not anomaly please fix this iCUE or allow consumers to download the firmware directly from the download page.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-12-2018, 04:00 AM
Kaprice Kaprice is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
POST ID # = 984972
Kaprice Reputation: 10
Default

I can confirm the same issue is happening with me. Update fails. Keyboard is removed from the hardware list. Forcing iCue closed and then restarting it brings the keyboard back. But, the update still didn't take. AND, the hardware slots for profiles have been cleared.
Reply With Quote
  #11  
Old 12-12-2018, 09:13 AM
PJH's Avatar
PJH PJH is offline
Registered User
PJH's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 181
POST ID # = 985009
PJH Reputation: 14
Default

Hey, hey!

Tossing myself into the ring. I also encounter this dastardly gremlin. Like crayb08 mentioned, that is exactly how it happens with me. I've stopped trying, and leave it at that. My firmware for K95 is 1.07.123.

If I click update, it fails and removes the K95 image from iCUE. Restarting iCUE resolves the issue.

The only difference is, I do this under Settings, not from an update option in the bottom right of iCUE.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-18-2018, 03:33 PM
theringnebula theringnebula is offline
Registered User
theringnebula's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 3
POST ID # = 985994
theringnebula Reputation: 10
Default

I just got my K95 in the mail and I am having the same problem. It has firmware 1.07.123 and I get the error when I try to update it and have to restart.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-20-2018, 07:25 PM
Vassilis008 Vassilis008 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
POST ID # = 986372
Vassilis008 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Firmware updates shouldn't wipe the profiles (FW is saved to EPROM but HWP are saved to Flash).



I'll investigate this.
Hello,

Is there any solution to this issue? I'm also getting the same error with firmware 1.07.0123. Switching usb ports does not solve it. Thank you.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-21-2018, 02:25 AM
Masonx23 Masonx23 is offline
Registered User
Masonx23's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
POST ID # = 986414
Masonx23 Reputation: 10
Default

I am also having a problem with this firmware update. Fails almost as soon as it starts updating. Every other Corsair product I have is updating fine except my keyboard :( I also now just ignore the update. Had an update for my RAM today so decided I would try my K95 again, failed. I'm now done with this firmware update for the K95. Hoping the next one works better.
Reply With Quote
  #15  
Old 12-22-2018, 09:56 AM
Coolmatter Coolmatter is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 35
POST ID # = 986578
Coolmatter Reputation: 10
Default

I bought the K95 RGB Platinum rapidfire 3 days ago.
Same problem here!
Reply With Quote
Reply

Tags
firmware, icue, k95 platinium rgb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.