Jump to content
Corsair Community

Incorrect SPD


drkness

Recommended Posts

Hello,

 

I have for the past 6 month used a matched pair of CM2X512-5400C4PRO in my computer with no problems. I have been running my computer overclocked and I was very happy with my computer but I decided to see if I could squeeze a bit more out of it.

 

Now in my BIOS I had the memory timmings set by the SPD which was fine and my computer worked without any problems.

 

I noticed on various posts and maked on the DIMMs that the memory timmings should be 4-4-4-12.

 

Now I ran the CPU-Z program which I downloaded and on the SPD tab it showed the setting to be 4-5-5-15.

 

So I thought that i'm not getting the best out of my memory so I went back to the BIOS and set the timmings manually to 4-4-4-12 @ 1.8V.

 

My computer is running fine and I get no crashes or upsets. Please see attached *.png for CPU-Z info. Currently my system is running at:

 

FSB 900MHz

Mem 675MHz

CPU 4057MHz

 

My question is should I have my memory exchanged?

 

Thank in advance,

 

dRkNeSs

CPU.png.106eab6c0933fe0e76b15622aeb64035.png

cache.png.7346af9fba7d109c0610ca24b3cb569f.png

MB.png.35d6feba997cfb2c90986293bc219e92.png

mem.png.1e7c17a8b484598fe1c4f570c2762a7a.png

SPD.png.ae8f1984df71a883539342bcb19d85ba.png

Link to comment
Share on other sites

The timings should be manually set and the Dim Voltage should be set to 1.9 Volts minimum. You can follw the link in my signature for the tested settings.

 

Thanks for the help and I salute you on a great product. :biggrin:

 

dRkNeSs

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...