Jump to content
Corsair Community

Virtuoso RGB Wireless XT - white noise while charging


Recommended Posts

I picked up this new headset, loving almost every aspect of it. I've noticed though static coming through the headset when it's plugged in and charging, not present at all when wireless.

 

If I charge through the USB port on my K100 keyboard I got a very slight ringing sound through the right ear cup, but not noticeable at all when listening to audio.

If I charge through my Quntis 5 port charger (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08L8W85QN/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1) I get a massive sounding white noise through the left ear cup, noticeable when listening to audio.

 

Does anyone know of any fixes?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Posted (edited)

I bought a Corsair Virtuoso Wireless SE last year. Since now, it worked perfectly, but today, i got to my pc, started it, logged in, got my headset on ma head, and heared a buzzing in the right ear. It definitly was from the Charging port in the Headset, the USB-C port. I tried another cable, the one of my Phone, but it also didnt worked.... The sound is still there, and sometimes its like its fixed, but 2 mins later there is that buzzing again... The sounds only fixed if i unplug the USB-C Cable from my Headset, or if i start iCUE.. then its fixed, so probably you can try that too.. Just press your Windows key, type in ,,iCUE" and start that Software. For me, it helped, and that Sound was away! But i think its not away forever, sometimes i heared it again, but not that often!

Edited by 24_Ghostvero
Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees
On 12/2/2021 at 4:33 AM, ChillBear said:

I picked up this new headset, loving almost every aspect of it. I've noticed though static coming through the headset when it's plugged in and charging, not present at all when wireless.

 

If I charge through the USB port on my K100 keyboard I got a very slight ringing sound through the right ear cup, but not noticeable at all when listening to audio.

If I charge through my Quntis 5 port charger (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08L8W85QN/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1) I get a massive sounding white noise through the left ear cup, noticeable when listening to audio.

 

Does anyone know of any fixes?

Please go to CONTROL PANEL / HARDWARE AND SOUND / POWER OPTIONS and then click on CHANGE PLAN SETTINGS (for your current default power plan). After that click on CHANGE ADVANCED POWER SETTINGS.

When new window opens, scroll down the list a bit until you hit USB SETTINGS. Click little square with plus in it, and then click another little square with plus next to USB SELECTIVE SUSPEND SETTING. Check the state of it, and make sure it's set to DISABLED.

See if that makes any difference. Hope this helps.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...