The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-17-2019, 10:23 AM
sprendog sprendog is offline
Registered User
sprendog's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 2
POST ID # = 1021566
sprendog Reputation: 10
Default New Virtuoso occasionally has horrible audio quality

I just received my Virtuoso yesterday, and every couple of minutes the audio will be very bad and make sort of a crackling sound. It only seems to happen in wireless mode. If anyone knows anything or if you are having the same issue please let me know.
Reply With Quote


  #2  
Old 10-17-2019, 01:51 PM
jpdsc jpdsc is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 29
POST ID # = 1021585
jpdsc Reputation: 10
Default

Check forum: https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=190672

It is reported already. You will have to wait until a fix comes.
Reply With Quote


  #3  
Old 11-09-2019, 01:52 AM
SpyVision SpyVision is offline
Registered User
SpyVision's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Location: Mumbai, India
Posts: 3
POST ID # = 1023448
SpyVision Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by jpdsc View Post
Check forum: https://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=190672

It is reported already. You will have to wait until a fix comes.
You sure it’s not hardware based? I just got mine and thinking of asking for a replacement (RMA).

I posted this on reddit:

I have some issues of crackling, everything sounds robotic and split-second sound loss. All this happened while playing CODMW, after I unplugged/replugged the usb dongle + put the headset on/off it seemed to have fixed it temporarily and then again it happened later while in wired USB C mode. Besides all this when I turn my headset off the usb dongle keeps blinking red, is this normal? It’s really annoying! I’ve updated the firmware of both dongle and headset. iCue is the latest version. I spent ₹19000+ in India ($270) for this headset, I expect it to be perfect! Sound is muddy on default EQ but after I fiddled with it, it’s a bit better. Do I need to ask for a replacement or is there some software fix for it? I really like the aesthetics of it and it goes with all my other Corsair peripherals and components, that’s why I’m not asking for a refund.
Reply With Quote


  #4  
Old 11-10-2019, 10:11 AM
TheMaskedShadow TheMaskedShadow is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 26
POST ID # = 1023545
TheMaskedShadow Reputation: 10
Default

I think it's software-based.

I was able to fix the crackling by doing the fix mentioned in the FAQ. That said, I would also mention to enable "show hidden devices" to catch all the drivers you need to remove/uninstall.
Reply With Quote


  #5  
Old 11-10-2019, 12:42 PM
davejustdave davejustdave is offline
Registered User
davejustdave's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
POST ID # = 1023552
davejustdave Reputation: 10
Default

Which fix? Could you link it please?
Reply With Quote


  #6  
Old 11-10-2019, 07:44 PM
TheMaskedShadow TheMaskedShadow is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 26
POST ID # = 1023581
TheMaskedShadow Reputation: 10
Default

I followed the instructions found here: https://help.corsair.com/hc/en-us/ar...oftware-update
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.