The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2019, 08:25 AM
mrshrir mrshrir is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 58
POST ID # = 1026717
mrshrir Reputation: 10
Default Using much older version of ICUE

I dont like the new ICUE , i prefer to use a much older version and use corsair link separately for my commander pro and fan controls.

I am using ICUE 2.24.50, Today i got a pair of vengence pro rgb ram, and they dont show up in Icue or corsair link, is there anyway around this to get control of the rgb ? do i have to update to the latest version of icue ? if i do, i can no longer use corsair link. some assistance
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2019, 09:15 AM
mrshrir mrshrir is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 58
POST ID # = 1026721
mrshrir Reputation: 10
Default

i tried GIGABYTE FUSION 2.0. it gives very little options, the colour i selected on fusion 2.0 now remains, even after uninstalling the software, the default rainbow colour can not be returned.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2019, 09:52 AM
mrshrir mrshrir is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 58
POST ID # = 1026722
mrshrir Reputation: 10
Default

what is the latest version of Corsair Icue i can use which supports VENGENCE PRO RGB RAM which can still work in parallel with CORSAIR LINK? does this still exist ?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2019, 10:55 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 10,125
POST ID # = 1026725
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

None. iCUE will always take command from Link of any iCUE capable devices. Link only exists for a handful of legacy Corsair devices (Commander Mini, H100i (2013), etc.) that are not iCUE capable. CUE 2 cannot co-exist with iCUE (CUE 3) since they reside in the same physical file location.

You can use CUE 2.24.50 for peripherals and Link 4.8-4.9.xx for internal devices, as long as you don't have something recently released.

However, maybe we should try some troubleshooting first. Obviously you have a Gigabyte MB. What chipset series? If X99, make to enable Speed Write in the BIOS. I am also wondering if Vengeance Pro is Link compatible at all. It came out right at the transition to iCUE. I am looking for documentation.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-08-2019, 10:57 AM
mrshrir mrshrir is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 58
POST ID # = 1026727
mrshrir Reputation: 10
Default

i actually have an ASROCK Z370 mobo, aursync / msi software didnt work, only the RGB FUSION recognizes the rgb ram, so it seems that i have no choice but to delete LINK and use latest ICUE for the rgb ram .
Reply With Quote
  #6  
Old 12-08-2019, 10:59 AM
mrshrir mrshrir is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 58
POST ID # = 1026728
mrshrir Reputation: 10
Default

LINK does see the RAM as VENGENCE RGB PRO , it also shows the temps of the ram, however in link i dont see any option for controlling the rgb, the older vengence rgb ram i think was comptable with link

Last edited by mrshrir; 12-08-2019 at 11:06 AM.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-08-2019, 10:59 AM
mrshrir mrshrir is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 58
POST ID # = 1026729
mrshrir Reputation: 10
Default

funny thing is the default rainbow colour scheme can not go back to it , i tried taking the ram out, swapping them, powering pc off, disconnecting the psu even
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.