The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-03-2018, 12:17 PM
kasperzom kasperzom is offline
Registered User
kasperzom's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 7
POST ID # = 983366
kasperzom Reputation: 10
Default Led strips getting frozen in one colour

I am running iCUE 3.9.39 on my desktop and have a SPEC Omega RGB with an LNP installed. On the LNP are two HD fans and 4 led strips. Everything was working perfectly up till recently when I updated to the latest firmware and iCUE version and I started experiencing freezes on my four led strips, where all leds except one little led light stop doing my profile cycles and get stuck in one color. Only a cold reboot of the system helps restore everything and minutes later it freezes again. No idea what to do. Rolled back to 3.8.91 but that doesnt help. I dont know where I can find older firmware versions of the LNP to i can roll those back?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-03-2018, 04:02 PM
solarity solarity is offline
iCue βeta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 664
POST ID # = 983417
solarity Reputation: 33
Default

So the application responds, but the RGB devices don't? Have you tried instant lighting? I think there might be a restart button in settings, you could try that too.
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2018, 04:07 PM
kasperzom kasperzom is offline
Registered User
kasperzom's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 7
POST ID # = 983418
kasperzom Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by solarity View Post
So the application responds, but the RGB devices don't? Have you tried instant lighting? I think there might be a restart button in settings, you could try that too.
Exactly I have the opposite of what many people have (i.e. freezing app). The appis working and can control all my devices and monitor all health settings. Only the four led strips are frozen in one color. I have tried restarting the service but the led strips dont respond to iCUE anymore, and stay in the same frozen mode. Very weird behavior but it was observed by others as well.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2018, 05:03 PM
solarity solarity is offline
iCue βeta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 664
POST ID # = 983427
solarity Reputation: 33
Default

Quote:
Originally Posted by kasperzom View Post
Exactly I have the opposite of what many people have (i.e. freezing app). The appis working and can control all my devices and monitor all health settings. Only the four led strips are frozen in one color. I have tried restarting the service but the led strips dont respond to iCUE anymore, and stay in the same frozen mode. Very weird behavior but it was observed by others as well.
Do you have any other Corsair iCUE compatible devices in your system? Also could you fill out your System Spec sheet in your profile?
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-04-2018, 06:10 PM
kasperzom kasperzom is offline
Registered User
kasperzom's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 7
POST ID # = 983629
kasperzom Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by solarity View Post
Do you have any other Corsair iCUE compatible devices in your system? Also could you fill out your System Spec sheet in your profile?
Thanks for the reply, I have updated my specs.

Also, i have the following Corsair appliances:

- Corsair SPEC Omega RGB case
- Corsair Vengeance RGB RAM
- Corsair H100i cooling
- 2 x HD fan
- 3x LL fan
- LNP with 4 led strips (these are freezing)
- K86 keyboard
- Glaive mouse
- Void Pro headset (wired)
- ST100 headset stand
- MM800 mousemat
Reply With Quote
  #6  
Old 12-05-2018, 10:16 AM
solarity solarity is offline
iCue βeta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 664
POST ID # = 983751
solarity Reputation: 33
Default

Quote:
Originally Posted by kasperzom View Post
Thanks for the reply, I have updated my specs.

Also, i have the following Corsair appliances:

- Corsair SPEC Omega RGB case
- Corsair Vengeance RGB RAM
- Corsair H100i cooling
- 2 x HD fan
- 3x LL fan
- LNP with 4 led strips (these are freezing)
- K86 keyboard
- Glaive mouse
- Void Pro headset (wired)
- ST100 headset stand
- MM800 mousemat
Are you only seeing this with the LNP connected products? Is everything else fine? You could try forcing a new firmware update and if that doesn't work, I would open a support ticket. There might be something wrong with your LNP as I am not hearing or seeing this from other people.
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-02-2019, 11:28 AM
kasperzom kasperzom is offline
Registered User
kasperzom's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 7
POST ID # = 987945
kasperzom Reputation: 10
Default

the weird thing about it, the first 4-5 minutes it works normally before everything freezes. this leads me to believe something happens in the computer while I am gaming that causes this to happen. I have fans connected to channel 2 of the same LNP that do not freeze. It's only the strips....
Reply With Quote
  #8  
Old 01-07-2019, 01:03 AM
nirvanab nirvanab is offline
Registered User
nirvanab's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
POST ID # = 988617
nirvanab Reputation: 10
Default

Hey, I too am having this exact same issue now. I have reinstalled several times to no avail, is there any error logs I can submit to get some help?
Reply With Quote
  #9  
Old 01-07-2019, 02:06 PM
solarity solarity is offline
iCue βeta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 664
POST ID # = 988690
solarity Reputation: 33
Default

Quote:
Originally Posted by nirvanab View Post
Hey, I too am having this exact same issue now. I have reinstalled several times to no avail, is there any error logs I can submit to get some help?
You can zip up your logs and put them up here.
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.