The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-03-2020, 12:02 PM
Skippman's Avatar
Skippman Skippman is offline
Registered User
Skippman's PC Specs
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
POST ID # = 1033756
Skippman Reputation: 10
Default Water Loop Temperature Probe

I can't seem to find a Corsair made water loop temperature probe. Does Corsair make one? Could I maybe use a Bitspower one on one the temperature probe inputs?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2020, 12:29 PM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is offline
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 289
POST ID # = 1033758
BlaiseP Reputation: 35
Default

Assuming you have a Commander Pro, any 10kΩ thermosensor (Bitpower, Alphacool, Phoyba, etc.) with the standard 2 pin output should work.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2020, 12:53 PM
Skippman's Avatar
Skippman Skippman is offline
Registered User
Skippman's PC Specs
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 15
POST ID # = 1033762
Skippman Reputation: 10
Default

Indeed I do. Just bought it last night. Getting ready to build my new rig and wanting to know what parts I can use with it.

I'm assuming my Swiftech pump and EK waterblock are no goes.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2020, 02:37 PM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is offline
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 289
POST ID # = 1033770
BlaiseP Reputation: 35
Default

Quote:
Originally Posted by Skippman View Post
Indeed I do. Just bought it last night. Getting ready to build my new rig and wanting to know what parts I can use with it.

I'm assuming my Swiftech pump and EK waterblock are no goes.
No-goes for what reason?

My stupidly heavy rig consists of EK waterblocks (2 x 1080TI w/backplates & Supremacy EVO), 3 x Aphacool cross-flow (240mm, 360mm & 420mm) radiators, EK D5 PWM pump/res combo and a Phanteks D140 distro plate. All fans (7 x ML PRO 120mm & 3 x ML PRO 140mm) run off two Commander Pro's (CP's) and my D5 PWM is also controlled by one of these CP's. Each CP has a separate Phoyba inline thermosensor connected to a temperature input to allow the fan curves to be based off coolant temperature whereas the pump is simply set to a 50% PWM signal. Using hardware connected temperature probes, you have the option of running your custom fan curves without ICUE running if that floats your boat.

Last edited by BlaiseP; 02-03-2020 at 02:42 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.