The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-09-2020, 11:12 PM
hklrnkoh hklrnkoh is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 1
POST ID # = 1060592
hklrnkoh Reputation: 10
Default iCUE how to prevent keystrokes from interrupting each other?

I recently went through an OS reset, and I've set up my iCUE settings.
I have a Corsair M65 RGB Elite mouse, where I have the sniper button remapped to the "P" key. I use this for throwing grenades and I hold the button down for a bit, but it seems that the keystroke is interrupted when i enter some other keyboard input (a problem which I didn't have before my OS reset) this translates to my character letting go of grenades when I don't intend to do so. How do I make it so that other keystrokes don't affect it?
This might be a very easy topic, but I really don't understand why this is happening as I've looked for ways to change this but had no luck.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2020, 04:33 AM
llcor3ll llcor3ll is offline
Corey
llcor3ll's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
POST ID # = 1060615
llcor3ll Reputation: 10
Default

i noticed this too today too, on any key release, the original button press is released also. so annoying, im trying a reinstall, will try again, if it doesnt fix, i know the older version was working correctly
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2020, 04:45 AM
llcor3ll llcor3ll is offline
Corey
llcor3ll's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
POST ID # = 1060616
llcor3ll Reputation: 10
Default

After fresh reinstall with no profiles, the problem still exists, i will be installing previous version to attempt to see if it fixes the issue, and will let you know
Reply With Quote
  #4  
Old 09-10-2020, 05:02 AM
llcor3ll llcor3ll is offline
Corey
llcor3ll's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 8
POST ID # = 1060617
llcor3ll Reputation: 10
Thumbs up

Problem is fixed using the old version. upon doing my troubleshooting i have also figured out where the problem lies in corsair ICUE software and have let the technical team know by creating a ticket.
It is software side and there is nothing the user can do about it as far as im aware.

When you create a new macro in the newest version of ICUE (iCUESetup_3.33.246_release), you select

Actions> add > Insert New Event < Select Event (in my case, Keyboard Event)< Event Type (Keystroke)< Select key (p)< ADD EVENT? (yes)

In the old ICUE version (iCUESetup_3.32.80_release) When you want to troubleshoot your macros you click
Edit Selected Event, it shows : Event type (Keystroke) witch is correct

In the new ICUE Version ((iCUESetup_3.33.246_release)
Edit Selected Event, It shows : Delay Event , Witch is wrong, because you selected keyboard event, and upon troubleshooting, it reverts itself every-time.

Annoying.

Here is the old version for you http://downloads.corsair.com/Files/C...80_release.msi

Last edited by llcor3ll; 09-10-2020 at 05:14 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-11-2020, 04:59 PM
OldSpice OldSpice is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 3
POST ID # = 1060964
OldSpice Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by llcor3ll View Post
Problem is fixed using the old version. upon doing my troubleshooting i have also figured out where the problem lies in corsair ICUE software and have let the technical team know by creating a ticket.
It is software side and there is nothing the user can do about it as far as im aware.

When you create a new macro in the newest version of ICUE (iCUESetup_3.33.246_release), you select

Actions> add > Insert New Event < Select Event (in my case, Keyboard Event)< Event Type (Keystroke)< Select key (p)< ADD EVENT? (yes)

In the old ICUE version (iCUESetup_3.32.80_release) When you want to troubleshoot your macros you click
Edit Selected Event, it shows : Event type (Keystroke) witch is correct

In the new ICUE Version ((iCUESetup_3.33.246_release)
Edit Selected Event, It shows : Delay Event , Witch is wrong, because you selected keyboard event, and upon troubleshooting, it reverts itself every-time.

Annoying.

Here is the old version for you http://downloads.corsair.com/Files/C...80_release.msi

your a good man, time to reinstall iCUESetup_3.32.80
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2020, 08:22 PM
fredd0 fredd0 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 51
POST ID # = 1061006
fredd0 Reputation: 10
Default

@llcor3ll
thank you!!! i knew i wasn't going crazy! i use the m55 and have the left and right side keys bound to strafe... this update SUUUUUCKS!!! i have been playing this way for YEARS (like since 1999...)


now to figure out how to roll back

Last edited by fredd0; 09-11-2020 at 08:52 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-11-2020, 08:53 PM
fredd0 fredd0 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 51
POST ID # = 1061009
fredd0 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by llcor3ll View Post
problem is fixed using the old version. Upon doing my troubleshooting i have also figured out where the problem lies in corsair icue software and have let the technical team know by creating a ticket.
It is software side and there is nothing the user can do about it as far as im aware.

When you create a new macro in the newest version of icue (icuesetup_3.33.246_release), you select

actions> add > insert new event < select event (in my case, keyboard event)< event type (keystroke)< select key (p)< add event? (yes)

in the old icue version (icuesetup_3.32.80_release) when you want to troubleshoot your macros you click
edit selected event, it shows : Event type (keystroke) witch is correct

in the new icue version ((icuesetup_3.33.246_release)
edit selected event, it shows : Delay event , witch is wrong, because you selected keyboard event, and upon troubleshooting, it reverts itself every-time.

Annoying.

Here is the old version for you http://downloads.corsair.com/files/c...80_release.msi

thank you again!!! This was ruining my gaming!
Reply With Quote
  #8  
Old 09-14-2020, 08:25 PM
LaFlex LaFlex is offline
Registered User
LaFlex's PC Specs
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 1
POST ID # = 1061360
LaFlex Reputation: 10
Default

Huge thanks, and bump for visibility. This is a big problem if you hold mouse buttons for grenades/melee and use WASD, so basically everyone.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-18-2020, 10:39 PM
TackleBury83 TackleBury83 is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 2
POST ID # = 1061921
TackleBury83 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by llcor3ll View Post
Problem is fixed using the old version. upon doing my troubleshooting i have also figured out where the problem lies in corsair ICUE software and have let the technical team know by creating a ticket.
It is software side and there is nothing the user can do about it as far as im aware.

When you create a new macro in the newest version of ICUE (iCUESetup_3.33.246_release), you select

Actions> add > Insert New Event < Select Event (in my case, Keyboard Event)< Event Type (Keystroke)< Select key (p)< ADD EVENT? (yes)

In the old ICUE version (iCUESetup_3.32.80_release) When you want to troubleshoot your macros you click
Edit Selected Event, it shows : Event type (Keystroke) witch is correct

In the new ICUE Version ((iCUESetup_3.33.246_release)
Edit Selected Event, It shows : Delay Event , Witch is wrong, because you selected keyboard event, and upon troubleshooting, it reverts itself every-time.

Annoying.

Here is the old version for you http://downloads.corsair.com/Files/C...80_release.msi
Fixed my issue, can play my games again. Thank you!
Reply With Quote
  #10  
Old 09-22-2020, 03:48 PM
Septiphobiac Septiphobiac is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 1
POST ID # = 1062362
Septiphobiac Reputation: 10
Default

I've been using the sniper button on my M65 as a push-to-talk since I bought my it and this update just killed that functionality. Reverting to 3.32.80 fixed this issue. Hopefully this gets fixed soon, otherwise I'll consider just getting a new mouse.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-24-2020, 12:01 AM
Skjotr Skjotr is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 1
POST ID # = 1062521
Skjotr Reputation: 10
Default

thank you so much! i thought it was just me! this definitely needs to be fixed asap. i'm reinstalling the previous version, it's far too disruptive to my gaming.
Reply With Quote
  #12  
Old 09-25-2020, 10:36 PM
Sidiuz Sidiuz is offline
Registered User
Sidiuz's PC Specs
 
Join Date: May 2020
Posts: 2
POST ID # = 1062804
Sidiuz Reputation: 10
Default

I don't know what's worse, the issue itself, or the fact that if I downgrade none of my profiles can be imported again because "tHeYrE frOm A NeWeR VeRsIoN of ICuE".
Reply With Quote
  #13  
Old 09-26-2020, 03:52 PM
Anzial Anzial is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
POST ID # = 1062899
Anzial Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Sidiuz View Post
I don't know what's worse, the issue itself, or the fact that if I downgrade none of my profiles can be imported again because "tHeYrE frOm A NeWeR VeRsIoN of ICuE".
definitely the latter. I wonder if there's a way to modify profile files so that the older version would accept them.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-03-2020, 05:51 AM
spongeborns spongeborns is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 1
POST ID # = 1063849
spongeborns Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by llcor3ll View Post
Problem is fixed using the old version. upon doing my troubleshooting i have also figured out where the problem lies in corsair ICUE software and have let the technical team know by creating a ticket.
It is software side and there is nothing the user can do about it as far as im aware.

When you create a new macro in the newest version of ICUE (iCUESetup_3.33.246_release), you select

Actions> add > Insert New Event < Select Event (in my case, Keyboard Event)< Event Type (Keystroke)< Select key (p)< ADD EVENT? (yes)

In the old ICUE version (iCUESetup_3.32.80_release) When you want to troubleshoot your macros you click
Edit Selected Event, it shows : Event type (Keystroke) witch is correct

In the new ICUE Version ((iCUESetup_3.33.246_release)
Edit Selected Event, It shows : Delay Event , Witch is wrong, because you selected keyboard event, and upon troubleshooting, it reverts itself every-time.

Annoying.

Here is the old version for you http://downloads.corsair.com/Files/C...80_release.msi
Thanks a lot, that really saved my day!
I was going mad about not beeing able to move my character and cast spells at the same time anymore.
I hope corsair will recognize that for some of us this is really annoying and they will fix it.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-06-2020, 08:25 PM
Flash0429 Flash0429 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2020
Posts: 2
POST ID # = 1064303
Flash0429 Reputation: 10
Default

Ive been having the same issue the fix i found so far is toi set up hardware actions then close Icue this will allow you to use the remap with out it getting cancelled out by other keystrokes
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.