The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-01-2018, 03:35 PM
DemonRoxas DemonRoxas is offline
Registered User
DemonRoxas's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 20
POST ID # = 948038
DemonRoxas Reputation: 10
Default [BUG] Effect Layers go out of sync across all devices

I have a profile where the visual effects are composited of several layers, all of them timed to execute every 3sec
in sync with each other. For example, there are two seperate Wave effects (one pink and one orange) crossing my
Strafe RGB keyboard at the same time, overlapping one another to create "crosses". In the old CUE2, it was
always in sync every 3sec, but now in iCUE it desynchronizes after ~15-20min.

How it was on CUE2 / it's intended to be:


How it becomes after several minutes in iCUE:


Same thing with my Lighting Node PRO RGB LED strips and the SP120 RGB fans, the Ripple layers are to be executed
every 3sec in sync with one another, which results in the cyan Ripple and the orange Ripple to follow one another closely
(that's how I timed it).

How it properly works for a couple minutes:


And again after ~15-20min it completely desynchronizes into this mess:


Something is off with iCUE's internal timer, which worked just fine in CUE2.
Attached Files
File Type: cueprofile outrun.cueprofile (232.9 KB, 240 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 04-01-2018, 03:57 PM
VapeNayshYall VapeNayshYall is offline
Registered User
VapeNayshYall's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 9
POST ID # = 948045
VapeNayshYall Reputation: 10
Default

You're not alone bruh. I've been experiencing this as well. It's bothered me enough to a point where I've created a static profile just to ride it out until they fix this issue. Do you also get the occasional flickering with your lighting?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-01-2018, 04:11 PM
DemonRoxas DemonRoxas is offline
Registered User
DemonRoxas's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 20
POST ID # = 948048
DemonRoxas Reputation: 10
Default

Haven't noticed any flickering yet... but this synchro issue bugs me the hell out.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-01-2018, 11:47 PM
totorman totorman is offline
Registered User
totorman's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 24
POST ID # = 948129
totorman Reputation: 10
Default

Seeing the same desynchronization with a home made moving rainbow effect.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2018, 11:54 PM
Corsair CJ's Avatar
Corsair CJ Corsair CJ is offline
Corsair Employee
Corsair CJ's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Location: Corsair HQ
Posts: 675
POST ID # = 948132
Corsair CJ Reputation: 42
Default

Thanks for the feedback. Can you provide a log? (You can export a log in iCUE by going to "Settings" then clicking the "Export" button).
Reply With Quote
  #6  
Old 04-02-2018, 10:24 AM
DemonRoxas DemonRoxas is offline
Registered User
DemonRoxas's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 20
POST ID # = 948221
DemonRoxas Reputation: 10
Default

Here you go. I've also attached the iCUE profile to the main post so you can test it with your hardware.
Attached Files
File Type: zip icue_log.zip (930.1 KB, 60 views)
Reply With Quote
Reply

Tags
desynchronized, icue, lighting node pro, sp120, strafe

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.