The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-12-2019, 01:11 AM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1017882
heaven93 Reputation: 10
Sigh.. My RGB is Broken

Hello Everyone ,
This is my first post on this forum and i'm looking for help.
My issue is probably known but there's no shame to give more details about it while hoping for a solution.
Anyways , my issue is i have 4 Corsair Fans ( LL 120 x 4 ) installed in my case , One of them is oftenly working perfectly and the 3 others are whether turned off for no reason or Bugged ( the RGB stutters , bugs , the lighting effect stops etc.. )
Current Situation :
The First Fan is working fine
The Second Fan : One Half is turned off , the second half is working ( weird, i know )
The 2 Other remaining fans are actually OFF.
PS : The Fans are Spinning , this post is only about the RGB LED.

IF you are going to ask me if i followed the instructions of how to install the fans ( cables , SATA Power , LNP , HUB , SOFTWARE ( iCue ) ) , Yes , everything is well connected and installed how it should be .

Looking forward to see if there's any saviour out there.
Have a Good and wonderful Day/Night , Thanks.

Little Update - More Info :
PS no° 2 : The Original LL120 Bundle seemed faulty , i received a new bundle in order to fix the issue but it doesn't seem to do any good. I'll Keep my Hopes High tho :) .

Last edited by heaven93; 09-12-2019 at 02:28 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-12-2019, 01:57 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,049
POST ID # = 1017889
Zotty Reputation: 52
Default

Hi buddy,,, i suspect the second fan is faulty.. try moving it to the end of the chain.. so move fan 2 to port 4 and the rest down the line (4 into 3,,, 3 into 2).. what happens??

and.

always worth the read ;)...

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=173880
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2019, 02:26 AM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1017892
heaven93 Reputation: 10
Default

Hey Zotty ! Thanks for the quick Reply !
Sorry if i forgot to mention this above ( i will edit the post to add this information ) , But , Intially i got my first Bundle of LL120 x3 + Hub + LNP from Amazon ( sorry if i had to mention this ) , after couple months , the issue kept occuring until it bothered me . Recently , i've spoke to the Chat Support about this exact issue and they sent me a new Bundle because somehow it's faulty even if i did what i had to do to fix it , After getting the new bundle , i've installed everthing correctly ( i'm a techy guy ) , changing the fans or the equipments didn't fix the original problem , that's why i am here , to see if there is any indept solution . Thanks Once again for the reply !
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2019, 02:34 AM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1017893
heaven93 Reputation: 10
Default

And Yes , I Already tried that , like connecting for example Fan 1 and plugging it in Fan 2 and so on , Fan 1 is the only fully intact and working the 5 other plugs aren't ( even with the new LNP ).. Sadly ..
Reply With Quote
  #5  
Old 09-12-2019, 11:58 AM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,049
POST ID # = 1017949
Zotty Reputation: 52
Default

ok..

1st.. not missed any ports out? if you have 4 fans you use ports 1 to 4?

2nd.. you told icue they are on the correct channel and the correct amount of them? and indeed selected an effect and applied it to the actual LED's?
Reply With Quote
  #6  
Old 09-12-2019, 02:03 PM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1017969
heaven93 Reputation: 10
Default

Yes , the LNP cable is plugged in Channel 1 Port .
Here , look .


I Tried , putting the cable in Lighting Channel 2 and then selecting it on iCue , but in vain :(
Reply With Quote
  #7  
Old 09-12-2019, 02:40 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,049
POST ID # = 1017980
Zotty Reputation: 52
Default

Direct sata connection? no splitters or molex to sata etc?.. also by ports i meant on the RGB Fan LED hub.... you can't miss any ports out on it. its a Dumb device thats basically a 6 port splitter. data goes to fan one.., returns to hub so it can travel to fan 2.. back to hub then onto fan 3.. so on and so forth. so ports have to be used in order.... i have to ask dude.. no stone unturned and all that
Reply With Quote
  #8  
Old 09-12-2019, 04:48 PM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1017992
heaven93 Reputation: 10
Default

@Zotty , Yes , Sata Cable coming from My PSU do have 2 Sata Headers and 1 Molex , so the 2 Sata Power Headers are connected to the RGB Fan Led Hub and the LNP and they are well connected.
Fan 1 is connected to Port 1 in the Hub , Fan 2 in the Port 2 etc ..
Sure thing , take your time asking people .
Thanks Once again for the reply :) !
Reply With Quote
  #9  
Old 09-12-2019, 04:58 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,049
POST ID # = 1017994
Zotty Reputation: 52
Default

humour me and give me a screen shot of Lighting channel one bud,, i suspect you know what you are doing but i am running out of options now....

if you had the problem and then completely removed all that kit and replaced it all with a new pack and the problem is still there then i cant see it being hardware.. very unlikely 2 lots would have exactly the same issue...
Reply With Quote
  #10  
Old 09-12-2019, 05:08 PM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1017996
heaven93 Reputation: 10
Default

I made this Dumb Paint Masterpiece for you , i hope it explains better lol.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-12-2019, 05:18 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,049
POST ID # = 1017998
Zotty Reputation: 52
Default

that totally screams fan number 2 is faulty if you have lighting channel 1 configured correctly
Reply With Quote
  #12  
Old 09-12-2019, 05:19 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is online now
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,049
POST ID # = 1017999
Zotty Reputation: 52
Default

what happens if you swop fans 1 and 2 around? just the RGB connections.. fan 1 (top fan right?) into port 2 and fan 2 (middle fan right?) into port 1
Reply With Quote
  #13  
Old 09-12-2019, 05:19 PM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1018000
heaven93 Reputation: 10
Default

@Zotty ,
Reply With Quote
  #14  
Old 09-12-2019, 05:20 PM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1018001
heaven93 Reputation: 10
Default

So , if a Fan is faulty in between , the next Fans next to it , won't work ? so it impacts the others , right ?
Reply With Quote
  #15  
Old 09-12-2019, 07:25 PM
heaven93 heaven93 is offline
Registered User
heaven93's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 9
POST ID # = 1018016
heaven93 Reputation: 10
Default

@Zotty , it seems like that your diagnosis was on point , the Fan 2 was faulty ! and it was the source of the issue indeed ! i replaced it and now the RGB is synced between all the fans ! Thank You so Much for your help and assistance ! +1 For you Kind Sir.
My Regards.

This Issue has been solved by replacing a Faulty Fan by a New one.
Guidance Provided by @Zotty.
Reply With Quote
Reply

Tags
icue issues, led failure, ll120 fans, rgb fans

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.