The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-01-2018, 07:20 PM
gutcheck gutcheck is offline
Registered User
gutcheck's PC Specs
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 383
POST ID # = 966604
gutcheck Reputation: 10
Default Does the dark core SE have some kind of indicator that is charging when on a qi pad?

How can I tell if this mouse is charging? Is there a light somewhere or anything at all?
Reply With Quote


  #2  
Old 08-01-2018, 10:45 PM
Syberon Syberon is offline
Registered User
Syberon's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Location: Russia
Posts: 108
POST ID # = 966625
Syberon Reputation: 12
Default

Quote:
Originally Posted by gutcheck View Post
How can I tell if this mouse is charging? Is there a light somewhere or anything at all?
No, Dark Core SE doesn't have any light that indicates charge. When mouse placed on charging pad the all RGB lights turns to white for 1 second and return to regular color fter this. This is the only charging indicator.

Moreover, for some reason Qi charging doesn't charge battery to full. I compared battery lifetime with mouse charged with cable and with Qi charger. When mouse charged with Qi the battery discharged at ~30% faster then charged with cable.
Charging with cable - 2 full days of using mouse
Charging with Qi - less then 1.5 days.

And another "feature": mouse doesn't stop charging if it placed on Qi pad. It charges indefinitely (and gets very warm)
Reply With Quote


  #3  
Old 09-11-2018, 04:35 PM
zeadlots zeadlots is offline
Registered User
zeadlots's PC Specs
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 3
POST ID # = 972330
zeadlots Reputation: 10
Default

I have this exact same charging issue. However, when my mouse is on my qi charging surface I did see one of the green dots on the left side slowly strobing in and out. (I believe I had my mouse turned off)

I'll doublecheck when I get home.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-11-2018, 07:30 PM
StrangeGeek StrangeGeek is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Location: On Earth along with 7.5B people
Posts: 91
POST ID # = 972367
StrangeGeek Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by zeadlots View Post
I have this exact same charging issue. However, when my mouse is on my qi charging surface I did see one of the green dots on the left side slowly strobing in and out. (I believe I had my mouse turned off)

I'll doublecheck when I get home.
I don't think it matters if it's on or off. But I do believe when it's SLOWLY strobing (the mm1000 that is), it's indicating that the mouse is not correctly lined with the 'Qi Spot'... Who at CORSAIR thought 'Qi Spot' would be an ideal name?

Anyway, the back of the mouse needs to be on the... 'Qi Spot'... If it is correctly lined, then the LED indicator on the mm1000 should be solid green? Don't have it so I can't really say.
Reply With Quote


  #5  
Old 09-16-2018, 03:12 PM
zeadlots zeadlots is offline
Registered User
zeadlots's PC Specs
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 3
POST ID # = 973031
zeadlots Reputation: 10
Default

I don't think you are understanding me. I only have samsung QI chargers. When placed on any of my qi chargers the mouse will strobe white once, then the lower most DPI speed indicator LED on the left side of the mouse will slowly strobe. This happens wether the mouse is on or off. This must be the charge indicator.

Also, my mouse will lock up after <2min and regardless of indicating that it is charging, it is not. but it sure does get HOT.....I'm trying to work with support to get this issue dealt with.

Last edited by zeadlots; 09-16-2018 at 03:16 PM.
Reply With Quote


  #6  
Old 09-16-2018, 08:35 PM
StrangeGeek StrangeGeek is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2018
Location: On Earth along with 7.5B people
Posts: 91
POST ID # = 973056
StrangeGeek Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by zeadlots View Post
I don't think you are understanding me. I only have samsung QI chargers. When placed on any of my qi chargers the mouse will strobe white once, then the lower most DPI speed indicator LED on the left side of the mouse will slowly strobe. This happens wether the mouse is on or off. This must be the charge indicator.

Also, my mouse will lock up after <2min and regardless of indicating that it is charging, it is not. but it sure does get HOT.....I'm trying to work with support to get this issue dealt with.
It seems as though the Dark Core SE has a little of a heating issue when Qi charging.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.