The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-03-2018, 02:43 PM
Napascj Napascj is offline
Registered User
Napascj's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Location: Wales, UK
Posts: 17
POST ID # = 948437
Napascj Reputation: 10
Default SP RGB Fans only illuminate after Restart

My 5x SP120 RGB fans will only light up after a reboot, no matter what profile I'm using or the instant lighting mode. My other lights all work and change colours etc. correctly (3x RGB Strips and K70 RGB Rapidfire). I'm using the Commander Pro lighting channel #1 for my fans if that's any help

Note: After re-booting the system, the fans light up and work as normal

Just a bit of an inconvenient bug to report. Apart from the small refinements that will come in the future, I'm loving the integration of iCUE!
Reply With Quote
  #2  
Old 04-03-2018, 02:56 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,128
POST ID # = 948440
DevBiker Reputation: 94
Default

So ... do they go out when iCue starts? Or they light up at system startup and then can't be changed from iCue?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #3  
Old 04-03-2018, 03:01 PM
Napascj Napascj is offline
Registered User
Napascj's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Location: Wales, UK
Posts: 17
POST ID # = 948441
Napascj Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
So ... do they go out when iCue starts? Or they light up at system startup and then can't be changed from iCue?
When I start the PC the keyboard instantly lights up and then about 10 seconds later when I'm at the login screen the RGB strips light up (I guess iCUE started in the background) but not the fans. They never light up on initial boot-up. After a re-start they turn on the same time as the rest of the RGB strips as they should do and are fully customisable as they should be
Reply With Quote
  #4  
Old 04-03-2018, 03:49 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,128
POST ID # = 948448
DevBiker Reputation: 94
Default

The smells like a bug to me. Can you export your logs (iCue ... Settings ... Export System info and logs) and attach/link them here?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #5  
Old 04-03-2018, 05:53 PM
Napascj Napascj is offline
Registered User
Napascj's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Location: Wales, UK
Posts: 17
POST ID # = 948469
Napascj Reputation: 10
Default

Sure, I've attached the ZIP file. Thanks for taking a look
Attached Files
File Type: zip cuelog.zip (706.8 KB, 27 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 04-05-2018, 12:17 PM
lord_ariez lord_ariez is offline
Registered User
lord_ariez's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 38
POST ID # = 948727
lord_ariez Reputation: 10
Default

I've been having a very similar problem and have been able to recreate it constantly. On startup from a full power-down state my 3 SP120 fans will not light, I do have full control over fan speed and monitoring though. Keyboard, mouse, water cooler and the three LL120's do light up just fine. I either have to do a system restart or force close all corsair process's and restart ICUE. I've attached logs from both startup (Where the lighting does not start) as well as after process restart when everything lights up fine.
Attached Files
File Type: zip startup.zip (50.0 KB, 32 views)
File Type: zip postrestart.zip (49.1 KB, 28 views)
Reply With Quote
  #7  
Old 04-06-2018, 01:15 AM
lord_ariez lord_ariez is offline
Registered User
lord_ariez's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 38
POST ID # = 948801
lord_ariez Reputation: 10
Default

After more testing, this issue is consistent for me every time. Every startup from power down results in my SP120's with no RGB. Every system restart works to light everything.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-06-2018, 03:30 AM
LOKIoA LOKIoA is offline
Registered User
LOKIoA's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 10
POST ID # = 948808
LOKIoA Reputation: 10
Default

I got a similar problem. I'm running 6 SP120 RGB with a Commander Pro, a K70 LUX and a Sabre RGB.

After Boot, keyboard and mouse work perfectly fine, but the fans stay dark. Unfortunately, a simple "restart" of iCUE doesn't fix it for me. I Have to kill the Corsair Service.exe using Taskmanager.

When I start iCUE afterwards: behold the RGB glory. Unfortunatley, in aprox. 1 out of 5 cases my Fan1 doesn't spin up. No matter what Fan-Profile I assing to it, even if I set it to 100% it just stays dead (while RGBing perfectly, mind).

Only a windows reboot fixes the spinning problem, but then the lights stay dark...

So I have decided to roll back to Cue and Link fpr the moment...

KR
LOKI
Reply With Quote
  #9  
Old 04-08-2018, 05:16 AM
ReddishRat's Avatar
ReddishRat ReddishRat is offline
Registered User
ReddishRat's PC Specs
 
Join Date: Apr 2012
Location: Netherlands
Posts: 16
POST ID # = 949155
ReddishRat Reputation: 10
Default

I have the same problem and read a similar issue on the forum here. Suggestions would be to change profile but that wouldn't help for me. So after some trial and error I found the solution to change the fan type at the lightning setup of my commander pro. Change it to something else and back to your original fan type and the lights go back on!

Would be nice to get this issue fixed in the next update though as you have to do this after every boot.

See the attachment for a screenshot.
Attached Images
File Type: png icue_bug_no_fan_illum.png (22.1 KB, 114 views)
Reply With Quote
  #10  
Old 04-08-2018, 05:16 PM
lord_ariez lord_ariez is offline
Registered User
lord_ariez's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 38
POST ID # = 949258
lord_ariez Reputation: 10
Default

Thanks Reddish, I'll try it out!
Reply With Quote
  #11  
Old 04-09-2018, 02:58 PM
lord_ariez lord_ariez is offline
Registered User
lord_ariez's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 38
POST ID # = 949429
lord_ariez Reputation: 10
Default

I can confirm that ReddishRats suggestion works everytime! Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.