The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-29-2011, 04:39 PM
losthell losthell is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
POST ID # = 538121
losthell Reputation: 10
Default 13''mbp 2009mid + Corsair Force 3 = Negotiation Speed issue?

Hi, sorry my english first. i bought a corsair force3 120gb ssd today. i connected it with an external hdd box, used carbon copy cloner and after cloned i put inside the mbp. i started it and its working at 1.5g, i have read almoust all topics but i could not a solution. can you help me guys? thank you.
Reply With Quote


  #2  
Old 10-29-2011, 05:02 PM
Wired's Avatar
Wired Wired is offline
Administrator
Wired's PC Specs
 
Join Date: Aug 2000
Posts: 32,188
POST ID # = 538123
Wired Reputation: 32
Default

Does your laptop support SATA III?
__________________
No, I don't work for Corsair
...you need to flow like a river...
Forum Rules
Admin of this forum / webdesignforums.net / Petri's IT Forum / The Corsair Memory Steam Group
Founder/Creator/Admin of ZE SECRET PROJECT (Coming Soon)
Reply With Quote


  #3  
Old 10-29-2011, 06:52 PM
losthell losthell is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
POST ID # = 538133
losthell Reputation: 10
Default

no but at least i can use ssd on sata2. i tried new osx setup, newest firmware(1.3.3) but i didnt find a way fix it.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-31-2011, 10:42 AM
twistedpeer twistedpeer is offline
Registered User
twistedpeer's PC Specs
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
POST ID # = 538343
twistedpeer Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by losthell View Post
no but at least i can use ssd on sata2. i tried new osx setup, newest firmware(1.3.3) but i didnt find a way fix it.
I totally feel with you. My Macbook Late 2008 (same SATA controller) also won't connect to the Force 3 with SATA II speed. Instead it falls back to SATA I which is intolerably slow for a drive that can read/write more than 500MB/s.

@Corsair: Are all Force 3 (SATA III) SSDs unable to work with NVidia SATA Controllers at 3Gb/s? Seems to me like a Sandforce controller and/or NVidia bug. At least one didn't do their homework.
Reply With Quote


  #5  
Old 11-01-2011, 05:43 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 538487
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

If there are any drivers for the Nvidia chipset for mac try and see if there are new drivers.
Reply With Quote


  #6  
Old 01-13-2013, 07:33 AM
munge83 munge83 is offline
Registered User
munge83's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
POST ID # = 625980
munge83 Reputation: 10
Default

Seams like not only nvidia chipset has same issue.
I haw Gigabyte motherboard GA-MA78GM-S2H with SB700 controler and the same issue is hapening bios registers my Corsair Force 3 (F:5.02) as SATA1 at 1.5G

Is there any solution for this problem?
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.