The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Power Supplies

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2019, 05:31 PM
warfare238 warfare238 is offline
Registered User
warfare238's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 2
POST ID # = 1025902
warfare238 Reputation: 10
Default TX650 Fan Super Loud? Stuck on 100% when under low load.

I have a TX650, and I heard the fan was supposed to be very quiet/silent, but my fan spins at a constant 100% (I unplugged my GPU and CPU power, it stayed at 100%). Is there a way I can fix the fan speed or noisiness?

To put it into context, it is about twice as loud as my CPU cooler under barely any load.

Thanks for your time!
Reply With Quote


  #2  
Old 12-02-2019, 06:51 PM
Corsair Notepad's Avatar
Corsair Notepad Corsair Notepad is offline
Corsair Employee
Corsair Notepad's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Location: Fremont, CA
Posts: 466
POST ID # = 1026033
Corsair Notepad Reputation: 10
Default

We would recommend you contact our support team at help.corsair.com by opening a ticket.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-02-2019, 10:41 PM
jonnyguru jonnyguru is offline
PSU GUY
jonnyguru's PC Specs
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2,883
POST ID # = 1026069
jonnyguru jonnyguru Reputation: 179
Send a message via ICQ to jonnyguru Send a message via MSN to jonnyguru Send a message via Yahoo to jonnyguru Send a message via Skype™ to jonnyguru
Default

Quote:
Originally Posted by warfare238 View Post
I have a TX650, and I heard the fan was supposed to be very quiet/silent, but my fan spins at a constant 100% (I unplugged my GPU and CPU power, it stayed at 100%). Is there a way I can fix the fan speed or noisiness?

To put it into context, it is about twice as loud as my CPU cooler under barely any load.

Thanks for your time!
Sounds like the fan controller died. :(

It should vary based on temperature.

I would have it replaced with a new unit.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-09-2019, 04:53 PM
CharlieM CharlieM is offline
Registered User
CharlieM's PC Specs
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 1
POST ID # = 1026891
CharlieM Reputation: 10
Default Same issue here

Interestingly, my TX650M turned up today and I have the exact same issue.

I did the paperclip test with nothing connected so no load on the power supply and the fan was still at what seemed like 100% speed. Roughly 50db.

I wonder if there has been a bad batch???
Reply With Quote


  #5  
Old 12-09-2019, 07:05 PM
jonnyguru jonnyguru is offline
PSU GUY
jonnyguru's PC Specs
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 2,883
POST ID # = 1026903
jonnyguru jonnyguru Reputation: 179
Send a message via ICQ to jonnyguru Send a message via MSN to jonnyguru Send a message via Yahoo to jonnyguru Send a message via Skype™ to jonnyguru
Default

Quote:
Originally Posted by CharlieM View Post
Interestingly, my TX650M turned up today and I have the exact same issue.

I did the paperclip test with nothing connected so no load on the power supply and the fan was still at what seemed like 100% speed. Roughly 50db.

I wonder if there has been a bad batch???
If there was a bad batch, Corsair would know about it already.

Only two examples so far (your and the OP).

You should contact Corsair support.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.