The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-25-2019, 04:25 PM
Bamboozle Bamboozle is offline
Registered User
Bamboozle's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
POST ID # = 1002555
Bamboozle Reputation: 10
Default ICUE/ Fan color issue

Hello. So I have been talking with support and trouble shooting an issue I have with my Corsair LL120 RGB fans. When I have the color set to all white for either of my 3 fans they always have a slight blue hue to them. As well as other colors seem to be slightly off compared to other Corsair devices not connected to the Commander Pro. This is happening with any fan that is connected to my Commander Pro. If I disconnect any of the fans and connect to my Corsair h115i CPU cooler RGB header instead then the RGB's will turn pure white through the ICUE software on that fan. The Corsair h115i fans and cooler turn pure white, my Corsair Vengeance Pro RGB turns pure white. It is anything connected to the Commander Pro that will not using the same ICUE software as the other devices. I have already Uninstalled/ Reinstalled, checked firmware and updates several times as well. Corsair support advised that it could be a software issue but stated that the RGB's should turn white.

The Commander Pro has already been replaced once and the same issue occurs. I am now waiting for a new LED Hub to come in. Does any one have any knowledge on this or does the same thing happen with all devises connected to the Commander Pro? Does everyone else have this same blue hue with all white selected on their LL120 RGB lighting on fans?

Thank you for any help. I attached a photo. The Blue hue is more blue then purple that shows in photo. But you can see all other RGB's are pure white.
Attached Images
File Type: jpg 20190408_111355.jpg (4.84 MB, 308 views)

Last edited by Bamboozle; 04-25-2019 at 04:29 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-27-2019, 07:15 PM
TruckerClock TruckerClock is offline
Registered User
TruckerClock's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
POST ID # = 1002776
TruckerClock Reputation: 10
Default

I just picked these fans up today. I'm having the same issue. Just cannot get them true white. Hoping someone can help us out.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-27-2019, 08:34 PM
tjgodin tjgodin is offline
PC Gaming Enthusiast
tjgodin's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Location: Canada
Posts: 90
POST ID # = 1002782
tjgodin Reputation: 10
Default

I'll be honest, I hadn't looked closely at the LL's in comparison to my ML's and I would say "yes" there definitely is a bit of a blue-white hue to them. And my LL's are through the Commander Pro, whereas my ML's are through my H100i AIO leads.

Tony
Reply With Quote
  #4  
Old 04-24-2020, 05:10 PM
uNoTopia uNoTopia is offline
Registered User
uNoTopia's PC Specs
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 6
POST ID # = 1042899
uNoTopia Reputation: 10
Default

I am also having this issue. Both fans connected to the Corsair Hydro H100i RGB PLATINUM SE V2 are showing white properly. The 6 other casefans, which are connected to a Commander Pro, are showing a blue-ish white colour. All fans are set to static white.

I really hope someone has a solution, or could share their RGB code that they maybe found which is close to "real white".

Edit:
If I am not supposed to bump this, please let me know.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-24-2020, 07:05 PM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11,997
POST ID # = 1042909
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

The LLs have a naturally cool tone, probably from the diffuser ring. Just starting taking out blue from the 255/255/255 mix until you are happy with the tone. Start with 255/255/235 and start working down. How it looks may depend on your case. A white interior may need a different balance than a black one.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-25-2020, 06:02 AM
uNoTopia uNoTopia is offline
Registered User
uNoTopia's PC Specs
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 6
POST ID # = 1042974
uNoTopia Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
The LLs have a naturally cool tone, probably from the diffuser ring. Just starting taking out blue from the 255/255/255 mix until you are happy with the tone. Start with 255/255/235 and start working down. How it looks may depend on your case. A white interior may need a different balance than a black one.
Thank you for the quick reply.

I don't understand how this explains the difference though, as the AIO uses the same LL's. Also, the 2 LL120 AIO fans are connected to the pump and not to a LNP or CoPro.
To me that sounds like the RGB control from the AIO works differently than the Commander Pro, and as such this is a software issue.

Edit: I added some pictures.

1: How it looks standard:
In real life the blue-ish glow is more visible than on this picture though. But you get the idea.

I then tried getting to white and it turned out I need 255/225/125 to come somewhat close.. On screen this is yellow.

Last edited by uNoTopia; 04-25-2020 at 06:48 AM. Reason: Added pictures
Reply With Quote
  #7  
Old 04-25-2020, 06:57 AM
LeDoyen LeDoyen is offline
Registered User
LeDoyen's PC Specs
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 399
POST ID # = 1042978
LeDoyen Reputation: 26
Default

to be honest, you are lucky your AIO is "defective" and gives you pure white..
I have yet to come across any RGB product that doesnt give a blue hue when set to white (ARGB or 12V)
RGB seems to be set to send the same current to all channels to make some white, but the various colors are not equally efficient. blue and green are more efficient than red so LEDs always look blueish when set to white.
my white preset on iCUE has the colors set to R255 G204 B200 to appear white (HD fans and strips).
Reply With Quote
  #8  
Old 04-25-2020, 08:54 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11,997
POST ID # = 1042990
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

I think the short answer is the two LL120 "high speed" fans that came with the Platinum SE were created at a later date. Most of the original LL have the stronger blue tint across the red-orange to green zone and obviously white. Is it a different LED? I don't know, but both the SE fans and recent QL fans have the more neutral tone.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-25-2020, 11:02 AM
Rawrbawr Rawrbawr is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 2
POST ID # = 1042999
Rawrbawr Reputation: 10
Default

I'm having the same issue and then some. I suspect the recent firmware update for the commander pro.

I have been using the Crystal 280x case for a few months without any issue.

Immediately after updating ICue and the Commander Pro firmware to 0.10.4 (I don't know what is was before) one thing I noticed (among other issues) were my fans that are connected to the CoPro now have a very noticeable light-blue tint that they didn't have before. I know this because I had setup an all white profile to match my Vengeance Pro memory. Now they couldn't look more different.

I'm also having much worse issues with fans glitching out and changing colour. It may be a different issue, so I just want to ask...

What version of the CoPro firmware are you on?
Reply With Quote
  #10  
Old 04-25-2020, 11:13 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 11,997
POST ID # = 1043000
c-attack c-attack Reputation: 122
Default

That's interesting. I didn't even know there was 10.4 version and I haven't heard anything about it. CUE has not offered it to me either. It is possible your issues are related the FW update. However the "cool blue" tint questions go back quite a ways and I set this up for someone else the other day with a LL vs QL white comparison. I am on FW 0.9.212, so I don't think this specific color issue is FW related.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-26-2020, 06:05 AM
uNoTopia uNoTopia is offline
Registered User
uNoTopia's PC Specs
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 6
POST ID # = 1043126
uNoTopia Reputation: 10
Default

I am on 0.9.212
I prefer not to update at the moment because I don't have issues with random disconnects/resets. With all that I am reading I prefer using this yellowish RGB offset colors and leave it at this. "If it's not broken, ......."

Last edited by uNoTopia; 04-26-2020 at 06:08 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 04-28-2020, 03:19 PM
LeDoyen LeDoyen is offline
Registered User
LeDoyen's PC Specs
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 399
POST ID # = 1043605
LeDoyen Reputation: 26
Default

0.10.4 is the lighting node pro firmware
0.9.212 is on the Commander pro.

You are all on the latest versions already :)
Reply With Quote
  #13  
Old 05-15-2020, 09:29 AM
TommyShelby TommyShelby is offline
Registered User
TommyShelby's PC Specs
 
Join Date: May 2020
Posts: 1
POST ID # = 1046368
TommyShelby Reputation: 10
Default Hello

Hello,
I have a similar problem, the color white, pink, purple, light blue, are different from those on Corsair Hydro Series H100i RGB PLATINUM and those in the Corsair LL120 Series package,can this problem be fixed?
Thanks !
Reply With Quote
Reply

Tags
color, commander pro, fan, led hub, ll120

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.