The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-01-2019, 09:38 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 1003285
Corsair James Reputation: 75
Default iCUE v3.15.101 Patch Notes

Hi everyone,

Here are the official patch notes for iCUE v3.15.101.

Patch Notes for iCUE v3.15.101
  • Implemented a software workaround to resolve an issue related to USB timeouts on Hydro Series Platinum Coolers on certain platforms with other applications
  • Resolved an issue with profile lighting data not properly importing to Commander PRO
  • Resolved an issue with Hydro Series H100i Platinum displaying an incorrect integer in the device name
  • iCUE Sensor Logs will now show up to 0.00 for temperature. For thermistors that are incapable of this increase in value, the hundredth value will always be 0 (i.e., 47.5 C will now be 47.50 C).
  • Lighting Profiles for Vengeance RGB PRO and Dominator Platinum RGB are now compatible with each other
  • Resolved an issue with Hydro Series H100i Platinum SE not sharing profile lighting data with other Platinum Series Coolers
  • Updated OpenSSL Library
  • Resolved an issue with K66 Winlock LED not lighting up properly
  • Resolved an issue with Ironclaw Wireless and Sniper Toggle
    Resolved an issue with GLAIVE RGB PRO’s name in Device and Printers


Known Issues:
Lighting Effects - Gradient - Played from Key is currently bugged and will play across all grouped keys. We will resolve this in the next release.


Update: There is a known issue with a certain VIA chipset and wireless products that may result in a crash when waking from sleep. The VIA 3.0 chipset in question is using driver version: 10.0.17134.1. We recommend, if possible, to switch your wireless dongle to a different USB port that isn't using this specific chipset to avoid any potential issues with device performance and iCUE.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue

Last edited by Corsair James; 05-01-2019 at 09:41 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-02-2019, 05:07 AM
Jose PR Jose PR is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
POST ID # = 1003317
Jose PR Reputation: 10
Default

H100i Platinum is still Disconnecting issues, but now it rarely happens every 1 - 2 times per hours
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2019, 09:27 AM
GlockBlock3r GlockBlock3r is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
POST ID # = 1003344
GlockBlock3r Reputation: 10
Default

After the patch my IronClaw right click button wouldn't hold Aim down sight in any games. I would hold the button down and it would act as if i was clicking it really fast switching between ads and hip fire. It might be the new firmware 3.24 on the IronClaw mouse but I just ended up buying a new one with out the firmware update and it works fine. Im afraid of update the firmware on the new one.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2019, 09:15 PM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is online now
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 143
POST ID # = 1003422
BlaiseP Reputation: 35
Default

Thanks for the update James.

Quote:
CUE Sensor Logs will now show up to 0.00 for temperature. For thermistors that are incapable of this increase in value, the hundredth value will always be 0 (i.e., 47.5 C will now be 47.50 C).
For the record, my Phobya inline water temperature sensor can display the 100ᵀᴴ digit correctly.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-02-2019, 10:51 PM
DrNefario DrNefario is offline
Registered User
DrNefario's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
POST ID # = 1003428
DrNefario Reputation: 10
Default

Will there be a hotfix for the gradient bug soon? I'm wondering whether or not I need to downgrade to the previous version.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-04-2019, 01:20 PM
theg1ng3r theg1ng3r is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
POST ID # = 1003548
theg1ng3r Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DrNefario View Post
Will there be a hotfix for the gradient bug soon? I'm wondering whether or not I need to downgrade to the previous version.
Ah so its not just me. I thought i was going nuts.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-04-2019, 01:53 PM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is online now
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 143
POST ID # = 1003553
BlaiseP Reputation: 35
Default

Quote:
Originally Posted by theg1ng3r View Post
Ah so its not just me. I thought i was going nuts.
Got this failing (gradient effect) as well on Lightning Channel 1 of my 1st Commander Pro. It's not played from a key but simply a normal gradient as seen below:



Edit: My bad, looks like the upgrade to 3.15.101 turned down the brightness slider on my Commander Pro. Normal gradient is working perfectly fine once I cranked up the brightness.
Attached Images
File Type: jpg gradient.JPG (24.8 KB, 2167 views)

Last edited by BlaiseP; 05-11-2019 at 07:18 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-04-2019, 04:50 PM
Sacco Belmonte's Avatar
Sacco Belmonte Sacco Belmonte is offline
Registered User
Sacco Belmonte's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 253
POST ID # = 1003561
Sacco Belmonte Reputation: 10
Default

I think I found a bug related to hardware lighting:

In the image. these settings look different when iCUE is loaded as opposed to the actual hardware lighting when you close iCUE. In iCUE the colors are spread differently than what you can see after you close iCUE. This effect (Color Wave) seems to show as a "two sided" effect by iCUE (which looks much cooler) while is shown as "one sided" in the actual hardware lighting.

Same happens with the VISOR effect for LL140 fans, the speed doesn't seem to match between what iCUE shows and the actual hardware lighting. (Seems like "fast" in iCUE means "medium" speed in the actual hardware lighting.)
Attached Images
File Type: jpg 2019-05-04_22-44-07.jpg (98.8 KB, 112 views)
__________________
Do NOT mix PSU cables.

Last edited by Sacco Belmonte; 05-04-2019 at 09:27 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-04-2019, 05:55 PM
travman320 travman320 is offline
travman320
travman320's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 9
POST ID # = 1003568
travman320 Reputation: 10
Default

If anyone is looking for an individual key workaround if they have fading gradient when individual keys are pushed, switching to Ripple with a 0.1 tail / 0.1 velocity gets you to the same place as pre-update.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-05-2019, 04:52 AM
momorious's Avatar
momorious momorious is online now
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 261
POST ID # = 1003593
momorious Reputation: 12
Default

Arc on LL fans is self-deleting itself after every profile switch and pc reboot with this version. Please hotfix asap.
Reply With Quote
  #11  
Old 05-05-2019, 12:42 PM
MrFix MrFix is offline
Registered User
MrFix's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 4
POST ID # = 1003616
MrFix Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by travman320 View Post
If anyone is looking for an individual key workaround if they have fading gradient when individual keys are pushed, switching to Ripple with a 0.1 tail / 0.1 velocity gets you to the same place as pre-update.
Worked for me perfectly, thanks! :)
Reply With Quote
  #12  
Old 05-08-2019, 04:15 AM
Isthar's Avatar
Isthar Isthar is offline
Registered User
Isthar's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 20
POST ID # = 1003906
Isthar Reputation: 10
Default

Since the update to 3.15 I'm having issues to configure lighting effects for my Dark Core SE.

The problem is that the section "Lighting effects" doesn't exand anymore, so the button "+" to add configurations doesn't appear. Therefore, I cannot configure different ligthing effects nor use different effects in each RGB zone of the mouse.

I opened a thread about this some days ago: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=187113

I have tried to uninstall and reinstall the latest version, to connect the mouse by BT, cable and wireless, to remove all profiles and create new ones... Nothing works. If I reinstall 3.14 it works again.
My husband was using 3.14 and the "Lighting effects" section exapanded when clicked. Yesterday he updated to 3.15 and now he has the same problem that me.
Reply With Quote
  #13  
Old 05-09-2019, 02:58 PM
Isthar's Avatar
Isthar Isthar is offline
Registered User
Isthar's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 20
POST ID # = 1004059
Isthar Reputation: 10
Default

I have taken screenshoots of iCue 3.14 and 3.15, you can check them here: https://imgur.com/a/fsK0eFt. Each screenshot has a description below.
There you can check the differences between the iCue 3.14 and 3.15. The Lighting Effects section is missing. The title is there, but the rest is not being expanded, and you cannot set the effects properly anymore.
Reply With Quote
  #14  
Old 05-15-2019, 05:27 PM
Ironmad87 Ironmad87 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
POST ID # = 1004694
Ironmad87 Reputation: 10
Default

This thing you did there: Implemented a software workaround to resolve an issue related to USB timeouts on Hydro Series Platinum Coolers on certain platforms with other applications"

Is exactly what's happening to me right now but to my K70 keyboard. It worked nice until I installed iCUE program. Then the keyboard dies in one way or another.
I could be in the program iCUE to try things out and it would loose connection. Although the LED is still on, but nothing works. So I have to unplug the 2 USB's and plug them back in. (I've tried many USB connections) Then it works between 30 sec to 7 min until it dies again. If I press the profile key it dies instantly. I've been in taskmanager and checked power management etc. Uninstalling USB/HID and reinstalling. Updated Firmwares bla bla bla.
It's the program, fix the program.
I've tried everything. The only thing that worked was to uninstall this program.

(Edit) Same problem yet again even without the program now. Thought I had it fixed because it worked for over 40 minutes :( . Should I return the keyboard?)

Last edited by Ironmad87; 05-15-2019 at 06:15 PM.
Reply With Quote
  #15  
Old 05-17-2019, 09:22 PM
Crix1990 Crix1990 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 11
POST ID # = 1004861
Crix1990 Reputation: 10
Default

Have a K95 RGB.
After the Update to 3.15.101 the "Play on pressed key" for lightning effects has no effect any more.
The action now happens alwas to all keys.
Reinstall did not help, but a rollback to 3.14.104 helps.
Attached Images
File Type: png 2019-05-18 03_07_30-iCUE.png (295.9 KB, 51 views)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.