The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2018, 09:18 AM
Izvor Izvor is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 4
POST ID # = 971903
Izvor Reputation: 10
Default 2 fans not participating in RGB effects?

I have just build a new system in a Corsair Obsidian 500D RGB case. I have 4xLL120 fans (3 in front, 1 in the back) + 2xLL140 fans in the top. All are connected to the RGB controller and all have RGB lights.

But, when I set different RGB effects in the iCUE software, there are 2 fans in the front (#1 and #2), which does not participate in the RGB effects I set. All the other fans change correctly. I have tried swapping the fan connectors and it's always the fans in the commander slot #1 and #2 which does not work correctly. That means that the fans are working correctly.

What could be the problem?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-08-2018, 12:41 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,392
POST ID # = 971919
DevBiker Reputation: 88
Default

It's possible that they aren't selected for the effect. Is this always the same fan hub port? Are all fans on the same channel? Do they participate in Instant Lighting? What do they do when they "don't participate"?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #3  
Old 09-08-2018, 01:39 PM
Izvor Izvor is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 4
POST ID # = 971924
Izvor Reputation: 10
Default

Take a look here:

https://webinnovation.blob.core.wind.../temp/fans.mov

I have selected "COLOR PULSE". I think it's only the lower of the 3 fans, which behaves correctly. The fan in the middle seems to do something in between. The other 3 fans not shown in the video behaves like the bottom one. It's always the same RGB hub port (not fan hub). All the RGB fans are on the same channel.

This is how it looks in iCUE:

Reply With Quote
  #4  
Old 09-08-2018, 05:16 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,392
POST ID # = 971943
DevBiker Reputation: 88
Default

Hmmm ... OK. A question ... the middle and top fans in the video ... which hub port are they connected to? Are they #5 and #6 (respectively)?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #5  
Old 09-08-2018, 06:51 PM
Izvor Izvor is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 4
POST ID # = 971954
Izvor Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Hmmm ... OK. A question ... the middle and top fans in the video ... which hub port are they connected to? Are they #5 and #6 (respectively)?
Top: #1
Middle: #2
Bottom: #3
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2018, 01:59 PM
Izvor Izvor is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 4
POST ID # = 972175
Izvor Reputation: 10
Default

I replaced the Corsair Commander Pro, which was included with the cabinet, with a Corsair Lighting Node Pro. Now all the RGB fans connected works as expected.

I think the conclusion is that there is a hardware failure on the original Corsair Commander Pro.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.