The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-28-2018, 01:11 AM
sahinakpul sahinakpul is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
POST ID # = 947075
sahinakpul Reputation: 10
Post İCUE did not detect HX850i

Hello All,

I just upgraded to latest LiNK 4.9.6.19 and iCUE is installed but my hx850i psu did not detected by icue. I'm facing this issue for a while

Also latest link and HWMonitor 1.34.0 softwares did not detect it too but Link 4.5.0.55 version can detect my psu and works well.

Psu plugged to mainboard with micro usb to usb header cable (included in box), tried with usb a type to usb micro cable and tried different usb header but problem did not resolved.



Do you have an idea about my problem guys ?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-28-2018, 01:25 AM
Corsair CJ's Avatar
Corsair CJ Corsair CJ is offline
Corsair Employee
Corsair CJ's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Location: Corsair HQ
Posts: 673
POST ID # = 947082
Corsair CJ Reputation: 42
Default

Try running iCUE / CL4 without HWMonitor running. If there are different USB 2.0 headers on your motherboard, try moving to a different header as well.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2018, 01:40 AM
sahinakpul sahinakpul is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
POST ID # = 947084
sahinakpul Reputation: 10
Sad

Quote:
Originally Posted by Corsair CJ View Post
Try running iCUE / CL4 without HWMonitor running. If there are different USB 2.0 headers on your motherboard, try moving to a different header as well.
Tried but nothing changed. and i tried different usb header on motherboard as i mentioned but problem still exists.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2018, 01:43 AM
Corsair CJ's Avatar
Corsair CJ Corsair CJ is offline
Corsair Employee
Corsair CJ's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Location: Corsair HQ
Posts: 673
POST ID # = 947086
Corsair CJ Reputation: 42
Default

Quote:
Originally Posted by sahinakpul View Post
Tried but nothing changed. and i tried different usb header on motherboard as i mentioned but problem still exists.
I see. Thanks for trying that for me. Would you mind sending me the .zip file that's generated by the "Export Log" function in iCUE's settings panel? Please send this over DM rather than posting in this thread.

I'll log this as a bug and report it to our dev team.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-28-2018, 02:08 AM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 947089
Corsair James Reputation: 75
Default

There is an issue with your USB header detecting the device if nothing picks up the PSU. iCUE isn't the source of the problem. You will need to provide more information:

1.) What motherboard are you using?
2.) Do you have any other USB issues with any of our other hardware?
3.) Are you running the latest Window updates?
4.) Does Device Manager show any errors?
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2018, 02:24 AM
sahinakpul sahinakpul is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 3
POST ID # = 947095
sahinakpul Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
There is an issue with your USB header detecting the device if nothing picks up the PSU. iCUE isn't the source of the problem. You will need to provide more information:

1.) What motherboard are you using?
2.) Do you have any other USB issues with any of our other hardware?
3.) Are you running the latest Window updates?
4.) Does Device Manager show any errors?
Hello Mr.James
Thanks for your reply,

But i made it work well when uninstalled latest Corsair Link and installed v4.5.0.55( did not tried other versions ) with same cable and same usb header on the motherboard.

PSU detected by Corsair Link v4.5.0.55
iCUE detection fail

1.) What motherboard are you using?
A.) ASUS Z170-A
2.) Do you have any other USB issues with any of our other hardware?
A.) No
3.) Are you running the latest Window updates?
A.) Yes
4.) Does Device Manager show any errors?
A.) No
Reply With Quote
  #7  
Old 03-28-2018, 02:44 AM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 947097
Corsair James Reputation: 75
Default

There should be no difference in detection between LINK v4.5 and later versions. We don't typically change how USB is detected unless its a new protocol.

Submit the logs Corsair CJ asked and we'll review it.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #8  
Old 10-05-2018, 08:40 PM
ebola3335 ebola3335 is offline
Registered User
ebola3335's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 13
POST ID # = 975320
ebola3335 Reputation: 10
Default

I have a similar problem. i am useing rm750i but can't use with corsair link or icue.
The latest version of all my drivers.

1.) What motherboard are you using?
A.) MSİ Z370-A PRO
2.) Do you have any other USB issues with any of our other hardware?
A.) No
3.) Are you running the latest Window updates?
A.) Yes
4.) Does Device Manager show any errors?
A.) No
Reply With Quote
  #9  
Old 10-06-2018, 07:11 AM
ebola3335 ebola3335 is offline
Registered User
ebola3335's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 13
POST ID # = 975345
ebola3335 Reputation: 10
Default

anyone can help ?
Reply With Quote
  #10  
Old 10-06-2018, 09:55 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,379
POST ID # = 975354
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by ebola3335 View Post
anyone can help ?
Do you have the USB connector connected? Can you check to make sure that it's on the proper port and pins?

You can use USBDeView (https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html) to check if Windows even "sees" the PSU. If it doesn't, then there is no way that iCue will "see" it. If Windows doesn't see it, double check the connections (as I suggested). You can also use a standard mini USB cable and run to an rear IO USB port - this can help troubleshoot cable issues.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #11  
Old 10-07-2018, 05:30 PM
ebola3335 ebola3335 is offline
Registered User
ebola3335's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 13
POST ID # = 975479
ebola3335 Reputation: 10
Default

I see when I installed the old link version (4.9.1.23) connected to the USB. I don't think there is any problem with the cable. current icue and link versions I think there is a problem.


Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Do you have the USB connector connected? Can you check to make sure that it's on the proper port and pins?

You can use USBDeView (https://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html) to check if Windows even "sees" the PSU. If it doesn't, then there is no way that iCue will "see" it. If Windows doesn't see it, double check the connections (as I suggested). You can also use a standard mini USB cable and run to an rear IO USB port - this can help troubleshoot cable issues.
Reply With Quote
  #12  
Old 10-26-2018, 12:49 PM
ebola3335 ebola3335 is offline
Registered User
ebola3335's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 13
POST ID # = 977981
ebola3335 Reputation: 10
Default

my exportrm750i.zip


Quote:
Originally Posted by ebola3335 View Post
I have a similar problem. i am useing rm750i but can't use with corsair link or icue.
The latest version of all my drivers.

1.) What motherboard are you using?
A.) MSİ Z370-A PRO
2.) Do you have any other USB issues with any of our other hardware?
A.) No
3.) Are you running the latest Window updates?
A.) Yes
4.) Does Device Manager show any errors?
A.) No
Reply With Quote
  #13  
Old 11-27-2018, 09:27 PM
DrkEagle DrkEagle is offline
Registered User
DrkEagle's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 15
POST ID # = 982470
DrkEagle Reputation: 10
Default

I had and am having the same issue. HX850i does NOT show up in iCue anywhere, but showed up perfectly fine when I had Link installed, I could even manually turn on the fan when set to a specific % in Link.

http://forum.corsair.com/v3/showthre...ghlight=hx850i
Reply With Quote
  #14  
Old 02-14-2019, 03:05 PM
Bigbrother Bigbrother is offline
Registered User
Bigbrother's PC Specs
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 42
POST ID # = 994235
Bigbrother Reputation: 10
Default iCUE and CL not detecting HX1200i

I have the same problem. This started happening when I upgraded my CL software. Where can we find older versions of the software???
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.