The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-31-2018, 11:01 PM
GreenAcid82 GreenAcid82 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
POST ID # = 947951
GreenAcid82 Reputation: 10
Default [Bug] iCue stalls at 60% installation and then acts like its installed

Cannot get this installed. I installed it once today, and it recognized my LED strips and RAM and than my PC crashed (i'm fooling around with OC stuff) and it won't work.

I Uninstalled it, uninstalled Link, and now it just stalls at 60%. Even if i cancel it, it'll act like it's installed and then repeat error at the bottom saying Failed to start services.

I Can't even uninstall it. I Uninstalled it off my PC, but it's still in my library and won't remove. I Click uninstall, and Add or Remove programs comes up and it's not in there. so I'm stumped AF right now.

Before this, i had LINK v4 running no problem.
  #2  
Old 04-01-2018, 05:38 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 948001
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Delete the CUE folder under C:\ProgramData\Corsair and rerun the installer. Does that resolve the issue?
  #3  
Old 04-01-2018, 07:32 PM
GreenAcid82 GreenAcid82 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
POST ID # = 948096
GreenAcid82 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Delete the CUE folder under C:\ProgramData\Corsair and rerun the installer. Does that resolve the issue?
Nope. it stalls at 60% when it says "Starting Services"...if i let it go, it'll say not responding or something. Even if i hit cancel, it doesn't roll back the installation for at least 3 or 4 minutes. and then it'll say i don't have permission to cancel it or something (Even though I'm the only admin/person on my computer)
  #4  
Old 04-01-2018, 07:43 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 948100
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Strange, If available, Please upload the service logs folder in %programdata%\Corsair\CUE

Also check Task Manager, Is Corsair.Service crashing?
  #5  
Old 04-01-2018, 08:09 PM
GreenAcid82 GreenAcid82 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
POST ID # = 948106
GreenAcid82 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Strange, If available, Please upload the service logs folder in %programdata%\Corsair\CUE

Also check Task Manager, Is Corsair.Service crashing?
I have no folder labeled cue anymore since ya told me to delete the folder. When I try and install it, when it stalls out, I hit cancel. It rolled back the set up and is no longer on my PC. But link says my ram and strips are being controlled by it still.

When I hit task manager during installation, it'll say not responding.
  #6  
Old 04-01-2018, 08:31 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 948115
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Try this to restore control to LINK;
1. RegEdit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Corsair\Corsair Utility Engine\
2. Delete the CLinkPids entry.

Restart LINK and see whether control is restored.

As for iCUE,
After the "uninstall" Does Corsair Service still exist under Services.msc?

Usual iCUE locations if you want to attempt a reinstall (Note: Will remove all user created content in CUE/iCue)
%PROGRAMDATA%\Corsair
%LOCALAPPDATA%\Corsair
%APPDATA%\Corsair

Last edited by Toasted; 04-01-2018 at 08:33 PM.
  #7  
Old 04-01-2018, 10:15 PM
GreenAcid82 GreenAcid82 is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 16
POST ID # = 948124
GreenAcid82 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Try this to restore control to LINK;
1. RegEdit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Corsair\Corsair Utility Engine\
2. Delete the CLinkPids entry.

Restart LINK and see whether control is restored.

As for iCUE,
After the "uninstall" Does Corsair Service still exist under Services.msc?

Usual iCUE locations if you want to attempt a reinstall (Note: Will remove all user created content in CUE/iCue)
%PROGRAMDATA%\Corsair
%LOCALAPPDATA%\Corsair
%APPDATA%\Corsair
Success
https://imgur.com/ln4RBoq
  #8  
Old 04-01-2018, 11:49 PM
Corsair CJ's Avatar
Corsair CJ Corsair CJ is offline
Corsair Employee
Corsair CJ's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Location: Corsair HQ
Posts: 682
POST ID # = 948130
Corsair CJ Reputation: 42
Default

Thanks for the feedback and solution.
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.