The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 06-04-2019, 11:20 AM
JackJeebs JackJeebs is offline
Registered User
JackJeebs's PC Specs
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 5
POST ID # = 1006884
JackJeebs Reputation: 10
Default Harpoon Wireless Tracking Issues (and others)

Hi - I registered here because I LOVE this mouse, and I HATE this mouse.

I love it because it's the perfect mouse for my super weird claw grip, I love the weight, and I love how it works (WHEN it's working).

I hate this thing because it randomly (every 30 seconds or so) lags at tracking my movements, and every few minutes it STOPS tracking completely; I move the mouse, but the pointer remains completely stuck in place. When this happens, I can still click the buttons - for example, right-clicking brings up the menu, etc - but the pointer will NOT move until I lift the mouse then put it back down. Until I pick it up, it will remain stuck regardless of the wild movements I make.

EDIT: This issue persists whether I use the mouse wirelessly or wired. I have not tried BT, but that won't solve anything anyway.

I have tried this on 3 Harpoon Wireless mice, with old firmwares, with latest firmwares, with wire, with dongle, with polling rate at 1000, 500, 125, etc. I have changed the DPI settings, I've changed the lighting settings, I've turned off the lighting settings, I've turned off the sleep settings.

I've even disabled the "Allow computer to put this device to sleep" setting in Device Manager for EVERY USB device and hub I could find.

I've uninstalled iCUE, I've reinstalled iCUE, I've tried older version of iCUE.

The result is always the same.

Then when I grab my Razer Mamba from my other computer and plug it in to the SAME USB port as the Harpoon was using, everything works flawlessly.

When I plug the Harpoon in to other computers, regardless of USB port or revision (USB 2.0 or 3.0) it always does the same weird tracking drop outs and lags.

Guys, if anyone out there has some kind of solution or has experienced the same issues, please speak up because this thingy is driving me nuts but I don't want to give it up.

Thanks for reading this far!
Reply With Quote


  #2  
Old 06-05-2019, 08:20 PM
JackJeebs JackJeebs is offline
Registered User
JackJeebs's PC Specs
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 5
POST ID # = 1007062
JackJeebs Reputation: 10
Default

2 days and not one person has stepped forward; I must then assume that my issue is a terrible streak of bad luck with the 3 Harpoons I've used.

I'm quite disappointed in the whole situation, and I only hope that a firmware is released soon which addresses these tracking issues which I'm SURE some people have experienced, even if they're remaining quiet.
Reply With Quote


  #3  
Old 06-06-2019, 06:09 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 578
POST ID # = 1007191
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Please go to CONTROL PANEL / HARDWARE AND SOUND / POWER OPTIONS and then click on CHANGE PLAN SETTINGS (for your current default power plan). After that click on CHANGE ADVANCED POWER SETTINGS.

When new window opens, scroll down the list a bit until you hit USB SETTINGS. Click little square with plus in it, and then click another little square with plus next to USB SELECTIVE SUSPEND SETTING. Check the state of it, and make sure it's set to DISABLED. Then restart the PC.

See if that makes any difference. Hope this helps.
Reply With Quote


  #4  
Old 06-06-2019, 06:31 PM
JackJeebs JackJeebs is offline
Registered User
JackJeebs's PC Specs
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 5
POST ID # = 1007196
JackJeebs Reputation: 10
Default

It has been "Disabled" since I got the computer.

But thank you for the suggestion.
Reply With Quote


  #5  
Old 06-06-2019, 06:37 PM
Corsair Hotpot's Avatar
Corsair Hotpot Corsair Hotpot is offline
Corsair Employee
Corsair Hotpot's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 397
POST ID # = 1007201
Corsair Hotpot Reputation: 10
Default

Have you made a support ticket regarding this issue? I'm surprised you would have this issue on 3 different mice and on different systems. The only thing I could think of is if you have other wireless device near by or a wireless router that is kicking the harpoon out of its channel.
Reply With Quote


  #6  
Old 06-06-2019, 07:49 PM
JackJeebs JackJeebs is offline
Registered User
JackJeebs's PC Specs
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 5
POST ID # = 1007210
JackJeebs Reputation: 10
Default

I haven't made a support ticket, no. I'll go ahead and do that.

And I was as surprised as you are; when I got the second mouse (swapped at the store) I thought I was super unlucky. When I swapped for another one at the store and got the same results, I had to conclude it was a hardware/firmware issue. (I've almost never used the mouse in wireless mode, so it has nothing to do with wireless interference).

But considering nobody else has spoken up, I guess I'm alone and the unluckiest gamer of 2019.

UPDATE:

I used my phone camera to look at the sensor below the mouse when it was directly plugged in to the USB port, and it would have a full, bright light for a few seconds after lifting it up, then it would sort of flicker and fade out until I ran my finger over it. Had the same behavior on all ports across different systems.

But when I plugged the Harpoon in to a USB hub (powered by the same USB port, NOT externally powered) the sensor light remained full and bright the whole time. I then proceeded to play some games and then do some web browsing and did NOT experience the same issues as before.

I am completely baffled.
Reply With Quote


  #7  
Old 06-07-2019, 02:38 AM
Apophis3 Apophis3 is offline
Registered User
Apophis3's PC Specs
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 622
POST ID # = 1007226
Apophis3 Reputation: 12
Default

Go to the Performance tab on the left side, and check your Lift Height setting. I find Low to be best.
Reply With Quote


  #8  
Old 06-07-2019, 05:03 AM
JackJeebs JackJeebs is offline
Registered User
JackJeebs's PC Specs
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 5
POST ID # = 1007241
JackJeebs Reputation: 10
Default

Thanks for the idea, but the Harpoon doesn't have Lift Height settings ;)
Reply With Quote


  #9  
Old 09-18-2019, 02:02 PM
christizzz christizzz is offline
Registered User
christizzz's PC Specs
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 5
POST ID # = 1018592
christizzz Reputation: 10
Default

i have the same issue...

did you find any solution ?
Reply With Quote


  #10  
Old 10-07-2019, 04:57 AM
DevilsJoker DevilsJoker is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
POST ID # = 1020516
DevilsJoker Reputation: 10
Default

I had the same issue, but uninstalling my Realtek HD audio drivers worked for some reason. It might do the same for you.
Reply With Quote


  #11  
Old 10-07-2019, 01:41 PM
Macrosmatic Macrosmatic is offline
Registered User
Macrosmatic's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
POST ID # = 1020579
Macrosmatic Reputation: 10
Exclamation Wheres the solution??

I'm experiencing the same issue.


I thought that my 2.4ghz Wifi was interfering. So I turned it off and put on 5ghz only.

It seem to have worked smoother but after a while the problem came back.

Turned of wifi completely. Problem persisted. Could it be that the neighbours WIFI's are interfering? The mouse surely can't be THAT sensetive???

I'm starting to think that I have a faulty device...
Wired works "fine". However, some times the mouse does a spontanious "upswing" when gaming...

So sad cause the mouse it self is so nice.
Reply With Quote


Reply

Tags
harpoon, issues, mouse, tracking, wireless

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.