The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-09-2019, 04:14 AM
tomcoleman tomcoleman is offline
Registered User
tomcoleman's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 63
POST ID # = 1020755
tomcoleman Reputation: 10
Default Device was there now not 100 RPM

ok new clean install of windows

loaded latest iCue everything was set and working perfectly.

turned PC on this morning and fans spun to 100% thought thats werid, loaded and opened icue and everything is there but not the fans/performance tab (where i normally choose extreme, quite etc) its gone.

I rebooted serveal times save issue.

Only thing i did differently last night was install HWiNFO and told it to launch at startup so i can monitor my CPU/GPU temps etc.

I'm woundering if this would casuse a conflict.

I exit'd HWiNFO and reloaded icue, same issue.

Didnt have much time to play with the PC this morning as left for work but didnt know if this is something thats common or could be resolved
Reply With Quote
  #2  
Old 10-09-2019, 05:43 AM
AlexIvo AlexIvo is offline
Registered User
AlexIvo's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 19
POST ID # = 1020758
AlexIvo Reputation: 10
Default

Yes, HWInfo is the cause.

You can run it together with iCUE with no issues (I do), but you have to use the portable version (i.e. no permanent driver installed) rather than the installed version, and also check the box in the 'Safety' tab of the settings to 'Disable Corsair / Asetek Support'.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2019, 05:45 AM
tomcoleman tomcoleman is offline
Registered User
tomcoleman's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 63
POST ID # = 1020759
tomcoleman Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by AlexIvo View Post
Yes, HWInfo is the cause.

You can run it together with iCUE with no issues (I do), but you have to use the portable version (i.e. no permanent driver installed) rather than the installed version, and also check the box in the 'Safety' tab of the settings to 'Disable Corsair / Asetek Support'.
thanks i'll have a check when i get home!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2019, 06:13 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,399
POST ID # = 1020762
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Yes, as above you need to use the “portable” version of HWiNFO without the persistent driver. Then on first launch it will give you a warning about Corsair monitoring. Check the box not to monitor, unless your plan is to use it instead of and not at the same time as iCUE.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.