The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-21-2019, 04:13 PM
x3pt x3pt is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 2
POST ID # = 995149
x3pt Reputation: 10
Default iCUE incompatible w/ Corsair One i140

I recently bought a Corsair One i140 and after updating windows and installing the necessary drivers I decided to install iCUE to make use of the RGB on the casing.

iCUE detects the Corsair One and the RGB effects work fine but after a few minutes or even restarting the PC I constantly hear the USB disconnect notification sound. When this sound occurs, the RGB effects go back to the default settings and the case lights sometime shut off completely.

While I'm glad the rest of the PC works (for now) I can't help but be a bit frustrated as to why this would happen to a brand new (expensive) premade PC.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-21-2019, 04:26 PM
Corsair StormShadow's Avatar
Corsair StormShadow Corsair StormShadow is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 567
POST ID # = 995152
Corsair StormShadow Reputation: 10
Default

Hi, not sure why you have to install iCUE since all the new CORSAIR ONE come pre-loaded with iCUE....

as for your issue, it could be a hardware issue causing the constant connect and disconnect. Please create a ticket and PM me your ticket number, thank you.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2019, 02:02 AM
fractype fractype is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 1
POST ID # = 1000995
fractype Reputation: 10
Default Any resolution?

I just received my brand new I140 and my system is doing the same thing. After I installed iCue (that was NOT preinstalled on my system), I linked my K70, Ironclaw, Void Pro, MM800, and ST100 to Spiral Rainbow. A few minutes later I started getting the constant USB connect/disconnect sounds with the associated case lights going off, coming back on blue, then starting the rainbow sequence again.


A reboot seems to temporarily fix it.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-10-2019, 06:29 AM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,458
POST ID # = 1001014
Corsair James Reputation: 75
Default

This is an issue with the cooler itself not iCUE. Ping me via a direct message and Ill let you try the beta which may solve this issue with a workaround.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #5  
Old 05-07-2019, 04:42 AM
ndm ndm is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
POST ID # = 1003799
ndm Reputation: 10
Default

I just received my corsair one 160 and am having to deal with a constantly pinging computer as well. rgb lights flashing on and off.

This is not the quality control I expected from a 4000 euro computer...
Reply With Quote
  #6  
Old 05-07-2019, 02:55 PM
pdebaum pdebaum is offline
Registered User
pdebaum's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 7
POST ID # = 1003862
pdebaum Reputation: 10
Default

My i140 system does also the intermittent usb disconnect/reconnect thingie if I set the case lighting to a dynamic effect such as spiral rainbow, like everyone else who has a 115i platinum based cooler in their non-CorsairOne system... No issue with static effects.

Latest iCue software (3.5.15 ?) seems to take a good step solving the issue, but not completely for me, as I still get occasional disconnects only if the hardware monitor 'HWinfo' is running.
If not running 'HWinfo', not a single disconnect after hours, whereas on older iCue revisions I would still get a few.
So... progress, but not full resolution.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-08-2019, 12:14 PM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is offline
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 198
POST ID # = 1003935
BlaiseP Reputation: 35
Default

Quote:
Originally Posted by pdebaum View Post
My i140 system does also the intermittent usb disconnect/reconnect thingie if I set the case lighting to a dynamic effect such as spiral rainbow, like everyone else who has a 115i platinum based cooler in their non-CorsairOne system... No issue with static effects.

Latest iCue software (3.5.15 ?) seems to take a good step solving the issue, but not completely for me, as I still get occasional disconnects only if the hardware monitor 'HWinfo' is running.
If not running 'HWinfo', not a single disconnect after hours, whereas on older iCue revisions I would still get a few.
So... progress, but not full resolution.
HWInfo is more than likely causing the disconnects. Ensure you have disabled Asetek control in HWInfo's settings:

Program > Settings> Safety > CorsairLink and Asetek Support: {Uncheck}
Reply With Quote
  #8  
Old 05-09-2019, 03:06 PM
pdebaum pdebaum is offline
Registered User
pdebaum's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 7
POST ID # = 1004060
pdebaum Reputation: 10
Default

Thanks BlaiseP.

Confirmed HWInfo's setting to disable the Asetek control was causing the random disconnects.

Turned that setting off and now haven't had a single disconnect for about a day with both HWInfo and iCue 3.15.101 running and spiral rainbow on.
Reply With Quote
Reply

Tags
corsair one pro, icue issues

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.