The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 6 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 10-07-2014, 05:55 AM
palqo palqo is offline
Registered User
palqo's PC Specs
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
POST ID # = 733567
palqo Reputation: 10
Default Corsair Link 2.7.5361/FW 1.0.7 bricked my H100i

Hello. I was trying to find some solutions to this problem, but didn't find anything. I've installed new Corsair Link 2.7.5361 recently as an update to existing 2.6.5214. Everything was working fine even after I've got a notification to update to new cooler firmware 1.0.7. Only several reboots later the logo went suddenly red, CPU fan error popped up, fans went full speed and H100i disappeared from the Link SW. Also the AX1200i is not detected now, the temp sensors are not reporting and several reading are alternating between 0 and real readings, blinking red (some previously working MB sensors only showing 0 constantly). I've played with UEFI USB settings and swapped connectors since, but no change (going back to lower version restores PSU and some senor readings, but not all).

I've found several claims about the 1.0.7 FW like don't upgrade if everything is working and upgrade in case you want to use with corsair link system, which is what I do need, since I have both the cooling and lighting nodes installed. If I connect the H100i to Link Commander, the LED doesn't even come on and the fans don't spin at all. The pump is still working though, since the CPU temp stays below 40.

Is there a way to restore/reflash the H100i firmware? I've bought the cooler 2nd hand (and was working for a year flawlessly) so I don't even have proof of purchase to open an RMA.
Reply With Quote


  #2  
Old 10-07-2014, 06:54 AM
jajinder jajinder is offline
Registered User
jajinder's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 17
POST ID # = 733580
jajinder Reputation: 10
Default

hi,

I've been asking for the 1.05 firmware so you can downgrade it, but no one has it here and Corsair isn't responding unfortunately. My issue is that now I only get green LED. Need to see if it works again with the 1.05 version.
Reply With Quote


  #3  
Old 10-07-2014, 08:42 AM
palqo palqo is offline
Registered User
palqo's PC Specs
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
POST ID # = 733612
palqo Reputation: 10
Default

The firmware isn't a big issue actually. You'll find the firmware files in the Link folder under Program Files in gzip form. The problem is how to repush/install the software to the cooler.
Reply With Quote


  #4  
Old 10-07-2014, 08:44 AM
snapper69 snapper69 is offline
Registered User
snapper69's PC Specs
 
Join Date: Mar 2014
Location: Shropshire, England
Posts: 1,772
POST ID # = 733614
snapper69 Reputation: 32
Default

There is a post on here, somewhere that tells you how to flash it back to 1.05 but I can't recall where. Shame that it was posted after I sent my 3rd H100i back for a refund. Might have worked.
Reply With Quote


  #5  
Old 10-07-2014, 08:55 AM
snapper69 snapper69 is offline
Registered User
snapper69's PC Specs
 
Join Date: Mar 2014
Location: Shropshire, England
Posts: 1,772
POST ID # = 733618
snapper69 Reputation: 32
Default

Here it is:

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=128345
Reply With Quote


  #6  
Old 10-07-2014, 09:24 AM
palqo palqo is offline
Registered User
palqo's PC Specs
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
POST ID # = 733621
palqo Reputation: 10
Default

Thanks. I was already thinking of doing this, but didn't get to try it yet. I'll give it a try when I get home.

Then a question remains however, how to update the FW to 1.0.7. From what I found, it brings support for the Link Commander HW, which I'd like very much. Will an update to 1.0.7 with Link 2.4 work, or does any user FW update fail and I need to get a unit with 1.0.7 preinstalled?
Reply With Quote


  #7  
Old 10-07-2014, 03:08 PM
palqo palqo is offline
Registered User
palqo's PC Specs
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
POST ID # = 733712
palqo Reputation: 10
Default

OK, so no luck here either. I have installed version 2.4.5110 and tried to install FW 1.0.7 again, but when I click Start, it says "H80i/H100i Not connected", although the status was "Ready" before start. The link for FW 1.0.5 does not work any more, so I could not try that.
Reply With Quote


  #8  
Old 10-08-2014, 05:22 AM
jajinder jajinder is offline
Registered User
jajinder's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 17
POST ID # = 733881
jajinder Reputation: 10
Default

Hey man ;)

I don't know which version you have installed, but I don't have any gzip-file with the 1.05 firmware in my program files folder. Only the 1.07. Would really appreciate if you could upload it.
Reply With Quote


  #9  
Old 10-08-2014, 05:32 AM
palqo palqo is offline
Registered User
palqo's PC Specs
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
POST ID # = 733882
palqo Reputation: 10
Default

I don't have it either. 2.6 has also FW 1.0.7, 2.5 disappeared from the face of Earth (all links I found pointing to Corsair mirror which says file removed) and 2.4 doesn't have the folder with firmware yet. In the thread with recovery, people also complained link not working, someone attached it again, but only for H80i, no link for H100i. But I don't expect a different result than with 1.0.7, as I said, Link says "H80i/H100i Not connected" when I try to install the firmware again. Stuck with a broken cooler, thanks a lot Corsair...
Reply With Quote


  #10  
Old 10-08-2014, 06:27 AM
snapper69 snapper69 is offline
Registered User
snapper69's PC Specs
 
Join Date: Mar 2014
Location: Shropshire, England
Posts: 1,772
POST ID # = 733891
snapper69 Reputation: 32
Default

This happened to me 3 times. First time I didn't know what caused it so I got a replacement from Amazon. Second time, I thought I knew what caused it so I got another replacement from Amazon. After it bricked the 3rd one I got a refund off Amazon. H100i good. Software/Firmware sucks. Amazon brilliant.
Reply With Quote


  #11  
Old 10-08-2014, 07:23 AM
palqo palqo is offline
Registered User
palqo's PC Specs
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
POST ID # = 733905
palqo Reputation: 10
Default

Well, I bought it 2nd hand, so nowhere to return it to The only option left is connect fans to motherboard and ignore CPU fan fail on boot, since the pump is working, but not communicating with the world.

Edit: Great, from all the reinstalls, nothing is working anymore. PSU, cooling and lighting node do not report to the software anymore. Awesome job again, Corsair...

Last edited by palqo; 10-09-2014 at 03:33 AM.
Reply With Quote


  #12  
Old 10-09-2014, 06:25 AM
snapper69 snapper69 is offline
Registered User
snapper69's PC Specs
 
Join Date: Mar 2014
Location: Shropshire, England
Posts: 1,772
POST ID # = 734216
snapper69 Reputation: 32
Default

Try moving the USB cable to a different header, possibly even an external one. If that doesn't help, connect the signal cable from the pump to the CPU fan header and the fans to a mobo header. See if all is ok in the bios and then add a temp monitor app to Windows. If it all works OK then you can still use it. You can add a fan controller app, such as Speedfan. It's better than just junking it.
Reply With Quote


  #13  
Old 10-09-2014, 12:41 PM
palqo palqo is offline
Registered User
palqo's PC Specs
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 19
POST ID # = 734272
palqo Reputation: 10
Default

That's exactly what I've done. I have the pump in Fan3 and 2 SP120 in CPU and CPU_OPT connectors. I have Asus AI Suite looking after the temp now. That however still doesn't solve my problem that nothing shows in Link except MB temp, CPU stats and VGA temp/fan. All that is left to try is external USB, but I'm quite sceptical. What is the difference between internal/external USB ports?
Reply With Quote


  #14  
Old 10-09-2014, 12:44 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,107
POST ID # = 734276
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by palqo View Post
. What is the difference between internal/external USB ports?
its where you plug usb devices to outside rear of the computer...
m/b headers are shared data,where external are more proprietary ,,,
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #15  
Old 10-09-2014, 03:50 PM
Micha1265 Micha1265 is offline
Registered User
Micha1265's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5
POST ID # = 734329
Micha1265 Reputation: 10
Angry Corsair Link H100i

Hallo ! Ich brauche bitte Hilfe. Meine Lüfter der H100i laifen die ganze Zeit auf Hochtouren und in der Corsair Link Software taucht die H100i nicht mehr auf !! Das heißt ich kann auch die Lüfter nicht mehr steuern!!! Kann ich die H100i resetten oder was kann ich machen???
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.