The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-13-2010, 10:50 AM
lonertic lonertic is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 12
POST ID # = 457310
lonertic Reputation: 10
Default X256 disappeared, Data recovery possible?

does anyone here have any experience recovering data from an SSD?
Reply With Quote


  #2  
Old 07-13-2010, 11:26 AM
Mummy Mummy is offline
Registered User
Mummy's PC Specs
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 220
POST ID # = 457315
Mummy Reputation: 10
Default

HI,

Did they disappear from Windows(or other OS) only or from BIOS too?

- If from BIOS too, shotdown your pc and take PSU's powercaple of the system for some minutes and try to boot again.
Reply With Quote


  #3  
Old 07-14-2010, 07:01 PM
lonertic lonertic is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 12
POST ID # = 457502
lonertic Reputation: 10
Default

they disappeared from Windows and BIOS can see it.. but then when it couldn't boot past BIOS, and I Ctrl-Alt-Del to reboot, BIOS doesn't see it either. If I unplug power (either to PSU or the drive) then reboot, BIOS sees it again, but still can't boot into OS..
Reply With Quote


  #4  
Old 07-14-2010, 07:59 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 457520
RAM GUY Reputation: 10
Default

I would try and move it to another system and see if you can get the data from it then use Parted Magic and secure erase it.
If that does not work we can try and replace the drive, use the link on the left to request an RMA.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.

Last edited by RAM GUY; 07-15-2010 at 04:29 PM.
Reply With Quote


  #5  
Old 07-15-2010, 04:19 PM
Mummy Mummy is offline
Registered User
Mummy's PC Specs
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 220
POST ID # = 457615
Mummy Reputation: 10
Default

And you have checked that its firsth on boot list?
Have you left usb -mass memory product's (like MemoryStick, mp3 player,...) in your back I/O panel? ... some mb's but them in priority one...
Reply With Quote


  #6  
Old 07-16-2010, 10:06 PM
lonertic lonertic is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 12
POST ID # = 457740
lonertic Reputation: 10
Default

hi everyone, thanks for all your help... my biggest hurdle was that I can't get the drive recognised whilst inside a working OS... and if it was plugged into the computer's SATA controller at the same time, for some reason this prevented the primary HDD from booting up either...

in order to get over the hurdle I just went nuts and tried every SATA/USB enclosure I could find in the house and at the office and EVENTUALLY I found one from one of those WD portable drives (the ones sold with a HDD in it and you're not supposed to take it apart? ) and THAT worked...

here's my more lengthy post (http://forum.corsair.com/v3/showpost...&postcount=171) on the steps I've taken for future forum searchers! good luck all... and again, thanks heaps you guys, u've been great.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.