The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-31-2019, 05:45 PM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 999692
campo69 Reputation: 10
Default not able to connect the fan hub to lightning node pro

hi,

ive bought a pack of LL 140's that came with the 6 slot fanhub and a lightning node pro, however, i seem to be missing the cable that connects the hub with the lightning node pro.

where could i get this cable?
Reply With Quote


  #2  
Old 03-31-2019, 06:20 PM
Dingo89's Avatar
Dingo89 Dingo89 is offline
Rides Kangaroo to work
Dingo89's PC Specs
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 33
POST ID # = 999700
Dingo89 Reputation: 10
Default

Probably best to contact support if the cable was missing from the start. They may be able to send you one. Alternatively, you can make one yourself (just make sure to have the pinouts correct or you may do damage), using some parts from your local Jaycar/'you're local electronics shop'
__________________
Fanboi Mode ON: 800D, AIR240, 280X, H100i, H115i RGB Platinum, 3 x HX750i, Dark Core RGB SE, MM1000, More kits of RAM than you can poke a stick at, More fans than The Beatles.
Reply With Quote


  #3  
Old 04-02-2019, 08:37 AM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 999922
campo69 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Dingo89 View Post
Probably best to contact support if the cable was missing from the start. They may be able to send you one. Alternatively, you can make one yourself (just make sure to have the pinouts correct or you may do damage), using some parts from your local Jaycar/'you're local electronics shop'
apparently its not included in the pack, alot of people ran into the same problem.
Reply With Quote


  #4  
Old 04-02-2019, 08:44 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 10,338
POST ID # = 999923
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Who is telling you "it's not included in the pack"? The LL120 triple pack and LL140 dual pack should both have: Lighting Node Pro, RGB Lighting Hub, short USB mini cable to connect LNP to board, SATA power connector, and a short 3 wire cable with a flat head on each end to connect the LNP to the RGB Hub.
Reply With Quote


  #5  
Old 04-02-2019, 09:19 AM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 999927
campo69 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Who is telling you "it's not included in the pack"? The LL120 triple pack and LL140 dual pack should both have: Lighting Node Pro, RGB Lighting Hub, short USB mini cable to connect LNP to board, SATA power connector, and a short 3 wire cable with a flat head on each end to connect the LNP to the RGB Hub.
the people that had the same issue, but it doesnt really matter.
where do i get that cable?
Reply With Quote


  #6  
Old 04-02-2019, 09:47 AM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 999930
campo69 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
Who is telling you "it's not included in the pack"? The LL120 triple pack and LL140 dual pack should both have: Lighting Node Pro, RGB Lighting Hub, short USB mini cable to connect LNP to board, SATA power connector, and a short 3 wire cable with a flat head on each end to connect the LNP to the RGB Hub.
to clarify; the cable that connects the fan hub to the jcorsair was the only thing i got

Last edited by campo69; 04-02-2019 at 09:52 AM.
Reply With Quote


  #7  
Old 04-02-2019, 10:03 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,304
POST ID # = 999931
DevBiker Reputation: 94
Default

Yeah, it should absolutely be included in the multipack. It's a 3-pin end with 2 wires (not 3 wires). It's the same cable that connects the hub to JCORSAIR.
Or are you missing the USB cable??
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #8  
Old 04-02-2019, 10:09 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 10,338
POST ID # = 999932
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by campo69 View Post
the people that had the same issue, but it doesnt really matter.
where do i get that cable?
It matters since you can't run the thing without it. Most people who pop up and say this stuff bought a bunch of singles that don't come with hardware, then find themselves trapped. If you bought a legitimate dual 140 or triple 120 pack, send it back to the retailer for a replacement. As far as I know, Corsair does not sell this as a standalone item. It might be in the RGB Lighting Hub pack, but it sounds like you are missing more than that. Your best bet is to contact Corsair directly through the ticket support system and see if they can help. However, that may only be of aid if you bought the kit from a vendor vs third party sellers.
Reply With Quote


  #9  
Old 04-02-2019, 10:28 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,304
POST ID # = 999936
DevBiker Reputation: 94
Default

Completely agree with c-attack here.
There are 2 of these cables in the RGB Lighting Node Pro pack, 2 in the Commander Pro pack and 1 in the LL and ML fan multipacks (not HD or SP packs).
If you just get the Hub from corsair.com (out of stock, by the way), that does not come with the cable!!

You can make one (see my sig) or purchase one from a 3rd party ... but you shouldn't have to do that. It should be in your fan multi-packs.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #10  
Old 04-02-2019, 04:32 PM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 999992
campo69 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
It matters since you can't run the thing without it. Most people who pop up and say this stuff bought a bunch of singles that don't come with hardware, then find themselves trapped. If you bought a legitimate dual 140 or triple 120 pack, send it back to the retailer for a replacement. As far as I know, Corsair does not sell this as a standalone item. It might be in the RGB Lighting Hub pack, but it sounds like you are missing more than that. Your best bet is to contact Corsair directly through the ticket support system and see if they can help. However, that may only be of aid if you bought the kit from a vendor vs third party sellers.
i meant that it doesnt matter who said that its not included. im well aware that i need the cable
Reply With Quote


  #11  
Old 04-02-2019, 04:39 PM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 999996
campo69 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Yeah, it should absolutely be included in the multipack. It's a 3-pin end with 2 wires (not 3 wires). It's the same cable that connects the hub to JCORSAIR.
Or are you missing the USB cable??
this is the cable that came with the LL140 Dual Package : https://i.imgur.com/553j6gh.jpg

and this is the one i need : http://andreatheone.altervista.org/cable.jpg

the standalone node pro comes with two of these i think
Reply With Quote


  #12  
Old 04-02-2019, 05:56 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,304
POST ID # = 1000016
DevBiker Reputation: 94
Default

Oh, wow. It looks like someone put the wrong cable in that there box. What you got is a RGB Strip extension cable.

And yes, the Lighting Node Pro pack with strips does come with two of them (and four extensions).

Like I said - you can make on (see my signature - I list all of the part numbers) or they are available from a third party on eBay. Or you can return the fans and get a new pack. But you really shouldn't have to pay for them - I think that's my and c-attack's point here. Unfortunately, AFAIK, you just can't get these cables from Corsair.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #13  
Old 04-02-2019, 06:04 PM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 1000018
campo69 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Oh, wow. It looks like someone put the wrong cable in that there box. What you got is a RGB Strip extension cable.

And yes, the Lighting Node Pro pack with strips does come with two of them (and four extensions).

Like I said - you can make on (see my signature - I list all of the part numbers) or they are available from a third party on eBay. Or you can return the fans and get a new pack. But you really shouldn't have to pay for them - I think that's my and c-attack's point here. Unfortunately, AFAIK, you just can't get these cables from Corsair.
i already installed them and got my cable management done aswell so i would buy it from ebay if you could provide me with a link for the correct cable, please
not really a biggie that they put hte wrong cable in, things like that can happen. would be the first time i had a "problem" with a corsair product

Last edited by campo69; 04-02-2019 at 06:07 PM.
Reply With Quote


  #14  
Old 04-02-2019, 06:07 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,304
POST ID # = 1000021
DevBiker Reputation: 94
Default

There are 3 lengths to choose from:
https://www.ebay.com/str/PirateDog-T...at=15110743015
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote


  #15  
Old 04-02-2019, 06:14 PM
campo69 campo69 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 16
POST ID # = 1000023
campo69 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
There are 3 lengths to choose from:
https://www.ebay.com/str/PirateDog-T...at=15110743015
thanks my dude
does the seller ship to germany or is there a seller for those cables in europe?
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.