The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD) > SSD Firmware Update

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 9 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 09-22-2013, 04:56 AM
9tailsfox 9tailsfox is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 6
POST ID # = 675519
9tailsfox Reputation: 10
Default SSD update help

I got the same problem upgrade from 5.05a to 5.07 by using SSD tool box. My previous version is 1.0 and can't even check the available new firmware(said my SSD unknown version). Later I search forum and update it Corsair field updater tool and manage to upgraded it from 1.0 to 5.05a. But now I'm having problem upgrade it to 5.07. My SSD is using Marvell 91XX SATA III 6.0G/s port AHCI Mode. While other storage I use intel raid and I installed IRST software driver. So I need to remove it as well? Any other advise or 5.07 firmware for download other than using SSD toolbox?


--------------------------------------------------------------------------
Here is some extra performance gain While I tested and snapshot by using HDtune 5.50 pro benchmark before and after upgrade from 1.0 to 5.05a Firmware. Thanks
Attached Images
File Type: png 21-September-2013_09-05.png (90.5 KB, 415 views)
File Type: png 22-September-2013_16-41.png (51.3 KB, 336 views)

Last edited by 9tailsfox; 09-22-2013 at 04:59 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 09-22-2013, 05:55 AM
Technobeard's Avatar
Technobeard Technobeard is offline
Bearded Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,292
POST ID # = 675522
Technobeard Reputation: 68
Default

Which SSD do you have, and what is the signature of that SSD?
__________________
“Humor is reason gone mad.” - Groucho Marx
"I suggest a full frontal assault with automated laser monkeys, scalpel mines and acid." - Psychotic potato dwarf
"Do not meddle in the affairs of wizards, especially simian ones. They are not all that subtle." - Terry Pratchett
Reply With Quote


  #3  
Old 09-23-2013, 08:15 AM
9tailsfox 9tailsfox is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 6
POST ID # = 675639
9tailsfox Reputation: 10
Default

I got the same problem as well. When I was updating the my Force SSD 120gb 1.0 by using SSD toolbox ( It message unknown version). Then I search forum here and manage to flash it 1.0 to 5.05a by using Corsair Field updater. Now from 5.05a update to 5.07 (message update failed). Since my SSD drive using Marvel 91xx Sata port and other drive is using intel Raid 0 with IRST software driver. So do I need uninstall Intel IRST to MSdriver as well? or reinstall marvell driver to Ms driver? Thanks

Some performance gain before and after upgrade firmware from 1.0 to 5.05a :-)

Last edited by Technobeard; 09-25-2013 at 06:56 AM.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-25-2013, 06:42 AM
9tailsfox 9tailsfox is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 6
POST ID # = 675921
9tailsfox Reputation: 10
Default

Corsair Force 3 firmware 5.05a signature 22788. thanks
Reply With Quote


  #5  
Old 09-25-2013, 06:56 AM
Technobeard's Avatar
Technobeard Technobeard is offline
Bearded Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,292
POST ID # = 675925
Technobeard Reputation: 68
Default

Please attach a pic of the error, thanks.
__________________
“Humor is reason gone mad.” - Groucho Marx
"I suggest a full frontal assault with automated laser monkeys, scalpel mines and acid." - Psychotic potato dwarf
"Do not meddle in the affairs of wizards, especially simian ones. They are not all that subtle." - Terry Pratchett
Reply With Quote


  #6  
Old 09-26-2013, 03:33 AM
9tailsfox 9tailsfox is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 6
POST ID # = 676037
9tailsfox Reputation: 10
Default

these pictures were taken during update the firmware. I saw the message update failed. I use corsair field updater to confirm but once I scan driver and saw firmware 5.07. then I use SSD toolbox refresh but the firmware version still 5.05. So for safety I use corsair field updater just flash back to 5.05a 22788 signature firmware. I don't wanna end up send RMA.Thanks
Attached Images
File Type: jpg c1.jpg (87.9 KB, 378 views)
File Type: jpg c2.jpg (94.7 KB, 288 views)
File Type: jpg c3.jpg (85.1 KB, 329 views)
File Type: jpg c4e.jpg (105.1 KB, 305 views)
File Type: jpg c5e.jpg (101.9 KB, 290 views)

Last edited by 9tailsfox; 09-26-2013 at 03:35 AM.
Reply With Quote


  #7  
Old 09-26-2013, 05:49 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,338
POST ID # = 676045
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

Plug the drive into a Intel/AMD SATA port with AHCI enabled to update the firmware.
Reply With Quote


  #8  
Old 09-26-2013, 10:21 AM
9tailsfox 9tailsfox is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 6
POST ID # = 676094
9tailsfox Reputation: 10
Default

but must intel IRST software uninstall? thanks
Reply With Quote


  #9  
Old 09-27-2013, 07:38 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,338
POST ID # = 676228
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

If you still cannot update the firmware while its plugged into a Intel SATA port then yes, uninstall it and the drivers and see if it helps.
Reply With Quote


  #10  
Old 09-28-2013, 08:43 AM
9tailsfox 9tailsfox is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 6
POST ID # = 676380
9tailsfox Reputation: 10
Default

Hi, good news. I got it flash by plug it in to intel sata and flash completely firmware 5.07. Thanks and hope there is improvement for the SSD toolbox for the version that can support more wide range of Sata.

and the performance gain? well this could hard to say cos I tested 3 times for and it result different and not as clear as from 1.0 to 5.05a. But there is some peak gain.
Attached Images
File Type: jpg 507.jpg (102.1 KB, 289 views)
File Type: png 28-September-2013_20-19.png (50.5 KB, 288 views)
File Type: png 28-September-2013_20-33.png (51.2 KB, 293 views)
File Type: png 28-September-2013_20-37.png (50.7 KB, 287 views)
Reply With Quote


  #11  
Old 09-28-2013, 10:23 PM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,338
POST ID # = 676456
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

If you are going to run benchmarks, use ATTO as Corsair uses it for their advertised speeds.
Reply With Quote


  #12  
Old 10-05-2013, 01:26 AM
helmutcheese helmutcheese is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 35
POST ID # = 677253
helmutcheese Reputation: 10
Default

Lucky you as that Toolbox simply freezes my PC up.

I have tried running it from other HDD/OS and from within the SSD/OS to be updated added to the fact 5.06 never mind 5.06 has never been offered here.

Some claim you do not need updates but companies do now spend time and money writing updates for fun.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.