The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 03-25-2020, 04:16 AM
JackXL JackXL is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 7
POST ID # = 1038762
JackXL Reputation: 10
Question

Quote:
Hardware Playback for Keyboards and Mice have been dramatically overhauled in order to simplify the process. Hardware Profiles have been removed from iCUE. Instead, all peripherals that support onboard profiles will now list three different tabs:

a.) Hardware Actions (will be renamed Onboard Actions in v3.28)
b.) Hardware Lighting (will be renamed Onboard Lighting in v3.28)
c.) Onboard Profiles

You will now be able to select what Actions and Lighting will work when you quit iCUE after you save the profile to the device. When saving the profile, please note that only Hardware Actions and Hardware Lighting layers will be saved to the device. Profiles on the device will automatically be uploaded to iCUE when the device is connected (if profiles are missing from the list).
It is probably me but to be honest i find the new naming and categories utterly confusing.

E.g. what is the difference between Actions and Hardware Actions

Is there a proper manual which explains everything? I can't find it and its long overdue if you ask me.


Furthermore, I used to have "profile A" active in windows. When I play a game, the "game profile" becomes active and when I quit the game or alt-tab to windows, Profile A automatically becomes active again.
With this new version of icue, after switching all keys stay unlit. Why ?

Last edited by JackXL; 03-25-2020 at 04:22 AM.
Reply With Quote
  #17  
Old 03-25-2020, 09:06 AM
schmak01 schmak01 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2015
Location: Texas
Posts: 21
POST ID # = 1038783
schmak01 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Richard E View Post
Having dashboard open now uses a lot more resources than before update. Usage before patch 1-1.5 % 9900k, new patch 5-8 % of 9900k.
I've stopped using it, HWinfo seems to be a lot better and less taxing on hardware
Reply With Quote
  #18  
Old 03-25-2020, 09:25 AM
Mattmax Mattmax is offline
Registered User
Mattmax's PC Specs
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 53
POST ID # = 1038784
Mattmax Reputation: 10
Default

Can't install the update
Reply With Quote
  #19  
Old 03-25-2020, 09:54 AM
momorious's Avatar
momorious momorious is offline
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 281
POST ID # = 1038790
momorious Reputation: 12
Default

My Vengeance RGB Pro is no longer working with this Update! A red exclamation mark is shown on the start page for the Ram, when I click on the Ram nothing happens.
Also, CPU-Z is no longer seeing the RAM at all when iCUE is running.

Another broken release it seems, sigh. :(
Reply With Quote
  #20  
Old 03-25-2020, 11:18 AM
Space Doctor Space Doctor is offline
Registered User
Space Doctor's PC Specs
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 16
POST ID # = 1038796
Space Doctor Reputation: 10
Default

Just installed the new update, everything working well so far, including dashboard and Commander performance tabs. Lower intake fans display effects "anti-rotation"(because they are upside-down), lighting hub order would be nice as well. Hope the ram order and sleep stuff works, had both issues before.

iCUE displays a blank page icon in taskbar resuming from sleep, but fully functional. Also seems to have corrected the order visor was displayed on my h115i plat and memory on the return path.

Last edited by Space Doctor; 03-25-2020 at 11:26 AM. Reason: more info
Reply With Quote
  #21  
Old 03-25-2020, 11:28 AM
LeDoyen LeDoyen is offline
Registered User
LeDoyen's PC Specs
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 473
POST ID # = 1038797
LeDoyen Reputation: 26
Default

Being able to flip the fan orientation (push or pull) would be nice too to solve this clockwise/counterclockwise rotation mismatch (or better, please make fans with two sets of blades, one for push and one for pull, so we don't have to stare at corsair stickers or motor support PCBs in pull ^^)
Reply With Quote
  #22  
Old 03-25-2020, 11:55 AM
farseer farseer is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 4
POST ID # = 1038798
farseer Reputation: 10
Default

After installing 3.27.68 my AMD 3970X Threadripper only shows "package #1" in the system Info pane.

The other 3 packages have disappeared.

FYI
Reply With Quote
  #23  
Old 03-25-2020, 03:24 PM
ThesunGirl's Avatar
ThesunGirl ThesunGirl is online now
Registered User
ThesunGirl's PC Specs
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 51
POST ID # = 1038818
ThesunGirl Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Shinchan View Post
I tried everything to get System Info section to show up after install new version. I even try to fully uninstall, remove all trace of registry and reinstall. Nothing works to get System info to show up.

I have several computer at home. I don;t think its a consistence problem.

My son's computer also have Asus Maximux XI Code. Same 8700K CPU. His install of new version went without any issue. His computer was able to get System Info. Its very very weird. I had exact same Motherboard and CPU.
Quote:
Originally Posted by farseer View Post
After installing 3.27.68 my AMD 3970X Threadripper only shows "package #1" in the system Info pane.

The other 3 packages have disappeared.

FYI
I appear to have found a solution to the disappearing system info. You must completely remove the old version by uninstalling and then deleting the corsair folder from program files before installing 3.27. After doing that I now have system info and all stats appear to work correctly.
Reply With Quote
  #24  
Old 03-25-2020, 04:20 PM
LeDoyen LeDoyen is offline
Registered User
LeDoyen's PC Specs
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 473
POST ID # = 1038824
LeDoyen Reputation: 26
Default

Quote:
Originally Posted by momorious View Post
My Vengeance RGB Pro is no longer working with this Update! A red exclamation mark is shown on the start page for the Ram, when I click on the Ram nothing happens.
Also, CPU-Z is no longer seeing the RAM at all when iCUE is running.

Another broken release it seems, sigh. :(
I lost lighting control on my Vengeance RGB too once. But restarting iCue solved it.
Still, it never happened with any release thus far, only this one.
Reply With Quote
  #25  
Old 03-25-2020, 04:32 PM
farseer farseer is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 4
POST ID # = 1038825
farseer Reputation: 10
Default

I uninstalled and afterwards there was no Corsair directory in program files or program files x86. Reinstalled and same problem. Only 1 package showing, but everything else seems to work.

Hoping one day, they will fix the remote desktop problem. I remote to this machine constantly from my tablet and having all the damned lights come on when I do, is a pain in the butt.
Reply With Quote
  #26  
Old 03-25-2020, 06:42 PM
nam.uk's Avatar
nam.uk nam.uk is offline
Registered User
nam.uk's PC Specs
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 104
POST ID # = 1038842
nam.uk Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ThesunGirl View Post
I appear to have found a solution to the disappearing system info. You must completely remove the old version by uninstalling and then deleting the corsair folder from program files before installing 3.27. After doing that I now have system info and all stats appear to work correctly.
i did that and reg cleaned, had that issue also black screen of death and gpu fans going to full, this version and last was horrendous, a years old fault and its getting worse.
Reply With Quote
  #27  
Old 03-26-2020, 06:23 AM
OD RESET OD RESET is offline
Registered User
OD RESET's PC Specs
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 22
POST ID # = 1038866
OD RESET Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Danelite86 View Post
new bug! lagging when watching YouTube or Twitch when having the Icue up on a monitor.
I had this issue before. Try turning on global Vsync in your Nvidia control panel or for your browser under manage 3D settings. That should fix it, I don't think iCUE is the culprit here.... but it might be.
Reply With Quote
  #28  
Old 03-26-2020, 01:28 PM
Widde Widde is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 13
POST ID # = 1038895
Widde Reputation: 10
Default

Getting a Corsar Display Adapter Error in System Health on restart or shutdown.
Was getting this with the last version also but not with the v3.25.60 that i downgraded to before.
3.27.07 is the version number of Corsair.Service.DisplayAdapter.exe.

Last edited by Widde; 03-26-2020 at 01:33 PM.
Reply With Quote
  #29  
Old 03-26-2020, 03:16 PM
Xavierthe15 Xavierthe15 is offline
Registered User
Xavierthe15's PC Specs
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 7
POST ID # = 1038907
Xavierthe15 Reputation: 10
Default

The color tic idea you used to identify the fans for order and orientation was brilliant. Could you please add this to the DIMM SETUP as well? Adding a color marker to the top of each stick would make that process so much simpler. Thanks! Also, anybody else getting weird thermal readouts? Looks like 20 digit long numbers and the MAX TEMP recording always says 0.00C...

Last edited by Xavierthe15; 03-26-2020 at 03:44 PM. Reason: Added info.
Reply With Quote
  #30  
Old 03-27-2020, 02:48 AM
Nelsonshadow Nelsonshadow is offline
Registered User
Nelsonshadow's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 11
POST ID # = 1038968
Nelsonshadow Reputation: 10
Default

This version is still bugged with the reboots caused by CorsairGamingAudioConfig service.

Computer seems to crash with: "The CorsairGamingAudioConfig service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified."

Please fix this!


There are much more people with the same crashes, for example:
https://forum.corsair.com/Forums/sho...d.php?t=191255
https://www.reddit.com/r/Corsair/com...ng_pc_crashes/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.