The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-26-2019, 07:16 AM
BuldozerX BuldozerX is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 8
POST ID # = 1012588
BuldozerX Reputation: 10
Default Why is iCUE causing random desktop lag?

Ever since I`ve installed this app my PC has suffered from random desktop lag. It also happens in some games. I Googled it, and I found simular threads from last year made by people with the same issue.

Why havent this been solved, and is there any solution to this?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-28-2019, 02:41 PM
Jucko13 Jucko13 is offline
Registered User
Jucko13's PC Specs
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 9
POST ID # = 1012902
Jucko13 Reputation: 10
Default

I have the exact same problem. I can't use windows file explorer while having ICUE in the background. It lags like hell and makes the windows experience soo much worse. In games like minecraft I cant even look around without lagging like crazy. When I close the program I have no problems at all.

And the same like you, found a lot of posts on the forum about the same issue and they suggested renaming some DLL's. But this dit nothing at all. Just updated to the latest version and problem still persists.

I wish that I didn't buy corsair watercooling and K70RGB Lux... Now im stuck to forcefully use the software with a crappy windows experience.

Corsair, it has been over a year. Why is this still an issue???
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2019, 07:42 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,023
POST ID # = 1012958
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

This is not a commonly reported problem unless you are trying to use Gsync window mode on iCUE. It is an application with graphs and other rendered components.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2019, 04:43 PM
jwalker55 jwalker55 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
POST ID # = 1013399
jwalker55 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Jucko13 View Post
I have the exact same problem. I can't use windows file explorer while having ICUE in the background. It lags like hell and makes the windows experience soo much worse. In games like minecraft I cant even look around without lagging like crazy. When I close the program I have no problems at all.

And the same like you, found a lot of posts on the forum about the same issue and they suggested renaming some DLL's. But this dit nothing at all. Just updated to the latest version and problem still persists.

I wish that I didn't buy corsair watercooling and K70RGB Lux... Now im stuck to forcefully use the software with a crappy windows experience.

Corsair, it has been over a year. Why is this still an issue???
I have the EXACT same problem. It totally obliterates windows explorer. I also use Autodesk Inventor for CAD work and it completely ****s on the 3d viewport and makes it stutter and freeze so bad it's unusable. I have to kill iCue to have a PC that doesn't feel like it's 10 years old. I wonder how many people have these kinds of issues and don't realize it's caused by iCue. I've done the DLL rename from one of the other threads and that doesn't help at all either. I submitted a ticket to support for it (#2000794485)

Last edited by jwalker55; 08-01-2019 at 05:12 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-02-2019, 01:23 PM
WillSK WillSK is offline
Registered User
WillSK's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 11
POST ID # = 1013505
WillSK Reputation: 20
Default

I have to say, I have today done a completely fresh install as part of a new Ryzen build.

iCue definitely has been the one software giving me a laggy desktop experience when I open/interact with it.

I made sure to turn off g-sync windowed mode in case that was having any efect but same problem.

Is iCue going to be updated to talk more nicely to the Ryzen CPUs or to just be a bit more light weight, it feels "heavy" if that makes sense
Reply With Quote
  #6  
Old 08-02-2019, 09:23 PM
Hamdan's Avatar
Hamdan Hamdan is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 54
POST ID # = 1013542
Hamdan Reputation: 15
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
This is not a commonly reported problem unless you are trying to use Gsync window mode on iCUE. It is an application with graphs and other rendered components.
Been having this problem for quite a long time now, but I learned to deal with it since it only happens when I bring iCUE to the foreground. Doesn't matter if I enable G-sync for full screen or windowed. It might be something else.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.