The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-10-2019, 06:55 PM
MrWhispers MrWhispers is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
POST ID # = 1004187
MrWhispers Reputation: 10
Default Corsair Keyboard Input Lag

This just started to happen a week ago. I've been trying to research and fix with several fixes mentioned online I will elaborate on what I've tried to no avail as this still seems to be a thing and I'm questionable if this is the keyboard failing..

Brief description of the issue:
I spend a lot of time playing games for a long time period, usually I'm in a group voice with other people so we can all interact and communicate as we play some games. any who this happens out of the blue at least once a hour. also this does not only happen when I have a game open just the other night I was browsing online and the same thing happened. So OK what happens is about once every hour or so my keyboard will stop responding for 3 seconds it wont receive any input and its like the thing just does not respond to any key except if it happens while I was pressing a key then that key is stuck in a loop for 3 seconds that is the only exception. the lights on my keyboard stay on they don't turn off i don't get any error message or notifications it just happens silently. It's just a keyboard issue as my pc is fine voice communications do not get effected or the mouse movement or any frame loss in game or video playback etc.. only a input lag issue with the keyboard that sporadically occurs once every hour that last for 3 whole seconds long.

Things I've tried to fix it:
people said to unplug the keyboard uninstall drivers and re-plug back in different ports, I've tried to even go under device manager and uninstall everything related to this and reinstalled all the drivers. I went even further under power options and un-ticked all this deviced to be turned off to save power for the input devices and root-hubs. I also checked the ease of access center to make sure all the sticky keys and filter keys and so forth was all disabled as they was, I read someone even saying to try to turn on filter keys and see if that corrects it, and it didn't actually it made the keyboard slower so I put it back to how it was and disabled everything under ease of access.

again this only happens intermittently for about 3 seconds every hour or so but still I never had a issue like this happen ever in my life of using a computer and this is my first corsair product.

Last edited by MrWhispers; 05-10-2019 at 07:00 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 05-10-2019, 07:27 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 911
POST ID # = 1004188
Corsair Nick Reputation: 39
Default

Could you provide your system spec (CPU, Motherboard, GPU, etc.) and model of keyboard? Sounds like you went through most of the basic troubleshooting steps already. Try installing the USB drivers from the motherboard manufacturer's website. Also, have you connected the keyboard to a different system and experienced the same behavior? Any BIOS updates performed recently?
Reply With Quote


  #3  
Old 05-10-2019, 08:18 PM
MrWhispers MrWhispers is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
POST ID # = 1004193
MrWhispers Reputation: 10
Default

CPU:i7 MB: Gigabyte GPU: 1080Ti I believe this is the Corsair Gaming STRAFE Mechanical Gaming Keyboard - Cherry MX Red. I don't have another system to try it on sorry. No BIOS flashes or recent updates for anything other than the corsair software someone mentioned to reinstall, and my mouse that is a razor. since i uninstalled everything that was usb and reinstalled all my usb stuff.
Reply With Quote


  #4  
Old 05-10-2019, 08:19 PM
MrWhispers MrWhispers is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
POST ID # = 1004194
MrWhispers Reputation: 10
Default

double post sorry idk how to delete this
Reply With Quote


  #5  
Old 05-11-2019, 06:15 PM
MrWhispers MrWhispers is offline
Registered User
 
Join Date: May 2019
Posts: 4
POST ID # = 1004282
MrWhispers Reputation: 10
Default

Reinstalled USB drivers again this time from motherboard manufacture website still same issue occurring.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.