The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-10-2017, 11:10 PM
joethebuilder joethebuilder is offline
Registered User
joethebuilder's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2
POST ID # = 890782
joethebuilder Reputation: 10
Default Question about Force MP500 install

I recently upgraded my gaming rig including a Force MP500 480GB as my C drive. I used a Windows 8.1 Pro disk to install Windows and then ran the update to Windows 10. Was there anything special I should have done or settings to check in BIOS to ensure it's operating at its max potential? I've found NVME Windows 10 guides specific to Samsung NVME drives online but nothing for the MP500. Thanks for any advice.
Reply With Quote


  #2  
Old 02-11-2017, 06:44 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 890814
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Run a benchmark and compare it to the advertised specifications on the MP500's product page. If the results are within spec, Then you won't really need to change anything.
Reply With Quote


  #3  
Old 02-11-2017, 02:18 PM
joethebuilder joethebuilder is offline
Registered User
joethebuilder's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2
POST ID # = 890863
joethebuilder Reputation: 10
Default

I'm only getting around 2000 MB/s reads and 1500 MB/s writes using CrystalDiskMark 5.2.1. Similar results with SiSoft Sandra. It seems like I'm not getting advertised speeds.
Reply With Quote


  #4  
Old 02-12-2017, 07:35 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 890964
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Corsair used 5.1.2, You can download it from below;
https://osdn.net/projects/crystaldis...releases/65730

You will also want to make sure all background processes are closed before running the test, e.g. Browsers, Antivirus software, Word processors, Game launchers, etc.

If you still do not get similar results, It may be a UEFI setting or something else that needs to be changed. Put in a support ticket with Corsair and see whether or not they can help.
https://corsair.secure.force.com/

Last edited by Toasted; 02-12-2017 at 07:39 AM.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.