The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-28-2018, 08:11 AM
hockey9999 hockey9999 is offline
Registered User
hockey9999's PC Specs
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 23
POST ID # = 947139
hockey9999 Reputation: 10
Default [BUG] - Profile not applying on Wake from Sleep

When my machine wakes from sleep, my profile isn't getting applied.

On wake, only Fan 1 is lit, but not completely. 10 of the 12 LED's are on in rainbow mode. It is hard to tell whether fan curves are being applied.

In order to get all LED's to work, I need to change pretty much anything lighting related in iCUE - brightness, color, effect, etc. Switching profiles doesn't seem to make the LED's turn on.

The profile I am using is attached, and I believe it to be pretty basic. A few fan curves and all LED's in static mode.

Setup
  • Commander Pro
  • H100i V2
  • 4x HD120
  • 4x LED Strips from Lighting Node Pro
Attached Files
File Type: cueprofile Default.cueprofile (184.5 KB, 150 views)
  #2  
Old 03-28-2018, 08:54 AM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 8,788
POST ID # = 947146
c-attack c-attack Reputation: 104
Default

Try quitting Link from the task bar drop down, then open Task manager to see if the "Corsair Service" is still running as well. End the process, then restart Link. This was a frequent problem on wake with the Link 4.9.xx versions with the service not restarting, but so far so good for me on CUE 3. We'll have to see how it pans out over a longer duration.
  #3  
Old 03-28-2018, 10:08 AM
hockey9999 hockey9999 is offline
Registered User
hockey9999's PC Specs
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 23
POST ID # = 947156
hockey9999 Reputation: 10
Default

Thanks, I'll give that a try tonight.
  #4  
Old 03-28-2018, 06:15 PM
hockey9999 hockey9999 is offline
Registered User
hockey9999's PC Specs
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 23
POST ID # = 947312
hockey9999 Reputation: 10
Default

Unfortunately, that didn't help. Changing between profiles doesn't fix it, only way to get the LEDs on after waking is by making a change, i.e. brightness, color, opacity, etc.
  #5  
Old 03-28-2018, 07:44 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 947320
Corsair James Reputation: 75
Default

I'll check with our lab and see if this can be reproduced.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
  #6  
Old 03-28-2018, 08:31 PM
hockey9999 hockey9999 is offline
Registered User
hockey9999's PC Specs
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 23
POST ID # = 947339
hockey9999 Reputation: 10
Default

Thanks!

I just tried a more thorough uninstall, but still no luck.

First I uninstalled, then cleaned the registry and deleted everything corsair that I could find. Unplugged the commander pro, deleted the clcp device using SIV, and rebooted. Shut down, plugged clcp back in, reinstalled iCUE, set a basic LED profile. Same thing on wake.

If there are logs or anything else that can help, let me know.
  #7  
Old 03-28-2018, 08:37 PM
xMacias xMacias is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 279
POST ID # = 947340
xMacias Reputation: 20
Default

I was able to reproduce this setup as well, so don't worry your system is working properly, it's most likely on CUE's side. Again my setup was with 3 HD fans and 1 Strip. The 3 fans showed the same effects as yours where upon waking up on lock screen, Only one would light up with spiral rainbow with 2 LEDs missing. LED Strip was not lighting up either on lock screen. Additionally, on another setup, my SP fans weren't lighting up after logging in and configuring effects on the lighting channel.
  #8  
Old 03-28-2018, 10:49 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 947360
Corsair James Reputation: 75
Default

Excellent. We can log this into our internal tracker and hopefully resolve it in the next 1-2 updates.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.