The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-20-2007, 04:55 PM
No1important No1important is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
POST ID # = 303183
No1important Reputation: 10
Default GM5474 not recognizing total ram

Just purchased a Gateway GM5474. It has 2 gigs of ram installed and I purchased 2 gig of Corsair VS1GB667D2 ram to bring it up to 4 gig (which is the max the motherboard is supposed to be able to handle). Being a newer model, it doesen't show up in the compability utility. Now, I played around with it a little and here is what I saw.

- 3 gigs installed (2 original and 1 corsair in first open slot) - It shows up as 3070 MB

- 3 gigs installed (2 original and 1 corsair in second open slot) - it shows up as 3070 MB

- 3 gigs installed (2 original and other corsair in either open slot) - it shows up as 3070 MB

- all 4 gigs installed - shows up as only 3582 MB

Any help is appreciated

NI
Reply With Quote


  #2  
Old 07-20-2007, 06:21 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 303198
RAM GUY Reputation: 10
Default

That may be normal for the O.S. you are using, how much memory is showing in BIOS?
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.