The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2018, 06:06 PM
guschen802 guschen802 is offline
Registered User
guschen802's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 954308
guschen802 Reputation: 10
Default Do I need Corsair Link running after setting FAN RGB to 000 and change fan rpm?

I just build a PC since a long time ago, last time is 2008 and I did not care about too much during that time.

So I am excited to build a new PC aging, and I got the Corsair 460x RGB

It is beautiful but one thing annoying me is the LED, sometimes I need it off, I think people already mentioned about this but I hope there will be a on/off button on the controller in the future. Another thing is the SP120 fan does not have PWM so it is running at full speed.

Going back to the question, after doing some research, I know that Corsair Link and CLCP can achieve what I want. However I am not always running Windows, sometimes I worked on other OS which can not run LINK all the time. So I want to confirm some thing.

1. If I set the fan to RGB 000 to close the LED, will it keep off if I close the LINK?
2. Will the fan rpm adjust according to motherboard's temp sensor without running LINK?(I guess not based what I seem on the forum)
3. IF 2 is not possible, with the optional temp sensor come with CLCP, will it work without LINK?

I want to be sure it work before I buy the CLCP

Thanks in advanced!
Reply With Quote


  #2  
Old 05-13-2018, 04:41 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,514
POST ID # = 954501
DevBiker Reputation: 88
Default

IF you are using Link (not iCue):
1) For the SP-RGB fans, yes.
2) NO. The only way this will work is if the fan speed is based on one of the CoPro's temperature sensors
3) Yes.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 06-02-2018, 10:16 PM
guschen802 guschen802 is offline
Registered User
guschen802's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 957187
guschen802 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
IF you are using Link (not iCue):
1) For the SP-RGB fans, yes.
2) NO. The only way this will work is if the fan speed is based on one of the CoPro's temperature sensors
3) Yes.
Thanks! Sorry for not seeing this until now.
Reply With Quote


Reply

Tags
clcp, corsair link, rpm

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.