The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2019, 04:41 PM
socialwaif socialwaif is offline
Registered User
socialwaif's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 75
POST ID # = 1017828
socialwaif Reputation: 10
Default X99 + Gigabye GA-X99-UD4

I have an Intel i7-5820K in a Gigabyte GA-X99-UD4 motherboard. Looking to get new RAM. I was wondering which of the RGB or LED varieties are supported by my mobo/CPU combo. I am using quad-channel memory. And jumping up to a 64GB kit is tempting.

CORSAIR Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3000MHz C15 LED Desktop Memory
Corsair Dominator Platinum RGB 32GB (4x8GB) DDR4 3000 (PC4-24000) C15 1.35V Desktop Memory

Sadly, when I search in Corsair's store, none of the X99 modules that show up have LEDs:(

Thanks.
Reply With Quote


  #2  
Old 09-11-2019, 06:07 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,568
POST ID # = 1017845
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

There wasn't much in terms of RGB or even LED RAM when the X99 compatibility charts were made. Who knows when those were updated last. However, I certainly do remember some issues specifically with X99 boards and RGB lighting control. There were some obstacles and the X99 platform was the first DDR4 set. I deliberately avoided RGB RAM when I was using that chipset. While things have generally improved along those lines on current platforms, I am not sure if it is completely fluid in terms of performance. I would be a little cautious or at least buy from some place that will honor a memory return if it does not work out. I vote for the Dominators by the way...
Reply With Quote


  #3  
Old 09-11-2019, 06:25 PM
socialwaif socialwaif is offline
Registered User
socialwaif's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 75
POST ID # = 1017850
socialwaif Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
There wasn't much in terms of RGB or even LED RAM when the X99 compatibility charts were made. Who knows when those were updated last. However, I certainly do remember some issues specifically with X99 boards and RGB lighting control. There were some obstacles and the X99 platform was the first DDR4 set. I deliberately avoided RGB RAM when I was using that chipset. While things have generally improved along those lines on current platforms, I am not sure if it is completely fluid in terms of performance. I would be a little cautious or at least buy from some place that will honor a memory return if it does not work out. I vote for the Dominators by the way...
Thanks, yeah. Back when I got my current kit, in 2016, LEDs were still the new thing; we had yet to get to full RGB.

Part of why I am looking for a new kit is that my existing modules may have become defective...Ugh, not fun. Figured I may as well look at upgrading them rather than just replacing them.

Luckily, I got through to a knowledgeable person at Corsair on the phone. He was able to allay my fears regarding basic compatibility.

Now comes the hard part of deciding between the two. And in what capacity.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-12-2019, 03:31 AM
Vops Vops is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
POST ID # = 1017900
Vops Reputation: 10
Default

I have rampage 5 extreme, x99, and, yesterday I ordered dominator RGB 3200 c16. I just can hope that it will work. Some people told me that they tried and it worked well. I like dominator, it looks the best, its not full RGB stick, its made of little squares, its so elegant, but thats only my taste! So, good luck my X99 friend :)
Reply With Quote


  #5  
Old 09-12-2019, 06:19 AM
darylrese darylrese is offline
Registered User
darylrese's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
POST ID # = 1017910
darylrese Reputation: 10
Default

Please let us know how it worked out. I have MSI X99 Godlike Gaming Carbon and also want this memory but put off not knowing if it will work or not.
Reply With Quote


  #6  
Old 09-12-2019, 07:50 AM
Vops Vops is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
POST ID # = 1017917
Vops Reputation: 10
Default

Ofc I will but we have to wait 10 days. I will get it on 24.september
Reply With Quote


  #7  
Old 09-12-2019, 07:54 AM
socialwaif socialwaif is offline
Registered User
socialwaif's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 75
POST ID # = 1017918
socialwaif Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Vops View Post
I have rampage 5 extreme, x99, and, yesterday I ordered dominator RGB 3200 c16. I just can hope that it will work. Some people told me that they tried and it worked well. I like dominator, it looks the best, its not full RGB stick, its made of little squares, its so elegant, but thats only my taste! So, good luck my X99 friend :)
While I prefer the continuous light bar look of the Vengeance RGB PRO to he subdued look of the Dominators, I went with the Dominators anyways. They seemed to be better quality. And I had been lusting after owning a set of Dominators for awhile now.

Nothing really against the Vengeance ones. The set of them I had served me well. But I had a recent headache and a bit of trouble with my existing kit and XMP.

Quote:
Originally Posted by darylrese View Post
Please let us know how it worked out. I have MSI X99 Godlike Gaming Carbon and also want this memory but put off not knowing if it will work or not.
Will do. Hoping the arrive early enough tomorrow to install them.
Reply With Quote


  #8  
Old 09-12-2019, 08:14 AM
Vops Vops is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
POST ID # = 1017919
Vops Reputation: 10
Default

We are waiting for your expirience with dominator RGB, you will get it before me
Reply With Quote


  #9  
Old 09-13-2019, 06:56 PM
socialwaif socialwaif is offline
Registered User
socialwaif's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 75
POST ID # = 1018114
socialwaif Reputation: 10
Default

It arrived today and was just installed. My biggest issue was that I had to reboot a few times as one DIMM slot was not being detected. It only saw 3 of the four DIMMs. Leaving me with a lonely 48 GB off RAM rather than the 64 GB I expected. Though it was not too much of a shock; I saw similar behavior only earlier kits.

Loving the lighting on them. I thought it might be too subdued. But no! And OMG, so many lighting mode options. Mind you that the old kit only had a blue LED that was really only capable of being Static or Pulsing.
Reply With Quote


  #10  
Old 09-13-2019, 08:11 PM
Vops Vops is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
POST ID # = 1018118
Vops Reputation: 10
Default

Thank you very much for your reply! I am glad that lights are working but what will you do now when you have only 3 active sticks?! Do you have any trouble when controling RGB ?
Reply With Quote


  #11  
Old 09-13-2019, 08:28 PM
socialwaif socialwaif is offline
Registered User
socialwaif's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 75
POST ID # = 1018120
socialwaif Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Vops View Post
Thank you very much for your reply! I am glad that lights are working but what will you do now when you have only 3 active sticks?! Do you have any trouble when controling RGB ?
Oh sorry, must had been unclear. I had to rearrange the RAM sticks a bit. Like swapping A and B or D for C. But I did manage to get all four DIMMs recognized by the system - after 2-3 reboots etc.

There was one DIMM whose lighting was out of sync at first. It took until I got booted up into Windows and iCUE took over to sync up.

I still need to tweak the lighting a bit. Using a Colour Shift, alternating between purple and blue. The purple is still a bit too pink for my liking - I'd rather a darker, violet like hue.
Reply With Quote


  #12  
Old 09-14-2019, 03:06 AM
Vops Vops is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
POST ID # = 1018147
Vops Reputation: 10
Default

Thank you a lot! At what frequency did you set your RAM? Now, I am waiting for my to arrive :)
Reply With Quote


  #13  
Old 09-14-2019, 09:11 AM
socialwaif socialwaif is offline
Registered User
socialwaif's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 75
POST ID # = 1018176
socialwaif Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Vops View Post
Thank you a lot! At what frequency did you set your RAM? Now, I am waiting for my to arrive :)
I have yet to tweak their frequency settings. So, whatever their default is. I think it is a lowly 2100 or so Mhz

Last edited by socialwaif; 09-14-2019 at 10:40 AM.
Reply With Quote


  #14  
Old 09-16-2019, 04:44 AM
Vops Vops is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 8
POST ID # = 1018328
Vops Reputation: 10
Default

And, what frequencies did you achieve? Any problems with RAM these days? Any RGB issues?
Reply With Quote


  #15  
Old 09-16-2019, 09:40 AM
socialwaif socialwaif is offline
Registered User
socialwaif's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 75
POST ID # = 1018347
socialwaif Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Vops View Post
And, what frequencies did you achieve? Any problems with RAM these days? Any RGB issues?
They are currently at stock settings, around 2100 Mhz. The RAM and RGB is not giving me any trouble.

Debating trying to usde the XMP profile though.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.