The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-25-2016, 08:00 PM
silkarino silkarino is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
POST ID # = 883781
silkarino Reputation: 10
Angry K55 RGB Keyboard not recognised by CUE

I've looked everywhere online [linus tech tips forums, corsair forums, etc.] and I've tried all of the following:
- updating CUE
- uninstalling keyboard HID drivers, unplugging + replugging, run CUE
- completely uninstalling + reinstalling CUE
- looking for K55 specific drivers

I could not find anywhere online about K55 Keyboard firmware installations.
The closest thing I found was Raptor K50 and I thought maybe k50 was just a series and it might work for a k55 but when I ran that firmware install for the Raptor K50 it said 'no k50 detected' so I'm out of luck on that.

Keyboard works fine as far as LEDs running default state and key strokes are inputting this message you are reading now just fine.

Note: These were the conditions upon when the computer was FIRST introduced to the new keyboard:
1. computer was off
2. sabre RGB mouse and k55 keyboard plugged into USB ports
3. booted PC with CUE set on "startup when windows starts"
4. after I got on desktop, I brought CUE to foreground and only Sabre RGB was recognized in the engine

Please direct me to some sort of method that I have not already tried. All I want to do is change the lighting I could care less about triggers/macros.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-25-2016, 08:39 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
βetα Nayn Cat
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,322
POST ID # = 883785
Inheritance Reputation: 41
Default

The K55 RGB is not a CUE enabled device. It does not have the necessary processing chip to work with CUE.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #3  
Old 12-25-2016, 08:49 PM
silkarino silkarino is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 2
POST ID # = 883790
silkarino Reputation: 10
Default ???

omg just checked paper manual for K55 that came with and it shows FN functions for RGB color zones and mapping.

Didn't realize an RGB keyboard wouldnt be using CUE.

Thank you for clarifying!
Reply With Quote


  #4  
Old 01-04-2017, 10:57 AM
Loaf3r Loaf3r is offline
Registered User
Loaf3r's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 2
POST ID # = 885050
Loaf3r Reputation: 10
Default

Do you know anywhere i can find this manual online? Mine didnt come with one, and idk what the FN buttons are.
Reply With Quote


  #5  
Old 01-04-2017, 04:07 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
βetα Nayn Cat
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,322
POST ID # = 885086
Inheritance Reputation: 41
Default

Quote:
Originally Posted by Loaf3r View Post
Do you know anywhere i can find this manual online? Mine didnt come with one, and idk what the FN buttons are.
check the product page. If it doesnt have one for DL, ask Corsair Support.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #6  
Old 12-14-2017, 04:36 PM
Skelic Skelic is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 1
POST ID # = 930601
Skelic Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Inheritance View Post
The K55 RGB is not a CUE enabled device. It does not have the necessary processing chip to work with CUE.
But why is there then a CUE download avalible for the K55 RGB on the downloads page?
Reply With Quote


  #7  
Old 12-14-2017, 07:14 PM
Enigma776's Avatar
Enigma776 Enigma776 is offline
Registered User
Enigma776's PC Specs
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 18
POST ID # = 930615
Enigma776 Reputation: 10
Default

It is a CUE enabled device, it however does not have any onboard memory to store settings. I had a K55 but had nothing but problems with it. in the end it went back and got a better corsair keyboard.
__________________
No Tears Please Its A Waste Of Good Suffering.
Reply With Quote


  #8  
Old 07-31-2018, 06:04 AM
metaclata metaclata is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
POST ID # = 966354
metaclata Reputation: 10
Default

For me I had my BIOS mode enabled. You can tell this is enabled if your winlock key is flashing. to disable hold the top winlock key and f1 for 3 seconds. turned off BIOS mode and it is now recognized.
Reply With Quote


Reply

Tags
cue, k55, keyboard, undetected

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.