The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 41 votes, 4.95 average. Display Modes
  #226  
Old 05-13-2015, 08:00 AM
Micha1265 Micha1265 is offline
Registered User
Micha1265's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5
POST ID # = 778930
Micha1265 Reputation: 10
Default

Hallo,

bitte sage mir , wie ich meine Corsair Link Software unter Windows 10 zu laufen bekomme. Gibt es vielleicht in neues Update ( Beta ) ? Oder muss ich was gesondert einstellen ??? Ich weiß einfach nicht weiter.
Ich habe Dominator DDR 3 Ram 16GB , AXI 760 PSU , Mini Commander, H100i
Es muss doch eine Möglichkeit geben das die Corsair Link Software einwandfrei läuft. !

Liebe Grüße

Michael Seubert

Last edited by Technobeard; 07-21-2015 at 04:51 AM.


  #227  
Old 05-13-2015, 08:10 AM
Safado Safado is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 41
POST ID # = 778933
Safado Reputation: 11
Default

Quote:
Originally Posted by red-ray View Post
The locking does not work in CL 3.1 and you are likely to get issues running it with any other software such as AIDA64, HWiNFO, OWN, SIV, SpeedFan, ...! I do not know what CAM accesses, but I suspect it will also have issues. See http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=138035.
Crap,that's horrible that If I install CL alongside CAM and AI Suit, I might have a really bad time trying to figure out what when wrong.

I am planning to Install AI Suite from Asus and CAM fron NZXT, I think I can live without the corsair link although I wonder if I will benefit at all in installing the CL just for be able to use the 1200i.

Thank you for your kind response.


  #228  
Old 05-13-2015, 09:27 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 778945
red-ray Reputation: 81
Default

Quote:
Originally Posted by Safado View Post
Crap,that's horrible that If I install CL alongside CAM and AI Suit, I might have a really bad time trying to figure out what when wrong.
AI Suite also does not use locks, so it's not safe to run it with ANY other monitoring software. In general no motherboard maker software uses locks.

The same is also true of Corsair. CL is layered on the CPUID SDK which should use locks, but CL uses a build with a bug and they did not spot this (it took me 30 seconds!). However CL does not use a lock (HWiNFO and SIV use Global\Access_CorsairLink) to interlock access to CL hardware which is not ideal.


  #229  
Old 05-13-2015, 09:41 AM
Safado Safado is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 41
POST ID # = 778949
Safado Reputation: 11
Default

Quote:
Originally Posted by red-ray View Post
AI Suite also does not use locks, so it's not safe to run it with ANY other monitoring software. In general no motherboard maker software uses locks.

The same is also true of Corsair. CL is layered on the CPUID SDK which should use locks, but CL uses a build with a bug and they did not spot this (it took me 30 seconds!). However CL does not use a lock (HWiNFO and SIV use Global\Access_CorsairLink) to interlock access to CL hardware which is not ideal.
So, are you saying that if I install AI Suite and the CAM software, I might have some software issues? I hope you are mistaken because I really need the AI Suite to oc my board.

As per the CL: Do you recommend to install it or not alongside the CAM software?


  #230  
Old 05-13-2015, 09:52 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 778952
red-ray Reputation: 81
Default

I recommend you only use/install one one of AISuite, CL or CAM. Further if any of those are being used DO NOT USE any of AIDA64, HWiNFO, OHM, SIV, SpeedFan, etc..

I develop SIV and as a result have an in-depth knowledge of locking issues so it is unlikely I am mistaken. Things may seem to work but sooner or later that s***t will hit the fan!

The issues are not really software issues, but need software changes to remove them. They are different programs changing the same hardware registers at the same time. The most common issue is the SMBus locking up, but there are many others. All of AIDA64, HWiNFO, OHM, SIV and SpeedFan can be used together as the correctly use the same named mutexes to interlock access. For a list of these look at the SIV Menu->Help->SMBus Locks panel. It will also tell you which exist and which namespace they are in. If you just have SIV running and start AIDA64/HWiNFO you will see them come into existence.

BTW you should fill in your PC Specs.

Last edited by red-ray; 05-13-2015 at 02:23 PM.


  #231  
Old 05-15-2015, 04:49 PM
Technobeard's Avatar
Technobeard Technobeard is offline
Bearded Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,292
POST ID # = 779375
Technobeard Reputation: 68
Default

Thanks for your comments guys. Link v3.1.5570 has been released. As usual, the change log can be found here: http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=125350

The new discussion thread is located here: http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=140973

This thread is now closed.
__________________
“Humor is reason gone mad.” - Groucho Marx
"I suggest a full frontal assault with automated laser monkeys, scalpel mines and acid." - Psychotic potato dwarf
"Do not meddle in the affairs of wizards, especially simian ones. They are not all that subtle." - Terry Pratchett

Last edited by Technobeard; 05-15-2015 at 04:52 PM.


Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.