The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Power Supplies

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-15-2017, 11:24 PM
HonorBound HonorBound is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 15
POST ID # = 895363
HonorBound Reputation: 10
Default Ax1200i shut off. Red light.

So this started happening this week. Turned my PC on Monday afternoon, walked to the fridge to grab a drink, and when I returned expecting the log on screen it was shut down with a red light on the PSU and would not turn on.

While leaving the power supply in the case I unplugged all the cables from it and attempted the self test. Red light again.

Next I removed the PSU from the case(Corasir 900D) and plugged it into the wall and it passed the self test. Green Light.

So I install it back in the case plug everything back in, and voila we are up and running like it never happened...

Until 30 minutes ago on Wednesday night when it happened again. While playing a round of Overwatch, the PSU shut off. Red Light.

So this time tried it again, but instead of it failing the self-test in the case with all the cables unplugged, I got no light at all and just a barley audible click.

So remove it again plug it into the wall and it passes the self test.
I am typing this post from it again.

Any insight? I do not have another ATX PSU laying around to test with either... but I do have a multi meter. Forgot to add that I have been using the unit without issue with this same hardware since June 2016.

Last edited by HonorBound; 03-16-2017 at 01:36 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 03-17-2017, 09:47 PM
Melturface Melturface is offline
Registered User
Melturface's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Location: Detroit
Posts: 9
POST ID # = 895627
Melturface Reputation: 10
Default

I have a very similar issue. I have been using corsair link software to make the fan run at 100% and I never have the problem again. I was actually about to post my issue to see if its under warranty for this issue or even if it is possible to send in to pay to have it repaired.

I love corsair but honestly if I can't get this fixed I'm not buying another $350 power supply from them. I will go with a different brand that doesn't have issues.

Any mod or support want to chime in? Should I call or submit a ticket or what?

Thanks
Reply With Quote


  #3  
Old 03-19-2017, 07:40 PM
HonorBound HonorBound is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 15
POST ID # = 895873
HonorBound Reputation: 10
Default

Just happened to me again. Left the PC on idle to go watch the basketball game, and come back to it shut off with the red light of doom on.

Still trying to get it to power back on..

Ordered a new Seasonic PSU.
Reply With Quote


  #4  
Old 04-04-2017, 11:45 PM
edisonjunior_1 edisonjunior_1 is offline
Registered User
edisonjunior_1's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 2
POST ID # = 898119
edisonjunior_1 Reputation: 10
Default

I am also having problems with this source, it is turning off and powering the PC from scratch, and before it gets worse, I want to solve the problem.
I bought mine on 04/11/2014, I still have the invoice and, I wanted to know how many years Corsair's warranty for this source?
Reply With Quote


  #5  
Old 04-28-2017, 03:58 PM
antonio95's Avatar
antonio95 antonio95 is offline
Registered User
antonio95's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 2
POST ID # = 901138
antonio95 Reputation: 10
Default

I have the same problem, the power supply turns off without cause with red led on.
Sometimes I happened to turn off the computer normally (windows shut down), and the next day,
when I go to start it, starts for a moment and then turn off again with red LED and do not leave anymore,
it has to take off the main power cord wait 2 minutes and try to Turn it on again, sometimes I have to repeat this operation 3-4 times.
I opened RMA with the store where I bought it, the problem was also found by them, it was shipped to assistance a month ago.
It's really amazing, i bought a 370 € of power supply and after 4 months are without PC.
Reply With Quote


  #6  
Old 08-23-2017, 12:18 AM
logicgate logicgate is offline
Registered User
logicgate's PC Specs
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
POST ID # = 917207
logicgate Reputation: 10
Default

Any resolution for this problem? I just opened the exact same thread.

My PSU worked for about 8 months without any problems and all of a sudden since this spring I've been getting random red light shutdowns.

I've literally tried everything I can think of. Did you guys buy a different PSU?
Reply With Quote


Reply

Tags
psu, psu ax1200i, red light

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.