The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 02-09-2019, 09:57 PM
Gabbatek Gabbatek is offline
Registered User
Gabbatek's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 34
POST ID # = 993416
Gabbatek Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by TADP0LE View Post
Any news on whether the temp monitoring and fan speed freezes on AIOs have been fixed? I've updated iCUE now, but haven't tested to see if the fan/pump rpm lock up and flat-line on the graph yet

I was getting this problem because i had 'enable full software control' on for my rgb ram. when i turned it off all my temp and fans started working again
Reply With Quote
  #17  
Old 02-10-2019, 12:44 AM
crashnburnxp's Avatar
crashnburnxp crashnburnxp is offline
Lover and Defender of RGB
crashnburnxp's PC Specs
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 37
POST ID # = 993433
crashnburnxp Reputation: 10
Default

Has the issue from the previous version where the audio from the void headsets despite audio playing would cause an auto shutdown voice notification then shutting down after x amount of time?
Reply With Quote
  #18  
Old 02-10-2019, 01:27 AM
DanS88888 DanS88888 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 5
POST ID # = 993436
DanS88888 Reputation: 10
Default

Is this feature http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=166341 going to be supported? I use the mouse with my left hand so I need to be able to swap the mouse buttons at the hardware level (the Windows swap mouse button does not work consistently across all apps.) I've been stuck on Cue 2 since the workaround on iCue is flakey. I just bought a Harpoon Wireless RGB and it looks like it only supports iCue. I really like the mouse but if iCue has no plans to fix this, I guess I will have to return it.
Reply With Quote
  #19  
Old 02-10-2019, 09:39 AM
ceevee369 ceevee369 is offline
Registered User
ceevee369's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Location: Saigon Vietnam
Posts: 11
POST ID # = 993479
ceevee369 Reputation: 10
Default

Wished the 75% charging bug was fixed with this release... bummer...
Reply With Quote
  #20  
Old 02-11-2019, 03:26 AM
drcmclow drcmclow is offline
Registered User
drcmclow's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Location: Germany NBG
Posts: 105
POST ID # = 993613
drcmclow Reputation: 8
Default

i dont know... for me the software is getting worse


--dashboard is lagging like hell (not the desktop area the one in the programm)...
also its black instead of transparent...
seems like it dont matter if i click startmenu dashboard or any other button on top its kind of lagging an takes a few seconds to respond....

-- moving or resizing the icue windows is lagging and stuttering

---no more messages when switching profiles!

---node pro wants update but after update nothing happens..

--also my void headset always shows a yellow alert in the taskbar (next to the clock) if its not on... it tells me its not connected, yeah i know i turned it off lol

i really wanted my whole build to be corsair but after a year of waiting for a ambilight or at least a effect in the software, i lost hope and patience

their is still no news or or whatever for ambilight background monitor lightning...
u guys are releasing 10 different aio coolers with different lightnings but u guys cant release a ambilight feature? come on , just add the feature to the node pro or the commander pro whats the problem???

this really kind of pisses me off after a year of waiting, almost every company who has led products, already has ambilight, i should have bought some other companies product right away after i got treaten like a idiot for asking about ambilight......
Reply With Quote
  #21  
Old 02-12-2019, 11:58 AM
DaPoets DaPoets is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 10
POST ID # = 993862
DaPoets Reputation: 10
Default

Honestly if the icue flatline freeze isn't fixed soon I'm just going to buy another AIO from another company. I can't have this anymore. I have to stare at my screen when rendering and when icue crashes I have to manually end task on Corsair.Service (32 bit) in order for it to run again. It's killing me!
Reply With Quote
  #22  
Old 02-12-2019, 04:04 PM
reapercorfu's Avatar
reapercorfu reapercorfu is offline
Registered User
reapercorfu's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 10
POST ID # = 993896
reapercorfu Reputation: 10
Default

Hello there ... before the update i used to force a restart i cue service and my fans were quiet. now after the update this trick is no more ... even though i have a quiet profile for my fans they rev up and they are very noisy ... please can you help me ?
Reply With Quote
  #23  
Old 02-12-2019, 06:46 PM
DaPoets DaPoets is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 10
POST ID # = 993911
DaPoets Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by reapercorfu View Post
Hello there ... before the update i used to force a restart i cue service and my fans were quiet. now after the update this trick is no more ... even though i have a quiet profile for my fans they rev up and they are very noisy ... please can you help me ?
Make sure your fan curve is pointed at the liquid temps and not the cpu temps or anything else.
Reply With Quote
  #24  
Old 02-13-2019, 10:25 AM
reapercorfu's Avatar
reapercorfu reapercorfu is offline
Registered User
reapercorfu's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 10
POST ID # = 994055
reapercorfu Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DaPoets View Post
Make sure your fan curve is pointed at the liquid temps and not the cpu temps or anything else.
Hello and thanks for your answer ... how do i do that ? in my BIOS ?
Reply With Quote
  #25  
Old 02-13-2019, 12:01 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,190
POST ID # = 994068
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by reapercorfu View Post
Hello and thanks for your answer ... how do i do that ? in my BIOS ?
If we are referring to the H115i fans, that will be in the cooler tab in iCUE. Click the cooler picture. Click the performance tab. You can only change the control variable if you are using a custom curve (everyone should). Make sure it is on H115i Temp or Coolant Temperature. Normal coolant temp range is about +4-6C above your room temp with a load increase of +6-10C, accounting for increased case heat when the system is working hard.
Reply With Quote
  #26  
Old 02-13-2019, 01:42 PM
reapercorfu's Avatar
reapercorfu reapercorfu is offline
Registered User
reapercorfu's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 10
POST ID # = 994093
reapercorfu Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
If we are referring to the H115i fans, that will be in the cooler tab in iCUE. Click the cooler picture. Click the performance tab. You can only change the control variable if you are using a custom curve (everyone should). Make sure it is on H115i Temp or Coolant Temperature. Normal coolant temp range is about +4-6C above your room temp with a load increase of +6-10C, accounting for increased case heat when the system is working hard.
Thanks for your reply , no my h115i fans are quiet i have no problem with them, the problem is my six case fans, i have three AF120 and three AF140, all of them connected to a commander pro , i have set thme to quiet but they rev up and down a lot , before the new icue update everything was if i had to force the i cue service but now even if i do that the fans keep reving up and down even if i open a browser.
Reply With Quote
  #27  
Old 02-13-2019, 06:04 PM
Cavy Cavy is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
POST ID # = 994121
Cavy Reputation: 10
Default

Still waiting for the "demo mode" profile for the LL series fans to be enabled as an available profile in iCue.
Reply With Quote
  #28  
Old 02-13-2019, 10:26 PM
hastegag hastegag is offline
Registered User
hastegag's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Location: Northeast US
Posts: 898
POST ID # = 994154
hastegag Reputation: 20
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Expanded SDK Support
Thanks James and Team, any chance we can get some color on the expanded SDK support? Same SDK version shows up on the corsair website.

If no new SDK version, I am guessing it is a safe bet to say it might have to do with new gamesdk integration?

I am probably going to grab that FC5 new dawn (although I still haven't beat lost on mars...I was happy with the Vietnam one so i may cut my losses)
Reply With Quote
  #29  
Old 02-14-2019, 11:31 AM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is offline
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 179
POST ID # = 994207
BlaiseP Reputation: 35
Default

Quote:
Originally Posted by reapercorfu View Post
Thanks for your reply , no my h115i fans are quiet i have no problem with them, the problem is my six case fans, i have three AF120 and three AF140, all of them connected to a commander pro , i have set thme to quiet but they rev up and down a lot , before the new icue update everything was if i had to force the i cue service but now even if i do that the fans keep reving up and down even if i open a browser.
They are revving up and down because the "default curves" (quiet, balanced & extreme) for the Commander Pro are based off CPU package temperature which is spiking with various loads. You need to create new fan curves based off something more appropriate like the GPU or even the H115's coolant temperature. You could even use the supplied thermal couplers in various locations and use the coupler's temperature reading as a base for your fan curves.
Reply With Quote
  #30  
Old 02-14-2019, 05:45 PM
jl94x4 jl94x4 is offline
Registered User
jl94x4's PC Specs
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 41
POST ID # = 994256
jl94x4 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by momorious View Post
No issue fixed at all, wow.

- USB disconnect with Platinum Series AiO (personally I don't expect a fix before Eastern tbh though)

- Windowed Apps / Games interfere with main iCUE profile, not even possible to change a profile in iCUE when it is not the main profile on top of the list because it almost instantly jumps back to default lighting profile (started with iCUE 3.10)

- hardware profile issues with keyboards, not possible to delete or override the existing hardware saved profiles at all

- Rainbow Wave on the LL fans ist just a color wave instead of the shown spiral next time you boot the pc

- Glaive DPI brightness adjustment not working at al

- unacceptable high CPU usage when operating the RGB Pro in full software mode (up to 25%

- from time to time one of my 4 RGB Pro ram modules fails to light up when switching profile and ends up being off until I manually remove and re-insert it into the ram slot (ram size still available, just no color)

- Only 3 of my 4 RGB Pro modules are being shown with temperature stats, 4th is always missing

Overall lately a very disappointing experience with this iCUE software, soooo much issues with this software, incredible.
"Glaive DPI brightness adjustment not working at al"

Update your firmware on the mouse. DPI Brightness is working fine here.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.