The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2018, 06:06 PM
mulldogs mulldogs is offline
Registered User
mulldogs's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 6
POST ID # = 936156
mulldogs Reputation: 10
Default Corsair Link showing no devices all of a sudden

Since updating to the latest after a couple days of using it all of a sudden none of my devices, system specs or sensors are showing up meaning I cannot control my H115i or my RAM lighting. I've tried rolling back but it doesn't matter what version I install it still shows nothing
Reply With Quote


  #2  
Old 01-18-2018, 06:56 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,535
POST ID # = 936167
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by mulldogs View Post
Since updating to the latest after a couple days of using it all of a sudden none of my devices, system specs or sensors are showing up meaning I cannot control my H115i or my RAM lighting. I've tried rolling back but it doesn't matter what version I install it still shows nothing
OK ... this means that the Corsair Link service isn't getting data to the Corsair Link UI. The question we need to figure out is why this started.
So ... some questions:
- Did you check to see that the Corsair Link Service was starting when you start up Link? Link starts this service on demand so it won't be running if Link isn't running. But it should be running when Link is.
- Are you running an antivirus or firewall product of any kind?
- Is there anything else that you've installed between the time it worked and the time it didn't?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 01-18-2018, 07:02 PM
mulldogs mulldogs is offline
Registered User
mulldogs's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 6
POST ID # = 936171
mulldogs Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
OK ... this means that the Corsair Link service isn't getting data to the Corsair Link UI. The question we need to figure out is why this started.
So ... some questions:
- Did you check to see that the Corsair Link Service was starting when you start up Link? Link starts this service on demand so it won't be running if Link isn't running. But it should be running when Link is.
- Are you running an antivirus or firewall product of any kind?
- Is there anything else that you've installed between the time it worked and the time it didn't?
Will the Corsair link service show up under task manager?
Yes I am running an antivirus program which is not running correctly so I'm about to uninstall it.
And no I haven't installed anything else
Reply With Quote


  #4  
Old 01-18-2018, 07:03 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,535
POST ID # = 936173
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by mulldogs View Post
Will the Corsair link service show up under task manager?
Yes I am running an antivirus program which is not running correctly so I'm about to uninstall it.
And no I haven't installed anything else
What antivirus?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #5  
Old 01-18-2018, 07:17 PM
mulldogs mulldogs is offline
Registered User
mulldogs's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 6
POST ID # = 936176
mulldogs Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
What antivirus?
AVG. I did a fresh Windows install a week or so ago and the reinstall of AVG hasn't been running nicely
Reply With Quote


  #6  
Old 01-18-2018, 07:40 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,535
POST ID # = 936180
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by mulldogs View Post
AVG. I did a fresh Windows install a week or so ago and the reinstall of AVG hasn't been running nicely
Hmm. We've seen issues with Adaware Free but I've not heard of any with AVG ... yet. Try uninstalling that and see what happens.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #7  
Old 01-19-2018, 06:40 AM
mulldogs mulldogs is offline
Registered User
mulldogs's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 6
POST ID # = 936241
mulldogs Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
Hmm. We've seen issues with Adaware Free but I've not heard of any with AVG ... yet. Try uninstalling that and see what happens.
I uninstalled and no different and Corsair link service is running. The only thing different I can think of now is a MOBO bios update I did but if my other monitoring programs are showing sensor readings shouldn't Corsair link have no problem?
Reply With Quote


  #8  
Old 01-19-2018, 08:39 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,535
POST ID # = 936249
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by mulldogs View Post
I uninstalled and no different and Corsair link service is running. The only thing different I can think of now is a MOBO bios update I did but if my other monitoring programs are showing sensor readings shouldn't Corsair link have no problem?
What other monitoring programs are you running? Does this happen when you don't have them running?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #9  
Old 01-19-2018, 03:01 PM
mulldogs mulldogs is offline
Registered User
mulldogs's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 6
POST ID # = 936280
mulldogs Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
What other monitoring programs are you running? Does this happen when you don't have them running?
I've tried uninstalling all of the monitoring software to see if that was the issue but it still doesn't work
Reply With Quote


  #10  
Old 07-09-2019, 06:41 PM
Exsosus Exsosus is offline
Registered User
Exsosus's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Location: Stockholm area, Sweden
Posts: 10
POST ID # = 1010714
Exsosus Reputation: 10
Default

Hi, everyone. After 3-months + with Corsair support the answer is simple.

Step 1: Run Winver in Run command.
Step 2: Uninstall iCue complete and if you have Link installed, that too.
Step 3: Restart Windows. (Yes I know its windows 10 but this is hardware related. Do it).
Step 4: Install Corsair Link 4.9.9.3 for Windows version 1809 OS Build 17753.557 or later.
Step 5: If you want iCue for your keyboard RGB and other accessories install that now.

You should have all devices showing in Corsair Link!

Enjoy.
Reply With Quote


Reply

Tags
corsair link, corsair vengeance, h115i

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.