The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2018, 12:52 PM
MonsMagnus MonsMagnus is offline
Registered User
MonsMagnus's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 10
POST ID # = 949402
MonsMagnus Reputation: 10
Default CUE or ICUE?

So is the development of CUE dead? Should I plan on uninstalling CUE and installing ICUE to replace it? I have the Corsair wireless Pro headset and the K70RGB Lux keyboard.
Reply With Quote


  #2  
Old 04-09-2018, 01:13 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,388
POST ID # = 949414
DevBiker Reputation: 88
Default

iCue is the next generation of CUE. It will be the replacement to both CUE and Link. That said, it's still pre-release software. So bear that in mind.

From what I understand, there should be at least one more update to CUE.

Whether you upgrade now or later is up to you and how willing you are to deal with any issues that come up. As I'm not a long-time CUE user, I cannot detail any of the key differences between CUE and iCUE ... except, perhaps, that there is no "Standard" vs. "Advanced" lighting mode.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 04-09-2018, 02:15 PM
solarity solarity is offline
CORSAIR Beta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 710
POST ID # = 949420
solarity Reputation: 33
Default

Quote:
Originally Posted by MonsMagnus View Post
So is the development of CUE dead? Should I plan on uninstalling CUE and installing ICUE to replace it? I have the Corsair wireless Pro headset and the K70RGB Lux keyboard.
If it is working fine as is, I would leave it. I think the only benefit you would gain is FryCry 5 in game lighting. I got it as I wanted to control my HD-120 fans and I got the Lighting Node Pro as well as my K70 RGB LUX keyboard.
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote


  #4  
Old 04-16-2018, 12:48 AM
nascarfan12 nascarfan12 is offline
Registered User
nascarfan12's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 2
POST ID # = 950489
nascarfan12 Reputation: 10
Default A wholehearted YES to the iCue upgrade

I did the upgrade a few days ago. I don't have any keyboards or other peripherals, but I do have 4 HD 120's, a set of Corsair LED's and a Commander Pro. I have to tell anyone who'll listen-- you really need to install iCue!! As we speak, I'm having a blast creating profiles, this software makes the LED's do just about Anything. Being able to control all the lights, and the fan speeds, makes this software a must-have, IMO. I didn't have any issues installing iCue, either. I'm tellin' ya, Bunkie, it's hard to over-hype what iCue can do. I've probably spent over ten hours already coming up with profiles, and it's been a fun time. I'm almost curious enough to buy a Corsair peripheral, just to see how the lighting works on it, except that I have Razer stuff already. Go ahead, give it a try. My guess is, you'll like it too.
Reply With Quote


  #5  
Old 06-12-2018, 05:01 AM
Aliti_308 Aliti_308 is offline
Registered User
Aliti_308's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 76
POST ID # = 958705
Aliti_308 Reputation: 10
Default

Does icue currently work fine with ll series 140mm RGB fans and lightning pro? I can’t seem to find where the RGB control for that is under lightning pro and also the ability to use the same lighting profiles as Corsair link. Am I blind?
Reply With Quote


  #6  
Old 06-12-2018, 07:33 AM
Aliti_308 Aliti_308 is offline
Registered User
Aliti_308's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 76
POST ID # = 958713
Aliti_308 Reputation: 10
Default

Nvm. I’m blind.
Reply With Quote


  #7  
Old 06-12-2018, 07:49 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,010
POST ID # = 958716
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by Aliti_308 View Post
Does icue currently work fine with ll series 140mm RGB fans and lightning pro? I can’t seem to find where the RGB control for that is under lightning pro and also the ability to use the same lighting profiles as Corsair link. Am I blind?
You want to take a look in the iCUE forum before moving to that package. It seems the LL flickering is still an issue on iCUE 3.3.103 and 3.2.87.
Reply With Quote


  #8  
Old 06-12-2018, 08:05 AM
Aliti_308 Aliti_308 is offline
Registered User
Aliti_308's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 76
POST ID # = 958720
Aliti_308 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
You want to take a look in the iCUE forum before moving to that package. It seems the LL flickering is still an issue on iCUE 3.3.103 and 3.2.87.
I got it working but didn’t see any flickering. How does one reproduce that problem? I’m running the latest icue.
Reply With Quote


  #9  
Old 06-12-2018, 08:22 AM
Aliti_308 Aliti_308 is offline
Registered User
Aliti_308's PC Specs
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 76
POST ID # = 958721
Aliti_308 Reputation: 10
Default

Found the thread. Yeah ok I’ll look into that. I think I do have the same issue.

Thanks for the heads up.
Reply With Quote


  #10  
Old 06-12-2018, 10:21 AM
gamingking3 gamingking3 is offline
Registered User
gamingking3's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 52
POST ID # = 958740
gamingking3 Reputation: 10
Default

i download the ICUE and i notice the fan speeds keep rampimg up and down for some reason can anyone tell me if this is normal for this software?
Reply With Quote


  #11  
Old 06-12-2018, 11:10 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,388
POST ID # = 958750
DevBiker Reputation: 88
Default

Which fan speeds are you referring to? Cooler? CoPro?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #12  
Old 11-01-2018, 09:45 AM
arfgh arfgh is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 8
POST ID # = 978499
arfgh Reputation: 10
Default

iCue install several services in the system.
At least for me, i will keep using Cue2.
I like for better a clean system, and we dont need serveral services just for the keyboard program manager...
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.