The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 95 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 06-27-2013, 07:53 PM
Warboy's Avatar
Warboy Warboy is offline
The Doctor
Warboy's PC Specs
 
Join Date: Nov 2008
Location: Michigan, USA
Posts: 34
POST ID # = 662017
Warboy Reputation: 10
Send a message via AIM to Warboy Send a message via MSN to Warboy Send a message via Yahoo to Warboy Send a message via Skype™ to Warboy
Default Windows 8.1

Well, I figured someone should say it. Corsair Link doesn't work with Windows 8.1 Preview [should not change in retail either]

Any plans to fix this RAMGUY?
Reply With Quote


  #2  
Old 06-27-2013, 08:13 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 662022
RAM GUY Reputation: 10
Default

I have not tried Windows 8.1 so I cant comment on it but if its BETA not final release I know we will not work on it till its in RC2 or final release. A lot of us already been there done that before with pre-release software only to find it totally change in its final release and had to write new code to over come it.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #3  
Old 06-27-2013, 08:24 PM
Warboy's Avatar
Warboy Warboy is offline
The Doctor
Warboy's PC Specs
 
Join Date: Nov 2008
Location: Michigan, USA
Posts: 34
POST ID # = 662025
Warboy Reputation: 10
Send a message via AIM to Warboy Send a message via MSN to Warboy Send a message via Yahoo to Warboy Send a message via Skype™ to Warboy
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
I have not tried Windows 8.1 so I cant comment on it but if its BETA not final release I know we will not work on it till its in RC2 or final release. A lot of us already been there done that before with pre-release software only to find it totally change in its final release and had to write new code to over come it.

Rumor is it is RC/RC2, Due out in August from the sound of it. I don't know if you want to contact people at microsoft to confirm that. But considering this Preview is available via the Windows Store. You should consider supporting it.
Reply With Quote


  #4  
Old 06-28-2013, 08:09 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 662098
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Just curious, what kind of problems are you experiencing with the software when using Windows 8.1 beta?
Reply With Quote


  #5  
Old 06-28-2013, 08:17 AM
fredgagne79 fredgagne79 is offline
Registered User
fredgagne79's PC Specs
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
POST ID # = 662102
fredgagne79 Reputation: 10
Default Same Problem

I've got the same problem since my update to Windows 8.1 preview:

Corsair Link software dosen't show the pump & fan speed anymore (show as 0 rpm)

I hope they're going to fix this in the final release!
Reply With Quote


  #6  
Old 06-28-2013, 02:19 PM
Warboy's Avatar
Warboy Warboy is offline
The Doctor
Warboy's PC Specs
 
Join Date: Nov 2008
Location: Michigan, USA
Posts: 34
POST ID # = 662177
Warboy Reputation: 10
Send a message via AIM to Warboy Send a message via MSN to Warboy Send a message via Yahoo to Warboy Send a message via Skype™ to Warboy
Default

Quote:
Originally Posted by fredgagne79 View Post
I've got the same problem since my update to Windows 8.1 preview:

Corsair Link software dosen't show the pump & fan speed anymore (show as 0 rpm)

I hope they're going to fix this in the final release!
Their not even detected on my side. I'm assuming the driver is bad since Windows 8.1 uses WDDM 1.3 [normal 8 used 1.2, 7 used 1.1]
Reply With Quote


  #7  
Old 06-28-2013, 02:59 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 662184
RAM GUY Reputation: 10
Default

I am sorry but all I can tell you is that it is not supported and we only just added support for Windows 8 so I do not expect support for the next version of Windows till 6-12 Months after its official release. However, I would see if you can install in Compatibility mode for Windows 7 and make sure it is installed as an administrator.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #8  
Old 06-28-2013, 10:02 PM
Warboy's Avatar
Warboy Warboy is offline
The Doctor
Warboy's PC Specs
 
Join Date: Nov 2008
Location: Michigan, USA
Posts: 34
POST ID # = 662268
Warboy Reputation: 10
Send a message via AIM to Warboy Send a message via MSN to Warboy Send a message via Yahoo to Warboy Send a message via Skype™ to Warboy
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
I am sorry but all I can tell you is that it is not supported and we only just added support for Windows 8 so I do not expect support for the next version of Windows till 6-12 Months after its official release. However, I would see if you can install in Compatibility mode for Windows 7 and make sure it is installed as an administrator.
No that doesn't work, Already tried that. It needs a new driver for the internals. Test it yourself. This is basically a free upgrade from Windows 8. You guys need to jump on the ball.
Reply With Quote


  #9  
Old 07-11-2013, 12:46 PM
VameqFytr VameqFytr is offline
Registered User
VameqFytr's PC Specs
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 1
POST ID # = 664443
VameqFytr Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Warboy View Post
No that doesn't work, Already tried that. It needs a new driver for the internals. Test it yourself. This is basically a free upgrade from Windows 8. You guys need to jump on the ball.
You, sir, are incredibly too grumpy that software doesn't work on a re-worked OS that's been released as a preview for a matter of days.

Stuff's going to be broken. Get over it.


Link seems to work fine other than the hardware monitor service. (Thus why the temps don't show) You can still enforce fan speeds and such with some limited functionality.

I'll check if there's a way to get the service installed, but I doubt it's possible until 8.1 is officially released and Corsair makes the necessary changes and verifies functionality.
Reply With Quote


  #10  
Old 07-11-2013, 01:41 PM
oscillik oscillik is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 19
POST ID # = 664455
oscillik Reputation: 13
Default

Quote:
Originally Posted by VameqFytr View Post
You, sir, are incredibly too grumpy that software doesn't work on a re-worked OS that's been released as a preview for a matter of days.

Stuff's going to be broken. Get over it.


Link seems to work fine other than the hardware monitor service. (Thus why the temps don't show) You can still enforce fan speeds and such with some limited functionality.

I'll check if there's a way to get the service installed, but I doubt it's possible until 8.1 is officially released and Corsair makes the necessary changes and verifies functionality.
so you're saying we can still control fan speeds in Windows 8.1? that's all I'm bothered about at the moment.
Reply With Quote


  #11  
Old 07-11-2013, 07:24 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 664513
RAM GUY Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Warboy View Post
No that doesn't work, Already tried that. It needs a new driver for the internals. Test it yourself. This is basically a free upgrade from Windows 8. You guys need to jump on the ball.
Yes Sir we will do that when it is released. Until then I am sorry that is just not going to happen
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #12  
Old 07-13-2013, 11:38 PM
Warboy's Avatar
Warboy Warboy is offline
The Doctor
Warboy's PC Specs
 
Join Date: Nov 2008
Location: Michigan, USA
Posts: 34
POST ID # = 664800
Warboy Reputation: 10
Send a message via AIM to Warboy Send a message via MSN to Warboy Send a message via Yahoo to Warboy Send a message via Skype™ to Warboy
Default

Quote:
Originally Posted by VameqFytr View Post
You, sir, are incredibly too grumpy that software doesn't work on a re-worked OS that's been released as a preview for a matter of days.

Stuff's going to be broken. Get over it.


Link seems to work fine other than the hardware monitor service. (Thus why the temps don't show) You can still enforce fan speeds and such with some limited functionality.

I'll check if there's a way to get the service installed, but I doubt it's possible until 8.1 is officially released and Corsair makes the necessary changes and verifies functionality.
I'm not being grumpy, Im just stating facts, and no you can't use fan control. That's has to use the driver too. So I have no idea where you pull that out of.
Reply With Quote


  #13  
Old 07-13-2013, 11:55 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 664802
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by Warboy View Post
I'm not being grumpy, Im just stating facts, and no you can't use fan control. That's has to use the driver too. So I have no idea where you pull that out of.
how can you possibly expect corsair to support this when it hasnt been officially released yet?
microsoft needs to collaborate with corsair and that wont happen till its released.
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #14  
Old 07-19-2013, 06:40 AM
riscorpian riscorpian is offline
Registered User
riscorpian's PC Specs
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
POST ID # = 665656
riscorpian Reputation: 10
Default

I've been running the latest Link beta with 8.1 for a while now. It does work, but only with a little extra effort. It seems to be a gamble every time I start it up. Most of the time, all readings are blank. Heading to Options and restarting the service fixes this though. Other than that, everything seems fine to me. The only other annoyance I've encountered is the software's determination to start on my primary monitor, despite me constantly moving it to the secondary screen. But that has nothing to do with the particular OS being run. It just does that regardless (I had the same problem on 8).
Reply With Quote


  #15  
Old 07-22-2013, 11:29 AM
sprocket777 sprocket777 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 11
POST ID # = 666096
sprocket777 Reputation: 10
Default

I have tried everything and can't get the software to work in 8.1. My fans and the cooler are not even being detected.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.