The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 22 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 03-28-2013, 07:06 PM
Corsair George's Avatar
Corsair George Corsair George is offline
Everything Guy
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 95
POST ID # = 643525
Corsair George Reputation: 20
Default Known Issues with 2.3.4816

Please use this thread to post known, repeatable issues you are still having with 2.3.4816 and if possible, post steps you've attempted to resolve these issues.

Thanks.
Reply With Quote


  #2  
Old 03-28-2013, 08:54 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 643561
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

ive just got mine loaded last week and have put it thru some rough testing and tons of resarts/cold boots
my issues ive seen are

no email notifications

every dozen or so of booting,ill get one fan that sticks at full speed but a profile change fixes it.

other than that my unit performs very well
i have my fans set to a curve and spin up/down as set
Reply With Quote


  #3  
Old 03-28-2013, 11:44 PM
NLA NLA is offline
Registered User
NLA's PC Specs
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 9
POST ID # = 643577
NLA Reputation: 10
Default

My AX1200i (the only Corsair product in my rig) has its fan run at 100% fan speed, and I can't adjust the fan speed with the Link software.

I've tried uninstalling the current version and installing the beta version from a while back, I've tried flashing the firmware for the Commander (which didn't work), I've tried disconnecting the dongle and rebooting. That fan is stuck at 100%.

Windows 8 Pro 64-bit
Reply With Quote


  #4  
Old 03-29-2013, 04:39 AM
Speed's Avatar
Speed Speed is offline
Johnsonized
Speed's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 364
POST ID # = 643604
Speed Reputation: 10
Default Still Hitting the Disk

CorsairLINK_HardwareMonitor.exe writes to tempmap.dat constantly. Wouldn't mind quite so much if the user could tell it to write the file on a disk other than the SSD. Instead, it is hard-coded to the User directory. If this writing isn't really necessary, I'd prefer turning off logging altogether.

No choice on where to install the software. It is preferable to not install everything on the system drive for multiple reasons.

LED temperature colors are unresponsive when paired with the H100i cooler block. Cannot get a pure blue when the cooler is cold. Remains only a dull teal with an infrequent flickering of white. LED stays dull teal when it should be yellow with the temps I have set. Colors do go the full range in manual and cycling but temps are dead when paired with the H100i cooler block. Pair them with the CPU and they're responsive.

On one of my three workstations running CL, the temps are chosen to display in C but the numbers in the LED temp settings are in F. Right hand most shows 212 and won't go any higher. If it is set to display in F, the values double. 212 goes to 414 and won't go any higher.

Last edited by Speed; 03-29-2013 at 06:45 AM.
Reply With Quote


  #5  
Old 03-29-2013, 09:22 AM
tastyhouse tastyhouse is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 59
POST ID # = 643624
tastyhouse Reputation: 10
Default

SP120 Fans (packaged with the H100i) cooler make a clicking/whirring noise when set to any speed below MAX.

This happened immediately after flashing the cooling node to version 1.2.5.

I have tried installing a previous version of the software but it does not work. The case fans (included with the Obsidian 800D) all run very quiet, the issue only seems to be with the SP fans.

I am aware of about 4 or 5 other people on the forums with the same issue.
Reply With Quote


  #6  
Old 03-29-2013, 09:23 AM
tastyhouse tastyhouse is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 59
POST ID # = 643625
tastyhouse Reputation: 10
Default

The GPU node does not display the correct voltage. It gets detected as a "power" device in the software but the value is always 0. When I set the device to a "temperature" device it reads a random value, I think 130. When I set it back to "power' it reads zero. Not really sure what I could do to troubleshoot this.
Reply With Quote


  #7  
Old 03-29-2013, 11:35 AM
Raven0215 Raven0215 is offline
Registered User
Raven0215's PC Specs
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 82
POST ID # = 643648
Raven0215 Reputation: 10
Default

Conflict with ASUS Probe 2 Software showing incorrect temperature warnings.
Reply With Quote


  #8  
Old 03-29-2013, 11:45 AM
coarsehair coarsehair is offline
Registered User
coarsehair's PC Specs
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 10
POST ID # = 643650
coarsehair Reputation: 10
Default h80i details now not reading since instlalign ax 1200i + usb dongle

latests link2 software as of today + h80i readouts stopped working(also no led on the pump) since installing link2 software and new psu?
Reply With Quote


  #9  
Old 03-29-2013, 12:17 PM
jwarner.atl's Avatar
jwarner.atl jwarner.atl is offline
Registered User
jwarner.atl's PC Specs
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
POST ID # = 643659
jwarner.atl Reputation: 10
Default LED & "Start Minimized" Issues

I also cannot get the H100i LED to function properly when tied to temperature (neither the H100i temp nor the CPU temp) it just stays a slightly greenish white color when it should be blue. It seems to work normally in all other settings.

Also, the previous version of this software would minimize to the notification area of my taskbar when set to "start minimized." This version actually sarts minimized running in the taskbar itself. I have to fully open the program and then manually minimize it again before it moves to the notification tray. This may not be an actual error, I suppose, but I much preferred the other method.

Edit - Noticed H100i LED did, in fact, change when CPU temperature increased under load during a long gaming session. Adjusted my temp settings up 10 degrees and color changed. It seems to be acting as if the temp was 5 to 10 degrees higher than they actually read with any of my monitoring software (including BIOS and Link itself).

Last edited by jwarner.atl; 03-29-2013 at 08:56 PM. Reason: Updated Information
Reply With Quote


  #10  
Old 03-29-2013, 01:14 PM
Skeeterslint Skeeterslint is offline
Registered User
Skeeterslint's PC Specs
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 26
POST ID # = 643678
Skeeterslint Reputation: 10
Default

Running Windows 8 motherboard Asus maximus v formula 2600k H80 (not the i) none of my led's will change with temp all my temp reading are correct my GPU node seems to be working but led's will not change with temp.Also when set to windows startup and start minimized it starts in the task bar having to be maximized then minimized to go into the tray like another poster stated.Sometimes one fan on my H80 will start at max speed sometimes it slows down when the CL loads sometimes I need to change the fan mode to slow it down.Also on my evga 560TI it seems to not know what the max rpm of the fan is it seems to change with every reboot.And ever so often I will get an IAstor error when shutting down the system, nothing crashes while its running just on shutdown.

P.S. Just to add if I change profiles the led's will switch into the temp range the cpu of gpu is currently at but will not cycle through the ranges on its own.Meaning if I run the gpu up to 50c and switch profiles the colors will change to the color range selected for 50c but if i take the load off the gpu it will not go back down unless i again switch profiles.The same goes for the cpu.

Last edited by Skeeterslint; 03-29-2013 at 02:34 PM.
Reply With Quote


  #11  
Old 03-29-2013, 03:50 PM
AlphaBravo's Avatar
AlphaBravo AlphaBravo is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 184
POST ID # = 643717
AlphaBravo Reputation: 16
Default

Just installed the Corsair Link Software Update Version 2.3.4816 and noticed that my Samsung 830 SSD (the drive with my operating system) is not showing in the System or Groups tabs. It does show up on the devices page. Any thoughts on why it wouldn't be showing under System or Groups? Both of my Western Digital hard drives are showing up correctly, just not the Samsung.

BTW - It was showing under System and Groups tabs in the previous Link software (and the temp readout was even correct).

Link: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=116470

I installed the new Corsair Link Software Update Version 2.3.4816 and it seems to be working fine so far.

Did anyone notice that the color palette for the H100i LED on the temperature option is missing the nice bright green?

Link: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=116463
Reply With Quote


  #12  
Old 03-29-2013, 03:57 PM
saitei's Avatar
saitei saitei is offline
The Sword of 1K Truths
saitei's PC Specs
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 7
POST ID # = 643718
saitei Reputation: 10
Default

Corsair link software is using a lot of CPU resources. It jumpes between ~2% to ~20% every few seconds on my i5-760 @ 4ghz.

Temperature colors on LEDs don't work reliably. They sometimes get stuck on a color and take a while to adjust to the temperature range.

I can't control all of my fans well. The rpms that I have to set require a lot of testing and don't match the actual rpms. Could just be the fans though. Can't change performance of H100i pump. With my H100 I could set different profiles, but I don't see any options for the H100.
Reply With Quote


  #13  
Old 03-29-2013, 08:46 PM
Xclsyr Xclsyr is offline
Registered User
Xclsyr's PC Specs
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 6
POST ID # = 643764
Xclsyr Reputation: 10
Default

Bootup issues: Noticing the LED strips don't always switch to programmed colors - about 50 % of time when starting system. Exiting & restarting Link software will fix issue sometimes, but may only fix one channel. Channels are set to temp on CPU & GPU. LEDs are red & blue during bootup, and are programmed to show as white at low temps; may or may not change when Link software loads.

Have also had custom fan profile do the same, will stay at high speed until stop & restart software, then kicks down to custom curve settings in profile.
Reply With Quote


  #14  
Old 03-30-2013, 12:16 AM
JayGB1982 JayGB1982 is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 40
POST ID # = 643788
JayGB1982 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by AlphaBravo View Post
Just installed the Corsair Link Software Update Version 2.3.4816 and noticed that my Samsung 830 SSD (the drive with my operating system) is not showing in the System or Groups tabs. It does show up on the devices page. Any thoughts on why it wouldn't be showing under System or Groups? Both of my Western Digital hard drives are showing up correctly, just not the Samsung.

BTW - It was showing under System and Groups tabs in the previous Link software (and the temp readout was even correct).

Link: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=116470

I installed the new Corsair Link Software Update Version 2.3.4816 and it seems to be working fine so far.

Did anyone notice that the color palette for the H100i LED on the temperature option is missing the nice bright green?

Link: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=116463
Same here!
Reply With Quote


  #15  
Old 03-30-2013, 08:10 AM
jstewart0131 jstewart0131 is offline
Registered User
jstewart0131's PC Specs
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
POST ID # = 643824
jstewart0131 Reputation: 10
Default

I just built a brand new rig with H100i cooler and AX1200i PSU (other specs in profile). Every time I boot the computer up the fans will be stuck at their lowest setting on the H100i and the LED also stays a single color. In order to fix this I go to the options tab and restart the service. Sometimes I have to do this mulitple times will the status bar next to the reset button actually shows the service stopping and restarting. Once I do this then I have to switch from the Default profile, to another profile that has fans on maximum and then immediately back to my default profile and things begin to work as they should. Really frustrating if I forget to do this and start doing something processor intensive and realize that my temps are suddenly into the mid 70's on the CPU because the software isn't doing what it should with the fans.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.