The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #481  
Old 04-23-2019, 02:01 PM
Karakral Karakral is offline
Registered User
Karakral's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Location: Turkey
Posts: 2
POST ID # = 1002311
Karakral Reputation: 10
Default

I solved the problem..

Problemi Türkiye'den yaşayanlar için çözüm adına yaptıklarımı aşağıda detaylıca anlatmak istiyorum. En azından başkalarına da belki yardımı olur. 1 gündür sorun ortadan kalktı, sistem gayet düzgün çalışıyor.

Sistem Özellikleri
Anakart : MSI Z270 Gaming M7
İşletim sistemi: Windows 10 Pro
Ekran Kartı : Asus GTX 750Ti
Soğutma sistemi : H115i Platinum

Öncelikle bu problem Corsair Link programı ile iCUE programını beraber kullanmaya başlayınca ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine Revo Uninstaller programını sisteme kurdum. Bu program vasıtası ile Corsair link programı ile iCUE yazılımlarının son sürümlerini sistemden gelişmiş kaldırma seçeneklerini kullanarak kaldırdım. Bu işlem bu programlara ait registery ayarlarına kadar tüm herşeyi silip kaldırdım. Ayrıca yine bu program vasıtasi ile Steam programını da kaldırdım. Bu işlemler sonrası sistemi yeniden başlatım. Daha sonra Denetim masası/Sistem/Aygıt yöneticisi ayarlarına girip Sistem Aygıtları altında bulunan chipset, kuzey, güney köprü ile ilgili sistemde kurulu görünen kısımları sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir ile sürücüleri güncelleştirip sistemi tekrar başlattım, Başlangıçta bios a girerek Hardware ayarları altındaki Fan ayarını otomatik konumdan PWM moduna getirdim. Ayrıca pompadan gelen 3 pin tek kablolu kısmı anakart üzerinde CPU fan yazan yere taktım. Ayarları biosta kaydetip çıktım. Daha sonra iCUESetup_3.14.100_release.msi versiyonunu internetten bulup sisteme kurdum. Sistemi yeniden başlattım iCUE yazılımın çalıştırdım. yazılım update etmek isteyip istemediğimi sordu. Yükseltmeyi buradan yaptım. Yaklaşık 1 gündür herhangi bir problemle karşılaşmadım. Spiral Rainbow modunda ve herhangi bir usb kopması olmadan kullanıyorum.

Umarım birilerinin işine yarar. Ben sorunumu çözdüm çok şükür.

Last edited by Karakral; 04-23-2019 at 02:05 PM.
Reply With Quote


  #482  
Old 04-23-2019, 02:19 PM
Crowzer's Avatar
Crowzer Crowzer is offline
Registered User
Crowzer's PC Specs
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 22
POST ID # = 1002313
Crowzer Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Karakral View Post
I solved the problem..

Problemi Türkiye'den yaşayanlar için çözüm adına yaptıklarımı aşağıda detaylıca anlatmak istiyorum. En azından başkalarına da belki yardımı olur. 1 gündür sorun ortadan kalktı, sistem gayet düzgün çalışıyor.

Sistem Özellikleri
Anakart : MSI Z270 Gaming M7
İşletim sistemi: Windows 10 Pro
Ekran Kartı : Asus GTX 750Ti
Soğutma sistemi : H115i Platinum

Öncelikle bu problem Corsair Link programı ile iCUE programını beraber kullanmaya başlayınca ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine Revo Uninstaller programını sisteme kurdum. Bu program vasıtası ile Corsair link programı ile iCUE yazılımlarının son sürümlerini sistemden gelişmiş kaldırma seçeneklerini kullanarak kaldırdım. Bu işlem bu programlara ait registery ayarlarına kadar tüm herşeyi silip kaldırdım. Ayrıca yine bu program vasıtasi ile Steam programını da kaldırdım. Bu işlemler sonrası sistemi yeniden başlatım. Daha sonra Denetim masası/Sistem/Aygıt yöneticisi ayarlarına girip Sistem Aygıtları altında bulunan chipset, kuzey, güney köprü ile ilgili sistemde kurulu görünen kısımları sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir ile sürücüleri güncelleştirip sistemi tekrar başlattım, Başlangıçta bios a girerek Hardware ayarları altındaki Fan ayarını otomatik konumdan PWM moduna getirdim. Ayrıca pompadan gelen 3 pin tek kablolu kısmı anakart üzerinde CPU fan yazan yere taktım. Ayarları biosta kaydetip çıktım. Daha sonra iCUESetup_3.14.100_release.msi versiyonunu internetten bulup sisteme kurdum. Sistemi yeniden başlattım iCUE yazılımın çalıştırdım. yazılım update etmek isteyip istemediğimi sordu. Yükseltmeyi buradan yaptım. Yaklaşık 1 gündür herhangi bir problemle karşılaşmadım. Spiral Rainbow modunda ve herhangi bir usb kopması olmadan kullanıyorum.

Umarım birilerinin işine yarar. Ben sorunumu çözdüm çok şükür.
In english ?
Reply With Quote


  #483  
Old 04-23-2019, 02:22 PM
Karakral Karakral is offline
Registered User
Karakral's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Location: Turkey
Posts: 2
POST ID # = 1002314
Karakral Reputation: 10
Default

You can use google translate
Reply With Quote


  #484  
Old 04-23-2019, 02:26 PM
momorious's Avatar
momorious momorious is online now
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 261
POST ID # = 1002316
momorious Reputation: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Karakral View Post
You can use google translate
YOU can use Translate to get this forum clean according to the general forum rules without this Turkish bs.
Reply With Quote


  #485  
Old 04-23-2019, 02:29 PM
Crowzer's Avatar
Crowzer Crowzer is offline
Registered User
Crowzer's PC Specs
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 22
POST ID # = 1002317
Crowzer Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Karakral View Post
You can use google translate
Or you can also translate to to help everyone instead of dropping text like this. I don't even know what langage is it.
Reply With Quote


  #486  
Old 04-23-2019, 02:43 PM
SpDFre@k's Avatar
SpDFre@k SpDFre@k is offline
Its all about the caps
SpDFre@k's PC Specs
 
Join Date: Aug 2003
Location: The Hardware Cave
Posts: 472
POST ID # = 1002322
SpDFre@k Reputation: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Karakral View Post
I solved the problem..

Problemi Türkiye'den yaşayanlar için çözüm adına yaptıklarımı aşağıda detaylıca anlatmak istiyorum. En azından başkalarına da belki yardımı olur. 1 gündür sorun ortadan kalktı, sistem gayet düzgün çalışıyor.

Sistem Özellikleri
Anakart : MSI Z270 Gaming M7
İşletim sistemi: Windows 10 Pro
Ekran Kartı : Asus GTX 750Ti
Soğutma sistemi : H115i Platinum

Öncelikle bu problem Corsair Link programı ile iCUE programını beraber kullanmaya başlayınca ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine Revo Uninstaller programını sisteme kurdum. Bu program vasıtası ile Corsair link programı ile iCUE yazılımlarının son sürümlerini sistemden gelişmiş kaldırma seçeneklerini kullanarak kaldırdım. Bu işlem bu programlara ait registery ayarlarına kadar tüm herşeyi silip kaldırdım. Ayrıca yine bu program vasıtasi ile Steam programını da kaldırdım. Bu işlemler sonrası sistemi yeniden başlatım. Daha sonra Denetim masası/Sistem/Aygıt yöneticisi ayarlarına girip Sistem Aygıtları altında bulunan chipset, kuzey, güney köprü ile ilgili sistemde kurulu görünen kısımları sağ tıklayıp sürücüyü güncelleştir ile sürücüleri güncelleştirip sistemi tekrar başlattım, Başlangıçta bios a girerek Hardware ayarları altındaki Fan ayarını otomatik konumdan PWM moduna getirdim. Ayrıca pompadan gelen 3 pin tek kablolu kısmı anakart üzerinde CPU fan yazan yere taktım. Ayarları biosta kaydetip çıktım. Daha sonra iCUESetup_3.14.100_release.msi versiyonunu internetten bulup sisteme kurdum. Sistemi yeniden başlattım iCUE yazılımın çalıştırdım. yazılım update etmek isteyip istemediğimi sordu. Yükseltmeyi buradan yaptım. Yaklaşık 1 gündür herhangi bir problemle karşılaşmadım. Spiral Rainbow modunda ve herhangi bir usb kopması olmadan kullanıyorum.

Umarım birilerinin işine yarar. Ben sorunumu çözdüm çok şükür.

Problem solution for what I did on behalf of those living in Turkey I want to explain in detail below. At least it might help others. The system has been working properly.

System features
Motherboard: MSI Z270 Gaming M7
Operating system: Windows 10 Pro
Graphics: Asus GTX 750Ti
Cooling system: H115i Platinum

Firstly, this problem began to occur when the Corsair Link program and iCUE program were used together. So I installed the Revo Uninstaller program on the system. With this program I removed the latest versions of the iCUE software with the Corsair link program using advanced removal options from the system. I've erased and removed everything from this program to the registery settings. I also removed the Steam program through this program. Restart the system after these operations. Then enter the Control Panel / System / Device Manager settings, right-click on the parts of the system that are installed on the system, click on the driver, update the drivers and reboot the system. mode. In addition, a 3-pin single-cable part from the pump on the motherboard CPU fan writes. I saved the settings on a biosta. Then I found the version of iCUESetup_3.14.100_release.msi from the internet and installed it on the system. I have rebooted the iCUE software. asked whether I want to update the software. I made the upgrade here. I haven't had any problems for about a day. Spiral is in Rainbow mode and I am using it without any USB breakage.

I hope somebody does it. Thank God I solved my problem.
Reply With Quote


  #487  
Old 04-23-2019, 03:46 PM
doudar doudar is offline
Registered User
doudar's PC Specs
 
Join Date: Jun 2016
Location: Egypt
Posts: 40
POST ID # = 1002331
doudar Reputation: 10
Default

It happens on my system and it never had Corsair Link installed on it..

what i found is when i disable "SDK" from iCUE settings, the problem never occurs, so ill keep it disabled till the new iCue is released.
Reply With Quote


  #488  
Old 04-23-2019, 11:05 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 1002378
Corsair James Reputation: 75
Default

Hi everyone,

We were about to release iCUE on Monday but unfortunately we found a last minute critical bug with wireless mice. There is a new version in internal testing that resolved it but unfortunately this will continue to push out the release by another day or two.

Since Im getting so many people asking about it, I've decided to just do sharing the new version here: https://corsair-my.sharepoint.com/:u...v4VDw?e=qa2EMS

We will most likely distribute this in 1-2 days but since you're all eager to use it, then here it is slightly earlier.

I want to emphasize also that based on some private messages between some of you and me, the software fix that is contained in 3.15 is not going to resolve ALL problems being reported to me. There is a fix that mostly resolves the disconnect issue users have reported, but this this fix may not remove the problem entirely until we have a FW fix available. Also, some of you are experiencing issues separate from the main topic, and you may or may not see an improvement. I want to set the expectation that while the symptoms being experienced are similar, the source of the problem may not be related. The good news is most of you do see a drastic improvement, and more than half of you have the issue resolved so I am confident this version of software will help. I just don't want people to assume this is a cure for everyone.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue

Last edited by Corsair James; 04-23-2019 at 11:09 PM.
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #489  
Old 04-23-2019, 11:42 PM
Gronar Gronar is offline
Registered User
Gronar's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Location: Round Rock, Tejas
Posts: 109
POST ID # = 1002380
Gronar Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Hi everyone,

We were about to release iCUE on Monday but unfortunately we found a last minute critical bug with wireless mice. There is a new version in internal testing that resolved it but unfortunately this will continue to push out the release by another day or two.

Since Im getting so many people asking about it, I've decided to just do sharing the new version here: https://corsair-my.sharepoint.com/:u...v4VDw?e=qa2EMS

We will most likely distribute this in 1-2 days but since you're all eager to use it, then here it is slightly earlier.

I want to emphasize also that based on some private messages between some of you and me, the software fix that is contained in 3.15 is not going to resolve ALL problems being reported to me. There is a fix that mostly resolves the disconnect issue users have reported, but this this fix may not remove the problem entirely until we have a FW fix available. Also, some of you are experiencing issues separate from the main topic, and you may or may not see an improvement. I want to set the expectation that while the symptoms being experienced are similar, the source of the problem may not be related. The good news is most of you do see a drastic improvement, and more than half of you have the issue resolved so I am confident this version of software will help. I just don't want people to assume this is a cure for everyone.
Seems to have fixed my Steam USB disconnect issue, sweet!
Reply With Quote


  #490  
Old 04-24-2019, 02:30 AM
momorious's Avatar
momorious momorious is online now
Registered User
momorious's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 261
POST ID # = 1002392
momorious Reputation: 12
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Hi everyone,

We were about to release iCUE on Monday but unfortunately we found a last minute critical bug with wireless mice. There is a new version in internal testing that resolved it but unfortunately this will continue to push out the release by another day or two.

Since Im getting so many people asking about it, I've decided to just do sharing the new version here: https://corsair-my.sharepoint.com/:u...v4VDw?e=qa2EMS

We will most likely distribute this in 1-2 days but since you're all eager to use it, then here it is slightly earlier.

I want to emphasize also that based on some private messages between some of you and me, the software fix that is contained in 3.15 is not going to resolve ALL problems being reported to me. There is a fix that mostly resolves the disconnect issue users have reported, but this this fix may not remove the problem entirely until we have a FW fix available. Also, some of you are experiencing issues separate from the main topic, and you may or may not see an improvement. I want to set the expectation that while the symptoms being experienced are similar, the source of the problem may not be related. The good news is most of you do see a drastic improvement, and more than half of you have the issue resolved so I am confident this version of software will help. I just don't want people to assume this is a cure for everyone.
Thanks James, USB disconnects are still fixed for me.
However, an even more groundbreaking issue is still not fixed which came with the first 3.15 beta and never occured before: Arc is still self-deleting on my LL fans connected to CoPro after switching profile or after PC reboot.
Arc is an effect which I use VERY often and I change my profiles around 20 times a day which means I have to re-select Arc maaaaaaaaany times every day. I must say I am not impressed that after 3 weeks of knowing about this issue that its still not fixed. :( Now I have to wait another month and HOPE that the issue is resolved. Until then my beautiful LL fans are pretty much useless when I HAVE TO use static color on them now.
Reply With Quote


  #491  
Old 04-24-2019, 09:30 AM
Crowzer's Avatar
Crowzer Crowzer is offline
Registered User
Crowzer's PC Specs
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 22
POST ID # = 1002417
Crowzer Reputation: 10
Default

Well the beta of iCUE 3.15 don't solve the disconnect issues for me. I still have them.

Edit: It seems disconnects only happen when I have HWInfo 64 enabled. If not, everything works as intented. Thank, Corsair.

Last edited by Crowzer; 04-24-2019 at 01:54 PM.
Reply With Quote


  #492  
Old 04-24-2019, 11:26 AM
chefasaurus chefasaurus is offline
Registered User
chefasaurus's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 17
POST ID # = 1002427
chefasaurus Reputation: 10
Default

Looking forwarded to testing this, thanks James
Reply With Quote


  #493  
Old 04-24-2019, 01:38 PM
Bran04don Bran04don is offline
Registered User
Bran04don's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 3
POST ID # = 1002443
Bran04don Reputation: 10
Default

I have had beta 3.15.96 installed for a few weeks now and made sure to purposely use spiral rainbow(since it most frequents the issue) as well as other effects and can confirm it is a million times better. I have had it disconnect once since the beta update, not sure what caused it that one time but it hasn't occurred again since so a drastic improvement. still far from perfect though. I also have my K70 lux rgb running through icue with rainbow and other effects also. At least we are finally getting somewhere and I hope the issue gets resolved soon.
Reply With Quote


  #494  
Old 04-24-2019, 01:39 PM
doudar doudar is offline
Registered User
doudar's PC Specs
 
Join Date: Jun 2016
Location: Egypt
Posts: 40
POST ID # = 1002444
doudar Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Hi everyone,

We were about to release iCUE on Monday but unfortunately we found a last minute critical bug with wireless mice. There is a new version in internal testing that resolved it but unfortunately this will continue to push out the release by another day or two.

Since Im getting so many people asking about it, I've decided to just do sharing the new version here: https://corsair-my.sharepoint.com/:u...v4VDw?e=qa2EMS

We will most likely distribute this in 1-2 days but since you're all eager to use it, then here it is slightly earlier.

I want to emphasize also that based on some private messages between some of you and me, the software fix that is contained in 3.15 is not going to resolve ALL problems being reported to me. There is a fix that mostly resolves the disconnect issue users have reported, but this this fix may not remove the problem entirely until we have a FW fix available. Also, some of you are experiencing issues separate from the main topic, and you may or may not see an improvement. I want to set the expectation that while the symptoms being experienced are similar, the source of the problem may not be related. The good news is most of you do see a drastic improvement, and more than half of you have the issue resolved so I am confident this version of software will help. I just don't want people to assume this is a cure for everyone.
i tried this version its working fine till now no disconnects so far, but only been testing for couple hours.
Reply With Quote


  #495  
Old 04-24-2019, 03:47 PM
quattromaniac quattromaniac is offline
Registered User
quattromaniac's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 11
POST ID # = 1002450
quattromaniac Reputation: 10
Default

3.15 is working, i got no usb-diconnect.
But the problem with the RGB on the pump is still there..... Is it a hardware problem? Or can it be the firmware?
I can´t get white light....
In this picture the pump should be the same white light as the fans....
Attached Images
File Type: jpg IMG_8620.jpg (198.8 KB, 42 views)

Last edited by quattromaniac; 04-24-2019 at 03:52 PM.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.