The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-05-2017, 02:07 PM
SEMA SEMA is offline
Registered User
SEMA's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
POST ID # = 902087
SEMA Reputation: 10
Question M65 how to map middle button to a double click?

Does anyone know how I can map the middle (scroll wheel) button of my new M65 FPS Gaming Mouse to a left button double click? Just spent the last 3 hours trying and it seems to be impossible?!?

Mouse software version 1.0.0.11, mouse firmware version 2.26, Windows 7 x64
Reply With Quote


  #2  
Old 05-08-2017, 11:58 PM
Comet ☄'s Avatar
Comet ☄ Comet ☄ is offline
Witch
Comet ☄'s PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco Bay Area, California
Posts: 875
POST ID # = 902463
Comet ☄ Reputation: 10
Send a message via Yahoo to Comet ☄
Default

You can define the following sequence:
  1. Middle mouse button press
  2. Middle mouse button release
  3. Middle mouse button press
  4. Middle mouse button release

Adjust timing delays between each event, and voila! Middle mouse double-click will be recognized by your application.
Reply With Quote


  #3  
Old 05-09-2017, 02:42 PM
SEMA SEMA is offline
Registered User
SEMA's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
POST ID # = 902592
SEMA Reputation: 10
Default Kind of solved

Where would i define that?

The button options only seem to allow "adding" one option, and the macro recorder won't record mouse clicks (and unlike the (CUE) macro editor for my K95 RGB keyboard there's no way to manually add mouse clicks). I even tried programming a keyboard button press to the middle button and then use CUE to reprogram that button to a left button double click, but that doesn't work either.

Fortunately https://superuser.com/questions/1695...k-in-windows-7 had the answer: http://www.softpedia.com/get/System/...le-Click.shtml

I must admit the reason I asked was i expected better from Corsair. That mouse software (and version 2 of CUE) might look real pretty but they are an unintuitive nightmare to learn how to use, and the mouse software seems to be short on features :-(
Reply With Quote


  #4  
Old 05-17-2017, 04:02 PM
Comet ☄'s Avatar
Comet ☄ Comet ☄ is offline
Witch
Comet ☄'s PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco Bay Area, California
Posts: 875
POST ID # = 903618
Comet ☄ Reputation: 10
Send a message via Yahoo to Comet ☄
Default How to define middle mouse double-click.

Quote:
Originally Posted by SEMA View Post
Where would i define that?

The button options only seem to allow "adding" one option, and the macro recorder won't record mouse clicks (and unlike the (CUE) macro editor for my K95 RGB keyboard there's no way to manually add mouse clicks). I even tried programming a keyboard button press to the middle button and then use CUE to reprogram that button to a left button double click, but that doesn't work either.

I must admit the reason I asked was i expected better from Corsair. That mouse software (and version 2 of CUE) might look real pretty but they are an unintuitive nightmare to learn how to use, and the mouse software seems to be short on features :-(
I am a forum user, like yourself; note that you can file support tickets if you want official Corsair responses--although I've seen some of their employees posting, most responses will be from other forum users.

In the image below, I show how to add more than one option, without using the macro recorder, and show that you can manually add mouse clicks. Note that I have shown in the macro two consecutive middle mouse button clicks, followed by a pause, followed by two middle button press/release pairs. This shows you two ways to program a macro for middle mouse double-clicking; you should try the first one to see if it suffices, and only then try the second one, as using separate press/release events has a possibility to make your mouse appear "stuck" if the macro is interrupted after the press and before the release.

You should also add additional pauses between events (e.g. random 20-50 ms pause), especially if you intend to use the macro on games which have anti-bot implementations.

I hope this additional detail helps -- CUE software is more functional than you appear to have given it credit for, but certainly the more options Corsair adds, the more complexity for the end-user to grasp all the possible choices!

Attached Images
File Type: png double-click.png (956.9 KB, 1290 views)
Reply With Quote


  #5  
Old 05-17-2017, 04:07 PM
Comet ☄'s Avatar
Comet ☄ Comet ☄ is offline
Witch
Comet ☄'s PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco Bay Area, California
Posts: 875
POST ID # = 903620
Comet ☄ Reputation: 10
Send a message via Yahoo to Comet ☄
Default Macro definition for left double click

Quote:
Originally Posted by SEMA View Post
Does anyone know how I can map the middle (scroll wheel) button of my new M65 FPS Gaming Mouse to a left button double click? Just spent the last 3 hours trying and it seems to be impossible?!?
Sorry, I just realized I misread your request!

To map a LEFT DOUBLE CLICK (not middle double-click), Corsair predefined this common action for use in macros, and then you can assign this macro to your middle mouse button.
Attached Images
File Type: png left double-click.png (863.6 KB, 926 views)

Last edited by Comet ☄; 05-17-2017 at 04:11 PM.
Reply With Quote


  #6  
Old 05-17-2017, 05:32 PM
SEMA SEMA is offline
Registered User
SEMA's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
POST ID # = 903640
SEMA Reputation: 10
Default

Thanks for your effort, but I'm not using CUE 2. I did mention the dedicated mouse software at the start.

I did try installing version 2 of CUE, but it wouldn't recognize the M65 or even my K95 RGB. If just CUE 1.16.42 would have recognized the M65 there would have been no problem, I've done macros with mouse clicks there many times.

I'm sure CUE 2 can do as much as (or more than) CUE 1, it's the spending an hour trying to find out how to do something that was completely obvious and took 2 minutes in CUE 1 that I mind :-(
Reply With Quote


  #7  
Old 05-17-2017, 09:47 PM
Comet ☄'s Avatar
Comet ☄ Comet ☄ is offline
Witch
Comet ☄'s PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: San Francisco Bay Area, California
Posts: 875
POST ID # = 903681
Comet ☄ Reputation: 10
Send a message via Yahoo to Comet ☄
Default

If you ever choose to try CUE 2 again (it keeps getting better with each new update), note that the K95 RGB is fully supported. I can vouch for that, as you can see from the pictures I uploaded--I have that keyboard.
Reply With Quote


  #8  
Old 05-18-2017, 06:34 AM
SEMA SEMA is offline
Registered User
SEMA's PC Specs
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 9
POST ID # = 903735
SEMA Reputation: 10
Default

I did notice :-) Strangely the K95 did show up when I first tried installing CUE 2, but after the first reboot it was gone and didn't come back.
Reply With Quote


Reply

Tags
double click, m65, middel button

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.