The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-12-2015, 06:32 PM
bever01 bever01 is offline
Registered User
bever01's PC Specs
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 16
POST ID # = 772364
bever01 Reputation: 10
Default H100i Firmware Update How to do ?

Hi,

Yesterday i've installed a new H100I Corsair CPU Cooler.

Temps are good: Idle 24 a 30 °, under Load Max 45°
Pump RPM: 2250

I can also see everything in Corsair Link with the 8.1 regedit fix.


But only i hear a very anoying high pitch sound coming from the pump.

It can be a normal sound, but for me its the sound of coil whine, pump whine..

Currently i've these info from Corsair Link:

CORSAIR HYDRO H100I USB VERSION: 1.0.5
CORSAIR H100I VERSION: 1.0.5
CORSAIR LINK USB DONGLE: 0.9

Must i give a firmware update ?
And how do you that? Just by click on update and apply in Corsair Link??

And whats the difference between 1.0.5 and 1.0.7
Reply With Quote


  #2  
Old 04-13-2015, 07:50 AM
bever01 bever01 is offline
Registered User
bever01's PC Specs
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 16
POST ID # = 772448
bever01 Reputation: 10
Default

BUMP !!!!

Can Anyone help me pls ???
Reply With Quote


  #3  
Old 04-13-2015, 08:37 AM
bever01 bever01 is offline
Registered User
bever01's PC Specs
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 16
POST ID # = 772454
bever01 Reputation: 10
Default

Okay, I've found the reason why he makes those high-pitch noise / pitch noise.


My pump runs continuously between 2360-2364 RPM.

While this is actually supposed to be 2200 rpm.
I have the 3 pin connector changed CPU_OPT to CPU_FAN (but unfortunately this was not a difference)

Now I just have only the firmware update.

What can I do?
Reply With Quote


  #4  
Old 04-13-2015, 08:57 AM
StealthGaming StealthGaming is offline
Registered User
StealthGaming's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 371
POST ID # = 772459
StealthGaming Reputation: 20
Default

The pump speed is normal RPM. the 3-pin sensor connection only reports the RPM of pump since it's non adjustable.

Pump firmware should be updated during the Corsair LINK software installation. I believe Corsair remove the individual Firmware update do to the chance of pump bricking, Corsair Employee can confirm this for you.

The Registry edit works on all Microsoft Operating System from > Windows 7 and newer.

Try Corsair LINK version 2.7.5361 or 2.7.5339

As far as the noise, you will have to isolate where it's coming from.
Reply With Quote


  #5  
Old 04-13-2015, 09:05 AM
bever01 bever01 is offline
Registered User
bever01's PC Specs
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 16
POST ID # = 772462
bever01 Reputation: 10
Default

So,

For fixing the max rpm speed i can only try to update my firmware from 1.0.5 - 1.0.7 ?

I'm using the latest CL Version: 3.1.5525
Reply With Quote


  #6  
Old 04-13-2015, 09:21 AM
StealthGaming StealthGaming is offline
Registered User
StealthGaming's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 371
POST ID # = 772465
StealthGaming Reputation: 20
Default

No, regardless of firmware and CL software installed the pump will still run around the 2200 RPM. It can't be adjusted on H100i.

If the CL version didn't update the firmware during installation for components then i would recommend an earlier version 2.7.5361 or 2.7.5339. If you're changing CL software to a different version make sure all LINK software including the app folder is deleted and then restart the computer before installing a different version.

Last edited by StealthGaming; 04-13-2015 at 09:24 AM.
Reply With Quote


  #7  
Old 04-13-2015, 09:26 AM
bever01 bever01 is offline
Registered User
bever01's PC Specs
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 16
POST ID # = 772467
bever01 Reputation: 10
Default

Why installing another CL Version???

When i installed and started the latest cl link , then he have sayed automaticly that i've a new firmware update possible.. 1.0.7
Reply With Quote


  #8  
Old 04-14-2015, 11:27 AM
StealthGaming StealthGaming is offline
Registered User
StealthGaming's PC Specs
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 371
POST ID # = 772621
StealthGaming Reputation: 20
Default

If the CL software didn't update the pump firmware to 1.0.7, i would suggest removing it including app data folder and try an earlier version 2.7.5361 or 2.7.5339. When it prompts during installation don't cancel it, allow it to update components as needed.

Make sure to check inside CL under system information what version is installed from the pump?

Last edited by StealthGaming; 04-14-2015 at 11:29 AM.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.