The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 02-22-2018, 09:06 PM
Yanta Yanta is offline
Registered User
Yanta's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 58
POST ID # = 941849
Yanta Reputation: 10
Default

My 7900X was delidded by Silicon Lottery in the US... Done by professionals and not by me :) I'm pretty happy with the CPU temps. My old 6900K used to hit 72c under load. The 7900X with the liquid metal is still only hitting 70c under load. Both CPUs were set to 4.2ghz

That 1 - 2c I mentioned in my previous post was after 10 minutes. Had I waited for 30 minutes I would have reported a 4c increase.

Anyway, I put in the new cooler. Guess what. temps drop much quicker after load drops off. The coolant is -2c on idle after boot from the previous cooler, and +4 on ambient.

After loading the system up, it's cooling back to where it started, and doing it in minutes. Previously it was taking hours to drop and would always end up around 34c - 36c regardless of what the ambient temp near the PC was.

Under load CPU is still hitting 70c, but coolant now is not exceeding 41c, whereas before at times it would approach 45c under certain loads (Eg 2nd pass x264 encodes).

I used to have a 5930 a few years ago and my experiences were similar to yours.

My CPU is @4.2ghz (Not a massive OC), and vcore is 1.24v. On those numbers I would not have expected to see my coolant temps. And so it goes...

Well, Corsair look like they might be considering an RMA. The new cooler is performing as expected and I've now got the commander... I'll connect that up in the next few days and see how that goes.

Thank you for sticking with me through this ordeal :)

Tanya

Last edited by Yanta; 02-22-2018 at 09:09 PM.
Reply With Quote


  #17  
Old 02-23-2018, 11:27 AM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,021
POST ID # = 941920
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by Yanta View Post
Anyway, I put in the new cooler. Guess what. temps drop much quicker after load drops off. The coolant is -2c on idle after boot from the previous cooler, and +4 on ambient.
Good, that is more like the expected range.

Quote:
Originally Posted by Yanta View Post
After loading the system up, it's cooling back to where it started, and doing it in minutes. Previously it was taking hours to drop and would always end up around 34c - 36c regardless of what the ambient temp near the PC was.
That is the smoking gun for me, although the X62 was enough to demonstrate this. Hopefully someone else will see this part clearly. Fortunately, this was still in the early stages and you were not critically affected. These types of issues tend to get progressively worse.
Reply With Quote


Reply

Tags
h115i

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.