The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2007, 09:54 PM
Gchen Gchen is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
POST ID # = 324081
Gchen Reputation: 10
Default Asus P5K and TWIN2X2048-6400C4DHX 2GB DDR2 2X1GB PC2-6400

Hi, I just bought a new system few days ago. After put everything together, my system doesn't boot. The fan is running but nothing shows on the screen. So we send it back to the store and the guy said my Asus P5K mobo doesn't support Corsair XMS2 DHX TWIN2X2048-6400C4DHX 2GB DDR2 2X1GB PC2-6400 DDR2-800 CL 4-4-4-12 Memory Kit. After switch to another 5-5-5-18 ram, the system can boot without any problem. However I check both Asus and Corsair website and they both said they are compatible to each other. I tried to adjust the Dram Voltage to 2.1 and put the 4-4-4-12 ram back on but the system still can't boot. Could anyone know what is going wrong? Thanks a lot.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-28-2007, 10:05 PM
bigbuck08 bigbuck08 is offline
Crysis Gamer
bigbuck08's PC Specs
 
Join Date: Aug 2007
Location: Wisconsin
Posts: 509
POST ID # = 324083
bigbuck08 Reputation: 10
Send a message via MSN to bigbuck08
Default

Did you try each module individually?
Reply With Quote


  #3  
Old 12-28-2007, 10:23 PM
Gchen Gchen is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
POST ID # = 324084
Gchen Reputation: 10
Default

Yes I did with the 4-4-4-12 but the system won't boot with any configuration. Is TWIN2X2048-6400C4DHX the same as TWIN2X2048-6400C4 with out heatsink? I think Asus p5k should support it since it allows me to adjust the latency to 4-4-4-12 and the voltage to 2.1 and higher
Reply With Quote


  #4  
Old 12-28-2007, 10:58 PM
bigbuck08 bigbuck08 is offline
Crysis Gamer
bigbuck08's PC Specs
 
Join Date: Aug 2007
Location: Wisconsin
Posts: 509
POST ID # = 324085
bigbuck08 Reputation: 10
Send a message via MSN to bigbuck08
Default

Yes they are the same module. Could you please try each module individually without the manual settings but with BIOS defaults and let us know what happens.
Reply With Quote


  #5  
Old 12-28-2007, 11:25 PM
Gchen Gchen is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
POST ID # = 324088
Gchen Reputation: 10
Default

Hi, I did try to run them individually when the system was newly put together so it should be running at default. I also tried to reset Cmos as well but the system just couldn't boot with the 4-4-4-12 ram. The fan and everything would be on but nothing would show on the screen. There's no short beep either. Thanks.
Reply With Quote


  #6  
Old 12-28-2007, 11:26 PM
Gchen Gchen is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
POST ID # = 324089
Gchen Reputation: 10
Default

Hi, I did try to run them individually when the system was newly put together so it should be running at default. I also tried to reset Cmos as well but the system just couldn't boot with the 4-4-4-12 ram. The fan and everything would be on but nothing would show on the screen. There's no short beep either. I did try one by one with any configuration ie on different slot or the slot that mobo manual suggested and none works.
Reply With Quote


  #7  
Old 12-28-2007, 11:49 PM
bigbuck08 bigbuck08 is offline
Crysis Gamer
bigbuck08's PC Specs
 
Join Date: Aug 2007
Location: Wisconsin
Posts: 509
POST ID # = 324092
bigbuck08 Reputation: 10
Send a message via MSN to bigbuck08
Default

Things could have changed over time. Please ensure that BIOS defaults are loaded then test with Memtest.
Reply With Quote


  #8  
Old 12-29-2007, 08:04 PM
DeMesDeux DeMesDeux is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 5
POST ID # = 324186
DeMesDeux Reputation: 10
Default Had the same problem with the P5K

Hello

Have a look at this post.

http://www.asktheramguy.com/forums/s...ad.php?t=63977
Reply With Quote


  #9  
Old 12-31-2007, 03:32 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 324436
RAM GUY Reputation: 10
Default

Let's get them replaced, please use the On Line RMA Request Form and we will be happy to replace them.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.