The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Systems > Vengeance PC

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-06-2019, 04:00 PM
MadCardigan MadCardigan is offline
Registered User
MadCardigan's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 2
POST ID # = 992940
MadCardigan Reputation: 10
Default Fan noise issues after update?

Just became a life-long Corsair user after my recent purchase of the Vengeance 5180. Awesome delivery time. Awesome experience setting up the box, took me about 10 minutes.

My issue: I purchased my Vengeance about a month ago. First thing I did was install Rise of the Tomb Raider and Ashen to get a baseline on temp, performance, noise, stability, etc. I did this after all the Win 10 updates but before updating motherboard and Corsair software. This is over the course of about 5 days, for reference. So the weekend comes around and I decide I'm going to look for the latest software from Corsair... this may be where my issue started. Before I installed/updated some stuff I couldn't get this thing to make a peep. Temps were a little high but the fan noise was almost non-existent. After installing LINK and updating iCUE and rebooting, the fans sounded like my old box. They were noisy and erratic. I learned that you don't need LINK anymore since the iCUE software is a central spot for configuring your Corsair stuff so I uninstalled LINK. I've looked all over the place for info regarding fan curves and software controls for the AIO. I can't seem to find what the heck I did to this thing to make it like this. I am now sad - as much as I love this machine, the low noise level was the tops for me. Please help me revert this thing back to its former glory.

P.S. It's not that loud. Idle at ~35db and gaming/under load is ~45db. However, before it was certainly less than 30db. Like I said, couldn't hear it. I was playing Resident Evil 2 yesterday and got it pretty noisy. Didn't get a change to record the decibels though. Sorry.
Reply With Quote


  #2  
Old 02-12-2019, 01:23 PM
Corsair StormShadow's Avatar
Corsair StormShadow Corsair StormShadow is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 558
POST ID # = 993870
Corsair StormShadow Reputation: 10
Default

you can reset the machine to its factory setting, just press F8 during boot and follow the prompt (:
Reply With Quote


  #3  
Old 02-20-2019, 10:12 AM
MadCardigan MadCardigan is offline
Registered User
MadCardigan's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 2
POST ID # = 994977
MadCardigan Reputation: 10
Default Thanks!

I wanted to avoid a complete reset, but this did resolve the issue. It also seemed to fix some other things that I didn't know where issues. Everything is now working swimmingly.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.