The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Legacy Corsair Software > CUE 1.x and 2.x RGB Profiles and Profile Discussions

Notices

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-17-2015, 02:11 PM
Schwitz's Avatar
Schwitz Schwitz is offline
Lewis Gerschwitz
Schwitz's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Adelaide, Australia
Posts: 723
POST ID # = 820510
Schwitz Reputation: 72
Send a message via Skype™ to Schwitz
Big Grin Star Wars - All Devices!

I find your lack of faith disturbing...

This Star Wars themed profile is in celebration of the new game 'Star Wars: Battlefront' and the new movie 'Star Wars: Episode VII - The Force Awakens'

This profile contains 13 modes!
- Duel
- Sith Lighting
- Squadron
- Lightsaber - Guardian Blue
- Lightsaber - Consular Green
- Lightsaber - Sentinel Amber
- Lightsaber - Sith Red
- Lightsaber - Amethyst
- Stormtrooper
- Boba Fett
- R2-D2
- C-3PO
- BB8

Lightsaber modes include sound effect on Scroll-Lock.

'Duel' was inspired by seeing lordsythe's work:
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=138794


Download link: http://lewisgerschwitz.com/profiles/StarWars.zip
May the force be with you...



I thought it might be nice at the end of this post to show you a bit of the process that went into creating the 'Duel' mode. Might even help you to create your own!

I first started designing it in photoshop, representing each key on the keyboard as a pixel, meaning that my canvas for each frame (without the grey border) is about 24 pixels by 7 pixels.

I wanted a 30fps animation over 2 seconds. This meant 60 frames of animation total. I frequently took the image to Gamemaker 8.1 and used the sprite sheet function to check on the animation.

Once happy with it I had to calculate how much time each frame would be, because time in CUE is represented as a number between 0 and 1, I ended up with a value of .01667.

Using excel, I automated the sums to generate times for all 60 frames to start and end. I took these values and entered them into a template .lght

Using the images, I slowly made my way through duplicating the template, entering in the data and importing the .lght into CUE for each key.

Actual Size:



1000% Upscaled:


__________________

Check out my Youtube Channel and my Website for all my profiles. Join me on Discord!

Follow me on Twitter and like my Facebook Page for updates.


1 members found this post helpful.
  #2  
Old 11-17-2015, 03:20 PM
Gamingcx Gamingcx is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 4
POST ID # = 820520
Gamingcx Reputation: 10
Default

Love them, amazing work, thank you!


  #3  
Old 11-26-2015, 06:36 PM
Goat1 Goat1 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 289
POST ID # = 822317
Goat1 Reputation: 12
Default

Excellent work!


  #4  
Old 01-04-2016, 12:03 AM
flaminace flaminace is offline
Registered User
flaminace's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2
POST ID # = 829005
flaminace Reputation: 10
Default

It might just be me not knowing 100% how to work CUE, but I can't seem to get any keyboard profiles to load or anything. I can change the mouse profiles, but the keyboard stays black. It's a k65 rgb, also didn't see any instructions of any sort in the download.


  #5  
Old 01-04-2016, 06:28 PM
Snw Snw is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
POST ID # = 829184
Snw Reputation: 10
Default

So sick I like it so much! Great job!


  #6  
Old 01-05-2016, 06:47 PM
Schwitz's Avatar
Schwitz Schwitz is offline
Lewis Gerschwitz
Schwitz's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Adelaide, Australia
Posts: 723
POST ID # = 829412
Schwitz Reputation: 72
Send a message via Skype™ to Schwitz
Default

Thanks Guys! Glad you like it!

flaminace, have you got the latest version of CUE and Firmware installed? there should be a .txt file included in the zip to aid you in using the sound effect
__________________

Check out my Youtube Channel and my Website for all my profiles. Join me on Discord!

Follow me on Twitter and like my Facebook Page for updates.


  #7  
Old 01-06-2016, 03:31 PM
flaminace flaminace is offline
Registered User
flaminace's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 2
POST ID # = 829573
flaminace Reputation: 10
Default

i do, and i figured it out. i downloaded it from the corsair website at first and it didn't have anything like that in it. i found your youtube channel and noticed you have download links in the descriptions, so i downloaded it from there. now everything works perfectly. i absolutely love it, and some others i also downloaded from you!! seriously, great job.


  #8  
Old 01-07-2016, 02:23 PM
Schwitz's Avatar
Schwitz Schwitz is offline
Lewis Gerschwitz
Schwitz's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Adelaide, Australia
Posts: 723
POST ID # = 829788
Schwitz Reputation: 72
Send a message via Skype™ to Schwitz
Default

Quote:
Originally Posted by flaminace View Post
i do, and i figured it out. i downloaded it from the corsair website at first and it didn't have anything like that in it. i found your youtube channel and noticed you have download links in the descriptions, so i downloaded it from there. now everything works perfectly. i absolutely love it, and some others i also downloaded from you!! seriously, great job.
Thanks mate, sorry you had to hunt around a bit for it!
__________________

Check out my Youtube Channel and my Website for all my profiles. Join me on Discord!

Follow me on Twitter and like my Facebook Page for updates.


  #9  
Old 08-12-2016, 02:44 PM
Swishtail09 Swishtail09 is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 9
POST ID # = 866914
Swishtail09 Reputation: 10
Default

Did the CUE2 beta break some of these? I imported, and some of them such as Duel, Stormtrooper, Boba Fett just seem to be blank. The light saber ones seems to work fine, as does the Squadron one.


  #10  
Old 08-13-2016, 06:40 AM
Schwitz's Avatar
Schwitz Schwitz is offline
Lewis Gerschwitz
Schwitz's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Adelaide, Australia
Posts: 723
POST ID # = 867014
Schwitz Reputation: 72
Send a message via Skype™ to Schwitz
Default

Quote:
Originally Posted by Swishtail09 View Post
Did the CUE2 beta break some of these? I imported, and some of them such as Duel, Stormtrooper, Boba Fett just seem to be blank. The light saber ones seems to work fine, as does the Squadron one.
Yes, none of my profiles have been updated for CUE2 yet.
__________________

Check out my Youtube Channel and my Website for all my profiles. Join me on Discord!

Follow me on Twitter and like my Facebook Page for updates.


  #11  
Old 08-20-2016, 02:31 PM
Buffalufacus Buffalufacus is offline
Registered User
Buffalufacus's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 17
POST ID # = 868090
Buffalufacus Reputation: 10
Default

Does this profile work with the Scimitar mouse? I don't know how to make it work like in the light saber mode. I ended up just making a blue color match, as I don't see any option for Synchronized Lighting in the drop down menu.

Love this profile, been using it for months!


  #12  
Old 08-21-2016, 01:03 PM
Schwitz's Avatar
Schwitz Schwitz is offline
Lewis Gerschwitz
Schwitz's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Adelaide, Australia
Posts: 723
POST ID # = 868179
Schwitz Reputation: 72
Send a message via Skype™ to Schwitz
Default

Quote:
Originally Posted by Buffalufacus View Post
Does this profile work with the Scimitar mouse? I don't know how to make it work like in the light saber mode. I ended up just making a blue color match, as I don't see any option for Synchronized Lighting in the drop down menu.

Love this profile, been using it for months!
No such thing as synchronized lighting, if you want it to match you'll have to do it manually. Still waiting on my Scimitar so I'm not sure to what extent it works yet.
__________________

Check out my Youtube Channel and my Website for all my profiles. Join me on Discord!

Follow me on Twitter and like my Facebook Page for updates.


  #13  
Old 08-21-2016, 08:55 PM
Buffalufacus Buffalufacus is offline
Registered User
Buffalufacus's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 17
POST ID # = 868220
Buffalufacus Reputation: 10
Default

I'm talking about the CUE Link Synchronized Lighting option. I have drop down options for Spiral Rainbow, Wave, Rain, etc. etc. I'm guessing people just can't make a profile like yours be synchronized across different devices.


  #14  
Old 08-28-2016, 11:51 AM
Schwitz's Avatar
Schwitz Schwitz is offline
Lewis Gerschwitz
Schwitz's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Adelaide, Australia
Posts: 723
POST ID # = 869203
Schwitz Reputation: 72
Send a message via Skype™ to Schwitz
Default

Quote:
Originally Posted by Buffalufacus View Post
I'm talking about the CUE Link Synchronized Lighting option. I have drop down options for Spiral Rainbow, Wave, Rain, etc. etc. I'm guessing people just can't make a profile like yours be synchronized across different devices.
Ahhh, no. Unfortunately it doesn't work like that.
__________________

Check out my Youtube Channel and my Website for all my profiles. Join me on Discord!

Follow me on Twitter and like my Facebook Page for updates.


  #15  
Old 09-29-2016, 12:48 AM
warner warner is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 27
POST ID # = 873482
warner Reputation: 10
Default

Are you close at all to releasing the update to CUE2 with this profile?


 

Tags
force, jedi, schwitz, sith, star wars

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.